Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RUBI GERGELY: VONA MEGFOSZTOTTA PÁRTJÁT A SAJÁT IDEOLÓGIÁJÁTÓL

 2018. MÁRCIUS 1. CSÜTÖRTÖK 11:32

RUBI GERGELY: VONA MEGFOSZTOTTA PÁRTJÁT A SAJÁT IDEOLÓGIÁJÁTÓL

ECHO TV
 
Ha a Jobbik jelenlegi irányvonalát folytatja, akkor nincsen jövője – így kommentálta a párt néppártosodását Napi Aktuális című műsorban Rubi Gergely. Az egykori jobbikos képviselő kiemelte: ha Vona Gábor nem akarja tovább rombolni a Jobbikot, akkor le kell mondania. Elmondta: ő azért kritizálja az egykori radikális párt vezetőjét, mert pálfordulása érdekében tagsága kétharmadát feláldozta.

Az az egymillió ember, aki rá szavazott a választásokon, az azért szavazott rá, mert nemzeti radikális vonalat képviselt. Ez most megszűnt. A választóinak több mint felét elbukta. Ennek egyetlen egy oka van, hogy Vona Gábor pártelnökként kisebbségben van ezzel a véleményével a párton belül.

Az az egymillió ember, aki rá szavazott a választásokon, az azért szavazott rá, mert nemzeti radikális vonalat képviselt. Ez most megszűnt. A választóinak több mint felét elbukta.

Ennek egyetlen egy oka van, hogy Vona Gábor pártelnökként kisebbségben van ezzel a véleményével a párton belül. Az esetleges ellenzéki összefogással kapcsolatban elmondta, hogy „az a legalja, hogy felmerül, hogy bármelyik balliberális szervezettel együttműködjön a Jobbik, ettől már nem nagyon van lejjebb.

Vannak arra jelek, hogy lesz együttműködés, és ezt ki is nézem belőlük. Ha a párt ezt a vonalat folytatja, akkor nincs jövője, ezért én javasolnám, hogyha Vona nem akar több kárt okozni a pártnak, akkor mondjon le” – mondta a képviselő. Felidézte:

korábban a Jobbikban a „zsidózás és a cigányozás napi szinten jelen volt”.

Beszélt arról, hogy egy korábbi frakcióülésen Vona Gábor azt mondta, hogy szívesen bemegy a férfi WC-be és egy pisilés alkalmával megnézi, hogy melyik képviselőtársa van körülmetélve. Voltak ilyen dolgok is és ezek most abbamaradtak, korábban kimondtuk azt, hogy a vidéket a cigánybűnözés sújtja, ma erről már nem esik szó.

Rubi Gergely hozzátette: nem akarunk új mozgalmat alakítani, vissza akarjuk szerezni a pártunkat az „elliberálisodott” Vona Gábortól.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

magyaridok.hu/belfold/rubi-gergely-vona-megfosztotta-partjat-sajat-ideologiajatol-2848236/