Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NÉPSZAVA: Húsvét vasárnap Orbán beszédre ébredtünk, olvasson

2017.04.16

 Húsvét vasárnap Orbán beszédre ébredtünk, olvasson

nepszava.hu|2017. ápr 16. 07:56

Képtalálat a következőre: „orbán beszéd húsvét rádió”

pestisracok.hu

A  miniszterelnök az állami rádió vasárnap kora reggeli műsorában - a miről az MTI is beszámolt -  gyakorlatilag nem tett mást, mint ismételte/nyomatékosította korábban már számtalan alkalommal elmondott szövegét, talán a sorrend nem egészen ugyanaz, és időnként kissé inkoherenssé válik a mondanivaló. Ám mindenki megkapja a magáét, kiváltképp az "idegen népelemek". De főleg persze Soros.   

- Kampányfőpróba zajlik Magyarországon, ez kavarta fel az állóvizet és töltötte meg ricsajjal a nagyhetet.

Migránsok és Soros 

- A migrációt a konfliktusok középpontja, ám, ha magyar emberek biztonságáról van szó, akkor nincs pardon. 

- Érthető, hogy Soros György nemzetközi és hazai hálózata tiltakozik a felsőoktatási törvény módosítása miatt, mivel az megfizeti az embereit. Annak megértése azonban még előttük van, miért van az, hogy magyar akadémikusok, tudósok, hazai egyetemeken tanító professzorok nem azért lépnek fel, hogy az ő egyetemeik is megkapják azokat a jogokat, amelyeket a CEU élvez, hanem amellett állnak ki, hogy Soros György megtarthassa a privilégiumait.

- Az igazi sorsdöntő konfliktus, hogy milyen népesség lakja Európát a jövőben. A magukat civilnek nevező, de valójában NGO-knak mondott nemzetközi hálózatok hazai fiókintézményei egy olyan Európát képzelnek el, amelyben részleges lakosságcsere történik, idegen népelemeket engednek be a világ más részeiből .

És ismét Soros meg Soros, meg Soros és egy kis Kofi Annan

- Soros György hálózata azért dühös Magyarországra, mert megállította a migránsáradatot, amelyről ők már papíron bebizonyították, hogy úgysem lehet megállítani. A Soros György világához tartozó Kofi Annan már a 2000-es évek közepén a bevándorlás szükségességéről és bátorításáról értekezett az Európai Parlamentben. Meg is történt az áttörés, amely a balkáni útvonalon átszakította az államhatárokat, és ellenőrizetlen, félkatonai jelleggel megszervezett muszlim tömeget nyomott be, hozott föl Soros György segítségével Európába. Ne felejtsük el azt se, hogy egy pénzügyi spekulánsról beszélünk. Az üzletember ( Soros György) abból csinálta a milliárdjait, hogy egyes országok bankrendszereit megtámadta, és pénzügyi spekulációkkal nagy vagyont gyűjtött össze.

Mert nem tudta, hogy létezik Felcsúton egy gázszerelő, és a sok megterhelő spekuláció helyett van egyszerűbb mód a meggazdagodásra

- Néhányan ellenállunk, például a visegrádi négyek és Románia, amelyek meg akarják őrizni a keresztény kulturális identitást.

Elő a harci kürtöt

- Egy döntő összecsapás készülődik. Április végén az EP-ben lesz téma Magyarország, az azt követő két uniós kormányfői csúcson pedig dűlőre akarják vinni a betelepítést. Ez a küzdelem a következő két-három hónap fő eseménye, szerintem ezzel függ össze, hogy éppen most forrósodott fel a hangulat Magyarországon.

Még egy kis Soros, aki akkor még jófej volt, amikor a Fideszt és Orbánt segítette, vagyis nem a miniszterelnök köpi szembe hajdani támogatóját, hanem sajnálatos módon ifjúkora mentora vált világuralomra törő gyíkemberré

- A rendszerváltásnak voltak Soros Györgyhöz köthető hasznos momentumai: sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet, kiadványt, szamizdatot támogatott. Ezzel nem is volt semmi baj, ám Soros György a '90-es évek után megpróbálkozott néhány pénzügyi manipulációval, például  az OTP-t akarta zsebre vágni, aztán később spekulált a magyar forint ellen. Még azzal is együtt tudnék élni, hogy létezik a Soros-egyetem, amely liberális aktivistákat képez ki a délszláv és a közép-európai térség politikai élete számára. Ám a liszt azért dőlt ki, mert a Soros-féle birodalom beleállt a migránsoktámogatásába.

Hazudik a CEU a civilek és persze Soros

- Hazugság, hogy a kormány bezárna egy egyetemet, a kormány a CEU-ügyben egy demokratikus kultúrához méltó, megértő, megegyezni akaró és biztonságot nyújtó pozíciót vett fel, és egyáltalán nem ütött meg ellenséges hangot.

Provokátor kontra becsületes ember

- Az országnak ma nemzeti kormánya van, amely nem a provokátorokat, hanem a becsületes embereket védi. A szocialista-liberális kormány idején a rendőri és közhatalmi szervek inkább a bűnelkövetők oldalán álltak, azokat mentegették.

Jó civil, rossz civil

- A kormány támogatja a civilek munkáját, mert egyes szociális, egészségügyi, környezetvédelmi feladatokat jobban elvégeznek, mint az állam tenné. Ezeknek semmi közük azokhoz a magukat civilnek nevező lobbiszervezetekhez, amelyek az emberek befolyásolására törekednek.

Mulatságos demonstrálók

- Mulatságos, hogy egyes demonstrálók borzalmas dolgokat skandálnak, becsületbe vágó, súlyos dolgokat vágnak az ország és vezetőinek fejéhez, miközben azt állítják, hogy nincs demokrácia.

Végezetül Magyarország miniszterelnöke beszámolt arról is, hogy ma erős a gazdaság, az ország a saját lábán áll és ellen tud állni minden nemzetközi pénzügyi zsarolásnak, azonban ha 6-7 éve érte volna a migrációs válság, akkor lehet, hogy maga alá temette volna.

 

nepszava.hu/cikk/1126745-husvet-vasarnap-orban-beszedre-ebredtunk-olvasson