Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IDEALISTA VÁLASZTÁSI PROGRAM (SZERINTEM)

 IDEALISTA VÁLASZTÁSI PROGRAM (SZERINTEM)

Írta: Szabó Gábor                                                                 Képtalálat a következőre: „magyar címer” 

 

1. A magyar nemzeti önállóság megtartása, a hagyományos konzervatív, keresztény értékrend szerinti kormányzás.

A tavaly júniusban nyilvánosságra jutott dokumentum szerint az EU-ban résztvevő országok nem rendelkezhetnének saját hadsereggel, különálló büntetőjoggal vagy különböző adórendszerrel, emellett nem lehetne saját fizetőeszközük sem.

 Magyarországra vonatkozóan ez a honvédség és a katonai titkosszolgálatok feloszlatását, a magyar törvények felszámolását, és a forint eltörlését jelentené. Amennyiben a német-francia integráció ilyen fokú mélyítése megvalósul, Magyarországnak két választása marad; részévé válik az Európai Egyesült Államoknak – és ezzel a magyar államiság megszűnik létezni – vagy kilépünk az Európai Unióból. Februárban a német, olasz, francia és luxemburgi parlament egy nyílt levelet tett közzé, amiben kezdeményezik az Európai Egyesült Államok létrehozását.

2. Központosított államszervezet.

A fékek és ellensúlyok rendszerében működő államrend idején, a szoc-szabad –demokrata kormányzás alatt a „következmények nélküli országban” éltünk. A jelen Orbán kormány központosított vezetése idején látható, hogy a központosított hatalom működőképesen irányítja az országot.

3. Az EU brüsszeli irányításának jelen szinten való fenntartása.

Ellen kell állni Magyarország állami döntéshozó hatalmának további korlátozásának.

4. A migránsok betelepítésének megakadályozása, az ország határvédelmének erősítése.

Szíriának egyik felét az orosz, másik felét az amerikai támogatású fegyveresek felszabadították. A menekülteknek térjenek haza újjáépíteni az országukat. Magyarország városait is felépítettük a II. Világháború bombázásai után. Az afrikai, ázsiai gazdasági menekültek betelepítése megszüntetné a magyar és a nemzeti kultúrákat egész Európában. Magyarország Európát védi a balkáni útvonal lezárásával, ahogyan ezt 150 évig is tette, véres küzdelmek árán.

 

5. A külföldi támogatású „civil”, „nem kormányzati szervezetek” működésének korlátozása.

A külföldi pénzügyi támogatású „álcivil” szervezetek a külföldi támogatójuk érdekekeit képviselik. Ez természetes, ő a munkaadójuk, ügynöki tevékenységet folytatnak a megbízásuk szerint. Jelenleg a törvlényesen megválasztott kormányunk kritikus bemutatása a céljuk. A magyar ügyek megoldására szerveződő civil csoportok továbbra is működjenek.

6. A Magyar Nemzeti Bank viszonylagos függetlenségének fenntartása, a forint megtartása az euróval szemben.

Az euró bevezetése esetén, ha Görögország vagy valamelyik másik PIGS ország bajba kerül, akkor Magyarországnak is súlyos pénzeket kéne áldoznia a megmentésére, mint ahogy láttuk, hogy Szlovákia is köteles volt segíteni Görögországon, amikor közvetlen államcsőd helyzet volt.  Az ország örökre lemond arról a lehetőségről, hogy a valutaárfolyam változása révén korrigáljon makrogazdasági egyensúlyhiányokat. Bevezetésével a gazdaság számára túl alacsony reálkamatot eredményezhet a közös nominális kamat (ez buborékok kialakulására vezethet), a másik pedig, hogy a termelékenység növekedéséhez viszonyítva gyorsnak bizonyulhat a nominális bérek emelkedése (ami viszont versenyképességi problémákat okozhat).

7. A jelen választási rendszer fenntartása

A jelenleg a „győztes mindent visz” egyfordulós választási rendszer van érvényben. Az előnye az ország kormányozhatóságának biztosítása. Az olyan rendszerek, amelyek sokféle pártnak adnának parlamenti bejutásra alkalmat, tehát a választók egyéni meggyőződését érvényre tudnák juttatni, az kormányozhatatlanná tenné az országot. Széttagolt parlamenti viszonyok keletkeznének, a különböző pártszövetségek vitái és különalkui mentén folyna a törvénykezés.

8. Közbeszerzési rendszer megszüntetése.

Elvileg az átlátható közpénzelköltést szolgálná. Azonban a gyakorlat szerint cégekre írnak ki közbeszerzést. Ettől kezdve felesleges a rendszer fenntartása, csak a megvalósítás idejét hosszabbítja meg. A központosított gazdaságirányítási rendszer gyorsan és hatékonyan képes gazdálkodni.

9. A jelenlegi egykulcsos adórendszer fenntartása.

A „Fizessenek a gazdagok” szlogen megbukott. A tehetős réteg könyveléstechnikai bravúrokkal, gazdasági kedvezmények lobbizásával, és egyéb trükkökkel amúgy is képes eltüntetni a valós jövedelmét.

10. Törvényes házasság egy férfi és egy nő között jöhet létre.

Az azonos nemű párok jelenleg meglévő jogainak fenntartása. Továbbra sem házasodhatnak törvényesen össze, gyermekeket sem fogadhatnak örökbe.

11. A munkabéreket terhelő adónak az Egyesült Államok által alkalmazott 31,5%-ra való csökkentése.

Nemzetközi összehasonlításban Magyarországon nagyon magas a munkabérek adóterhe, az állami elvonás. (46,13%). A bérterhek jelenlegi mértéke nem növeli az ország versenyképességét, viszont ezt ellensúlyozza a még mindig alacsony minimálbér és átlagbér. Az ország versenyképessége munkaerőpiaci oldalról nem az alacsony adóterheknek, hanem az alacsony béreknek köszönhető.

12. Országunk a NATO védelmi szövetségének új tagjai között van.

 Ugyanakkor a NATO alapító tagjai és Oroszország között terül el. Az orosz érdekszférára való tekintettel, Oroszországgal is jó viszonyt kell ápolnia, törekedni kell a békés együttélésre, élénk gazdasági kapcsolatokra.

13. A minimális nyugdíj összege és az ápolási díjak egyezzenek meg a minimálbérrel. Nyugdíjplafon bevezetése. Az állam által biztosított legmagasabb nyugdíjösszeg a mindenkori minimálbér tízszerese legyen.

14. A devizahitelesek adósságának kiváltása

A Magyar Állam százmilliárdokkal konszolidálta a bankokat a 1990-es években. A Magyar Állam átvállalta az önkormányzatok 1200 milliárdos adósságát. A Magyar Állam segítse ki adósságcsapdába esett polgárait. A bankok az adósok által felvett tőkeösszeget már kamatostól megkapták. A bankok nem várt hasznát, az árfolyamnyereségből származó összeget vállalhatná át a Magyar Állam. A nagytömegű, egyösszegű törlesztés miatt, kiharcolhatna jelentős kedvezményeket is a bankoktól.  

15. A nyári időszámítás fenntartása.

Kizárólag a nyári időszámításban maradna az időzónánk. Elkerülnénk az átállásból fakadó depressziós tüneteket. Télen tovább maradna a világosság, a reggeli sötét, meg úgyis mindegy. Ezzel tulajdonképpen télen átállnánk a tőlünk keletebbre lévő, Románia időzónasávjára.