Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TRANSZ SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ: Hallgatnak a spanyol keresztények

 2018.07.25.

 

Kántor Fanni

TRANSZ SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ: Hallgatnak a spanyol keresztények

 Képtalálat a következőre: „angela ponce”

FORRÁS: Google

Transzvesztita férfi nyerte el a Spanyolország szépe címet. Így először fogja nővé operált férfi képviselni az országot a Miss Universe versenyen. Araya-Módos Tünde, egyenesen Spanyolországból tudósított a hírekkel kapcsolatban.

Az Angela Ponce nevet felvevő, eredetileg férfinek született, 26 éves spanyol állampolgár egyébként már a 90’-es évek óta liberális nevelést kapott.

A szülei lányos ruhákba öltöztették, engedték, hogy babákkal játsszon. Egy Barcelona közelében élő keresztény, Araya-Módos Tünde szerint az egész ország azzal foglalkozik jelenleg, hogy pontosan kicsoda is a “szépségkirálynő” és honnan is jött.

Amit tudni lehet róla, az az, hogy 1991-ben született egy andalúziai kis faluban, amely Sevillától 30 kilométerre található. Már gyerekkora óta nagyon lányos volt. Annak ellenére pedig, hogy van egy bátyja, ő nemsemleges játékokat kapott szüleitől, majd később kisbabákat vett neki az édesanyja - amikor megbámulták e miatt, az édesapja bátorította, hogy senkivel ne foglalkozzon, csak játsszon tovább a babájával. Mindez azért is érdekes, mert tudósítónk szerint Andalúzia környéke egyáltalán nem liberális, főleg nem az a kis portugál határ melletti falu, ahol Angéla Ponce született. Inkább Madrid és Barcelona népszerűbb ebből a szempontból, a tengerparti városokkal együtt.

Angela Ponce maga is bevallotta, hogy átalakulása már három éves korában elkezdődött, ugyanis ő már akkor tudta, hogy kislány. Hosszú hajat növesztett és édesanyjának a ruháiba öltözködött. E miatt az iskolában később hátrányos helyzetű gyermekként kezelték, a romákkal és az elvált szülők gyermekeivel együtt. 16 éves korában vallotta be először a szüleinek, hogy ő lánynak érzi magát.

Édesanyja pedig azt válaszolta, hogy “mindig is tudta, hogy ő kislány.” Ekkor kapott hormonkezelést, erősen sminkelte magát és végül 4 évvel ezelőtt műtette át a nemiszervét is, melleit pedig megnagyobbította. 2014-ben megnyerte a kadizi szépségversenyt, viszont transzvesztitaként nem engedték tovább, így egy társa képviselte végül Spanyolországot. A veszteség után “nem adta fel”, modellkedni kezdett, divatbemutatókon vett részt. Sok cég negatívan reagált a tevékenységére, és nem szerette volna, ha egy transzszexuális képviseli az ő ruháikat. Viszont ezzel ő úgy érvelt, hogy ha megveheti a ruhadarabokat, akkor miért nem mutathatja be őket?

Ezek után lett aktivistája az LMBTQ-nak. Majd végül benevezett az országos szépségversenyre és húsz lányból választották ki: Ő lett a legszebb spanyol “nő.” A Pride hónap és felvonulás egyébként július 8.-án ért véget Madridban, és 11 nap alatt 2,5 millióan vettek részt a szivárványos rendezvényeken. - Ez volt a legnagyobb Pride Európában.1 éve már a homoszexuálisok és a transzneműek számát fél millióra becsülték.

Így nem csoda, hogy az egész ország támogatta Angéla Ponce-t is. Az eredetileg férfi versenyző főleg versenytársaitól, korábbi szépségkirálynőktől kapott rengeteg kritikát, ugyanis Thaiföldön már eddig 13 alkalommal rendeztek kifejezetten transzvesztitáknak, nemzetközi szépségversenyt. Így sokakban felmerült a kérdés, hogy miért nem ezen a versenyen indult? Az ő kritikájukra úgy reagált a férfi/nő (Angela Ponce), hogy szerinte nem a nemiszerv tesz valakit férfivé, vagy nővé, hanem az, hogy hogyan érzi magát.

Gabriela Isler, a 2012-es Miss Venezuela erre viszont azt mondta, hogy több különbség van egy nő és egy átműttetett férfi között. Ugyanis nőnek SZÜLETNI KELL - nekik van csak havi ciklusuk, amely évtizedekig tart, ők tudnak csak szülni, azaz életet adni és szoptatni. Miss Venezuela mellett csak a 2017-ben Miss Colombia-nak megválasztott Laura Gonzales volt még az, aki negatívan szólalt fel az ügyben, egy a szakmában dolgozó fotográfussal együtt. Mindenki más, még a katolikus egyház és a keresztények is hallgattak.

Még megdöbbentőbb, hogy maga a transzvesztita férfi is kereszténynek vallja magát.

Bár néhány feminista, és még meleg, transzszexuális aktivista szerint Angela Ponce a győzelmével tárgyiasítja az LMBTQ tagjait, Ponce szerint a szépségével pont hogy az egyenlőséget hirdetheti. Még Guillermo Escobar, az ország szépségversenyének az elnöke is kiállt a transzvesztita versenyző mellett, akit úttörőnek nevezett. Hozzátette, hogy reméli, hogy még több ilyen versenyző fog náluk az elkövetkezendő időkben jelentkezni. Tudósítónk szerint annak ellenére, hogy a média felkapta a hírt, rengeteg helyi nem is hallott az ügyről.

Az utca emberét annyira nem foglalkoztatta. Mindez arra vezethető vissza, hogy Spanyolország már az elsők között, 2004-ben elfogadta a melegházasságot. Araya-Módos Tünde egyébként keresztényként nehezen éli meg a helyzetet. Elmesélte, hogy Barcelonában éjszaka transzvesztiták és homoszexuálisok tömege szórakozik.

Ezért nem is szeret annyira bemenni a városba esténként, a bárokban ugyanis nyíltan felvállalják, élik a homoszexuális nemi életüket, kirívó ruhákban a férfiak, nők. Ez pedig nem csak a helyi éjszakai életben, de még az iskolarendszerben is megmutatkozik. Araya-Módos tünde szerint az iskolákban mindenki kísérletezik, azaz él nemi életet azonos neműekkel is. Majd később eldönti, melyik “jön be neki a legjobban.”

Míg a fiatalok így nőnek fel, a spanyol társadalomban teljesen megváltozik a jó és a rossz fogalma.

www.hitradio.hu/hirek/transz-szepsegkiralyno-hallgatnak-a-spanyol-keresztenyek