Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megdöbbentő lelet - A koszovói Šar-hegységben egy több, mint 10 ezer éves transzformátort találtak

  

Kezdőlapújvideóősi civilizációkősi technológiaKoszovó

Megdöbbentő lelet - A koszovói Šar-hegységben egy több, mint 10 ezer éves transzformátort találtak

 0  4/20/2017

A titokzatos tárgyra véletlenül bukkantak rá a Šar-hegységben több, mint 2000 méteres tengerszint feletti magasságban. A tárgy úgy néz ki,...

 

A titokzatos tárgyra véletlenül bukkantak rá a Šar-hegységben több, mint 2000 méteres tengerszint feletti magasságban. A tárgy úgy néz ki, mint egy transzformátor, ami bele van foglalva egy kőbe, ami úgy tűnik, hogy szabályos mértani formával rendelkezik, csak meg van sérülve.

Laboratóriumi vizsgálat van folyamatban és egy dokumentumfilmet is készítenek róla, hogy pontosabban meghatározzák a korát, mikor hozták létre ezt a szerkezetet.

Ha nyilvánvalóvá válik, hogy régebben készült, mint a 19. század vége, amikor a transzformátort Zipernowsky Károly és Déri Miksa feltalálta, akkor egy szenzációs lelettel van dolgunk, amely régi idők eltűnt civilizációihoz kapcsolható.


Ismet Smaili albán fotós és kutató találta meg a titokzatos tárgyat, ami első ránézésre úgy tűnik, hogy egyáltalán nem illik bele az emberi civilizáció hivatalos technológiai történetébe.

A szokatlan formájú kőbe gyakorlatilag egy elektromágneses tekercset építettek bele, és a rézhuzal tekercset nem csak egyszerűen beleillesztették a kőbe, hanem magával a kővel alkot egy egészet, mintha megolvasztották volna a követ, majd megfelelő módon alakították, hogy létrehozzanak egy transzformátort.


Ismet Smaili egy darab mintát adott vizsgálatra, és az első eredmények állítólag azt mutatják, hogy a kő legalább 10000 éves. A kő és a rézhuzal tekercs mellett a tárgy olyan szigetelőt tartalmaz, melynek összetétele eltér a környező anyagoktól, ami szintén be van ágyazódva a kőbe, mint maga a tekercs.

A kő másik oldalán 4 szimmetrikusan elhelyezkedő kör alakú nyílás látható, amelyek valószínűleg a vezetékek számára lettek kialakítva, melyek a transzformátorból érkező energiát gyűjtik össze.

A Šar-hegység a Balkán-félsziget egyik legnagyobb hegyvonulata, melynek hosszúsága meghaladja a 200 kilométert, és amely Koszovó, Macedónia és Albánia találkozásánál fekszik. Legmagasabb csúcsa meghaladja a 2700 métert, és főleg kristályos ásványok, mészkő és dolomitok alkotják, illetve találhatók itt karsztos tájak és barlangok is.

 

 

Képtalálat a következőre: „20000 year old transformer found in kosovo”

 

 

Képtalálat a következőre: „ismet smaili”

ujvilagtudat.blogspot.com/2017/04/megdobbento-lelet-koszovoi-sar.html