Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudomány

Cikkek

Ez tényleg hátborzongató: olyan dolgokat mutatott be ez a robot

2018.07.11

 Nem kell félni a robothadseregektől. Robotok nem fognak harcolni egymás ellen. A mesterséges Intelligencia (MI) irányításával inkább közösen az embereket irtják ki.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

AZ EMBERI AGY ÖSZTÖNÖS DÖNTÉSÉNEK BEFOLYÁSOLÁSI TECHNIKÁJA

2018.06.25

 Mi követezik abból, hogy racionálisan tudja és vallja a dohányos, vagy ex-dohányos ember, hogy elrettentik a cigisdobozok feliratai, de mégis mélyen, belül rá akar gyújtani, ha csak meglát egy doboz cigarettát? Ez következik belőle:

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Az orvos, aki már 80 éve megoldást talált a rákra, majd a gyógyszeripar tönkretette és elhallgatta mesterművét

2018.06.18

 Hosszú, évekig tartó tanulmányai során észrevette hogy minden egyes vírusnak, vagy baktériumnak van egy saját rezonáns frekvenciája, ami sebezhetővé is teszi azokat. Például, azt mondta, hogy a rákos daganatban levő organizmusok arról voltak felismerhetők, hogy egy jellegzetes lilás-vörös kisugárzást adtak.

Ezeket a rendkívül kisméretű, lilás-vörösen fénylő, élő alakzatokat BX bacilusoknak nevezte. Erről a speciálisan fénylő mivoltukról voltak felismerhetőek más közegekben is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Akadémikusok tiltakoznak az MTA kutatóintézeteinek államosítása ellen/Kommentem

2018.06.15

 Kommentemből:

Azt előre senki sem tudja megmondani, hogy az alapkutatásba betett támogatás valaha is megtérül, vagy nem. Ezért minden kutatást támogatni kell. Viszont a tudomány eredményeinek felhasználói körbe való átkonvertálása nem megfelelő. Kialakult, már réges-régen a tudósok elit köre, ami egyébként kézenfekvő folyamodvány. Nincsenek ösztönözve a tudósok, hogy a társadalomban kutatásaikkal érzékelhető hasznot hozzanak. Amit nem is lehet megkövetelni tőlük, hiszen például társadalomtudomány művelői hogyan mutassanak ki mérhető hasznot? 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

FARKASOK MENTETTÉK MEG A YELLOWSTONE PARKOT

2018.06.12

 A farkasok megölték a prérifarkasokat, az ő eltűnésük viszont kedvezett az egerek és a nyulak elszaporodásának. Emiatt egyre több róka, sas, görény, menyét és ragadozómadár tűnt föl a környéken, hiszen nekik ezek voltak a finom zsákmányok, csak a prérifarkasok felzabálták előlük az összeset. Az állatokra a visszatérő medvék is vadásztak, amiket nemcsak a hús, hanem a bokrokról lecsíphető finom bogyók is vonzottak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Az agykutatás 10 igazán meglepő eredménye

2018.06.05

Egy iskolai tananyagot meg lehet tanulni a jutalom reményében (jó jegyek, dicséret) vagy a büntetés elkerülése érdekében (bukás megelőzése) is, de itt lelkesedésről már szó nincs, ezért nagy az oktatás felelőssége, hogy fenntartsa a lelkesedést, és ne túlélni tanítson meg elviselhetetlen környezetben. A félelem egyébként is nagyon rosszul hat az agyra általában, nemhogy a kreativitásra és tanulásra: félelem esetén olyan agyi területek aktiválódnak, amelyeknek fő funkciója a túlélés biztosítása. Ebben a helyzetben egy szorongó, félő gyerek már végképp nem fog jól teljesíteni, de ez igaz a felnőttek munkahelyi környezetére is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

ÍGY CSINÁLSZ SZOCIOPATÁT A GYEREKBŐL

2018.05.20

 A legtöbb szülő tettei azon alapulnak, hogy jót szeretnének a gyereküknek, és szeretnék megkímélni a kellemetlenségektől. Vannak azonban olyan jó szándékkal elkövetett dolgok, amelyek inkább többet ártanak, mint használnak.
Amikor a szülők ezeket a hibákat elkövetik, jó úton járnak afelé, hogy a gyerekükből szociopatát csináljanak, írja a Huffington Post

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Ez a gyakorlat hatékonyabb, mint több hasprés és guggolás! Alakítsd át a tested most!!!

2018.02.04

 

Nagyon sok ember küzd a felgyülemlett hasi zsírral, és vannak, akik esztétikai problémán túl már az egészségüket is kockáztatják. Szabaduljunk meg tőle minél hamarabb, míg nem megy az egészségünk rovására a dolog!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Diákok egy zseniális kísérlettel mutatták be a Wi-Fi hullámok veszélyességét!

2018.01.29

A 9. osztályos tanuló, Lea Nielsen kifejtette: Mindannyian azt gondoltuk, hogy nehéz volt az iskolában koncentrálni, ha úgy aludtunk el, hogy a fejünk mellett volt a telefonunk, és néha azt is tapasztaltuk, hogy elaludni is nehéz így.

A lányok úgy döntöttek, hogy egy 12 napos kísérletet végeznek a Wi-Fi-hullámok hatásainak tesztelésére azáltal, hogy olyan routereket helyeznek el zsírázó zsázsamagok mellett, amelyek ugyanolyan típusú sugárzást bocsátanak ki, mint egy hagyományos mobiltelefont

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Az aranymetszés rendje a tér-időben

2018.01.04

 A híres Fibonacci sorozatban a harmadik számtól kezdve mindegyik szám az előző kettő összegének felel meg; 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 és így tovább. A sorozat egymást követő tagjainak hányadosából képzett sorozat (1/1, 2/1, 3/2, 5/3, …) határértéke éppen az aranymetszés aránya, a Phi.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Dr. Quantum - Kettős rés kísérlet

2017.12.28

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Ókori fejlett technológia - A 2400 éves yakhchalokban jeget tároltak a sivatagban

2017.11.14

 Az őseink okosabbak voltak, mint azt egyes emberek ma feltételezik. Nem voltak rakétáik vagy áramuk, legalábbis nincs vitathatatlan bizonyíték az ilyen technológiákra, viszont olyan technikai megoldásokkal rendelkeztek, melyeket általában nem az ókori világhoz társítunk. A yakhchal (yakh jelentése "jég" és chal jelentése "gödör") egyfajta ősi hűtőszekrény volt, amelyeket Perzsia (ma Irán) sivatagaiban építettek fel, amiket villanyáram és modern hűtőfolyadékok, vagy a mai hűtőgépek legtöbb eleme nélkül alkottak meg. Ez jól bizonyítja az embereknek azt a képességét, hogy megoldást  tudnak találni a problémákra a rendelkezésükre álló anyagok vagy technológiák felhasználásával.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Az elmaradt második szegedi Nobel-díj

2017.10.05

 

Szent-Györgyi Albert legközelebbi és legsikeresebb munkatársa volt dr. Banga Ilona csaknem 17 éven át. 25 közös publikációjuk jelent meg, több a Nature-ben. Jelentősen hozzájárult azokhoz a kutatásokhoz, amelyekért Szent-Györgyi a Nobel-díjat kapta: a nagy mennyiségű C-vitamin előállításáról szóló publikációt is ketten jegyezték. Egy későbbi, szintén kulcsfontosságú és Nobel-esélyes kutatást azonban mégsem ő vihetett végig. Szent-Györgyi az aktinnal és aktomiozinnal kapcsolatos eredményeket hosszú ideig másnak tulajdonította, egészen 1973-ig, amikor 26 év után először hazalátogatott, és kijelentette, hogy az ő vezetése alatt Banga Ilona fedezte fel azokat. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

A KÍSÉRLETEK ALAPJÁN KÉT KÜLÖNBÖZŐ FOLYADÉK ALKOTJA A VIZET

2017.06.28

 Thomas Lörting, az Innsbrucki Egyetem fizikai kémiai intézete munkatársának kutatócsoportja 2013-ban kísérletekkel igazolta, hogy mindkét amorf test esetébenalacsony hőmérsékleten végbemegy egy átmenet, amelynek során az amorf, üvegszerű anyag a méznél is sűrűbb folyású folyadékká válik".

A jelenséget már 1992-ben megjósolták.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

ÖRÖKMOZGÓ MÁGNESMOTOROK

2017.06.19

 

AZ ÖRÖKMOZGÓ CSAK ADDIG VÉGEZ MUNKÁT, AMÍG A BOLYGÓ GRAVITÁCIÓJA EZt AZ ERŐT BIZTOSÍTJA SZÁMÁRA

2017.06.18

 A találmány megosztotta a korabeli közvéleményt. Sokan csalónak tartották Orffyreust, mások pedig a szerkezetek működőképessége mellett kardoskodtak. Azt, hogy a kerekek valóban örökké mozogtak volna, senki sem tudja. A leghosszabb működési idővel Orffyreus 1719. decemberében gyártott kereke büszkélkedhet, mely 1746. áprilisáig működött, bár erre tudományosan elfogadható bizonyíték nem létezik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Oktatástól sújtva

2017.06.15

 A Föld majdnem minden országában hivatalosan elfogadott – de ettől még továbbra is teljesen alaptalan – világkép a materializmus. A materializmus szerint csak egy élet van.

Az emberek ennek az állítólagos egy életüknek igen jelentős részét (10-15-20 évet)  fordítják arra, hogy bizonyos információkkal találkozzanak, amelyeknek 80-85  százalékát egyszerűen elfelejtik miután kikerülnek az oktatási rendszerből, a fennmaradó hányad jelentős részét pedig semmire sem használják, legfeljebb beszélgetnek róla.

 

Trump elnök igazsága, a földi klíma változásához az emberi tevékenységnek nem sok köze van, téveszme a klímaegyezmény

2017.06.05

 Az orbitális ciklusok frekvenciatartományába eső jelentős tengerszintváltozások – melyek létére számos bizonyíték van – aligha magyarázhatók másként, mint hatalmas jégtömegek (elsősorban a hűtőházi szakaszok sarki jégsapkáinak) kiolvadásával, amit glacio-eusztatikus tengerszintváltozásnak nevezünk. A negyedidőszaki eljegesedés, illetve megolvadások idején 100 métert meghaladó amplitúdójú vízszintváltozások mentek végbe, jól követve a 100 ezer éves, sőt esetenként a 20 ezer éves periodicitást is. A melegházi szakaszokban megfigyelt kismértékű (néhány méteres) tengerszintváltozásokat elsősorban az óceánok vizének hőtágulására vezetik vissza.

 

Tévhírek a csókos poloskáról

2017.06.04

 Több oldalon megjelent mostanában egy cikk, amelyben arról írnak, hogy ezzel az állattal egyre több helyen találkozhatunk, az emberek szeme és szája körüli részeket támadják meg és halálos betegséget terjesztenek. Leírják a tüneteket és azt, hogy hogy tudjuk csökkenteni a kozkázatát annak, hogy találkozzunk az állattal.
Ezek az állítások kétségkívül rémisztőek, de félelemre nincs okunk, nem igazak. Függetlenül a valóságtartalmuktól, a rémhírek, riadalmat keltő hírek rengeteg lájkot, megosztást és látogatót hoznak. Ezek a cikkek is ebbe a kategóriába tartoznak. Tovább növeli a hitelesség érzetét, ha pl. a cikkel a megbízhatónak tűnő www.agrarinfo.hu oldalon találkozunk. Tavaly, 2016-ban is léteztek ezek az írások. Jellemzőjük, hogy szinte ugyanazt a tartalmat vette át az összes magyar oldal, ahol megjelent, apróbb eltérésekkel. Forrásmegjelölést is tartalmaztak, de ezek a linkek egymásra mutatnak. szakmaiatlanok, pl. a bogár szót használják. 

 

Félreértett Föld: a félreértett örvény

2017.05.29

 Ez pedig a közegek mozgásának egyik fajtája, az örvénymozgás.Más írásokban már többször olvashattunk arról, hogy az örvény NEM FOROG. Ez tagadhatatlan és cáfolhatatlan tény, amit ugyan minden örvény megfigyelése során mindenki észlelhetne, de nincs már rá szemünk. Azért, mert a tudományos és kulturális kondicionálás során az épült belénk, hogy az örvénylés nem más, mint a forgás egy fajtája. Ezért a jelenséget már csak forgásnak vagyunk képesek látni, noha ez nem más, mint érzékcsalódás. Valójában az örvény síkbeli leképezése a spirál, nem koncebtrikus körök. A spirált rajzoló ceruza egyetlen fordulatot nem tesz, és egyetlen kört sem rajzol. Egyetlen, folyamatos vonallal rajzolja végig a spirál minden menetét. Azaz: egyenletes, görbe vonalú, haladó mozgást végez, amely nem záródik önmagára, mint a forgásnál és a keringésnél a kör! EZ TAGADHATATLAN, és CÁFOLHATATLAN TAPASZTALATI TÉNY, amelyet bárki ellenőrizhet!

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »