Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Politika

Cikkek

India az oroszokkal már nem dollárban üzletel

2018.10.26

 India nem dollárban, hanem rúpiában és rubelben fog fizetni a neki leszállítandó orosz Sz-400-as légvédelmi rendszerekért – jelentette ki Alekszandr Mihejev, a Roszoboronekszport állami fegyverkiviteli vállalat vezérigazgatója az Interfax hírügynökségnek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Ausztria lezárta az osztrák-magyar őrvidéki határátkelők felét az autósok előtt

2018.10.25

  A magyarlakta vidékek – Fertőzug, Kismarton környéke, Felsőpulya (Oberpullendorf) és környéke, a Pinka völgye, Németújvár – kivételével, Őrvidék többségében német nyelvű lett. A Felsőőr (Oberwart) környéki legnagyobb magyar népcsoportot a Pinka völgyi magyarság folyosója kötötte össze Nyugat-Dunántúl magyarságával.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Németország egy európai fizetési rendszer létrehozásával próbálja elkerülni az Irán elleni amerikai szankciókat

2018.10.22

 Miközben Donald Trump elnök megpróbálja szorítani a hurkot Irán nyaka körül, Teherán lekapcsolása a SWIFT-ről egy meglehetősen erőltetett ötlet mindaddig, amíg Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság továbbra is részesei az iráni nukleáris megállapodásnak.

A nukleáris megállapodás másik két tagja - Oroszország és Kína - pedig saját fizetési rendszereiket próbálják előtérbe helyezni a SWIFT hálózat megkerülése érdekében. Németország nemrégiben egy rivális európai fizetési rendszer létrehozását javasolta az euró számára, hogy elkerüljék az amerikai szankciókat.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Göncz Árpád a Bádogember!

2018.10.08

 Mondjuk abból a szempontból jó, hogy van ez a vashalom, hogy már könnyebb elképzelni az Óz Bádogemberét. Vagy, ha modernebb oldalról megyünk neki, akkor a Csillagok háborúja juthat eszünkbe és ez lehet, hogy nem is Göncz Árpád, hanem annak a rézből készült fickónak az apja. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Kommentem : Magyar Demokrata Egységpárt

2018.09.09

 Nézőpont(világnézet) kérdése. Ki az aki szereti a hazáját? Az, aki fent akarja tartani a nemzeti létet. Aki a magyar elődök által meghatározott történelmi hagyományok útján kíván haladni. Aki ellenáll a kívülről támadó más identitású és vallású népek inváziójának. Aki a keresztény (Bibliai alapú vallások) vallás erkölcsi rendszerét akarja megőrizni az országban. Ezek azok a főirányok, amely mentén megítélem a kormány tevékenységét. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Magyar Narancs CÍMLAP – KIT GYŐZKÖD JESZENSZKY? CSAK NEM A MAGYAROKAT?

2018.09.04

 Később aztán nem tetszett neki, hogy a bolseviki mintára írt választójogi törvényt egy új váltotta föl, ami megint csak a magyarok akarata alapján született, hogy minél nehezebben jöhessenek vissza a kommunisták, mert abba az ország belepusztul. S ugyancsak a hazug liberális demokráciával szemben alakult ki a kormány Obama- és a Juncker-féle EU-ellenessége, amelyet Jeszenszky szintén nem tudott tolerálni. Mára ott tartunk, hogy Márki-Zay Péterrel, Róna Péterrel, Hadházy Ákossal egy asztalnál áskálódik az Orbán-rendszer megbuktatása érdekében. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Civilhetes/ Laki: Néhány tapasztalatom és gondolatom a Kádár és Orbán rendszerrel kapcsolatban

2018.09.03

 1000 milliárdokkal konszolidáltuk a bankokat a semmirevaló projektjeik és hazug üzletpolitikájuk, valamint a korrupció miatt. Így esett áldozatul, az Ikarus, a MOM, Mechlabor, Medicor. a teljes vasúti mozdony és kocsigyártás, a Rába jelentős része, a Videoton, a teljes magyar konzervipar, a húsipar jelentős része, a szeszipar, a szerszámgépgyártás, a Taurus. Hozzájuk kapcsolódóan, megalapozatlan programok alapján számolták fel a termelő szövetkezeteket, ÁFÉSZ hálózatot, hagyták magára a vidéket, ahova megérkeztek a városokból az építőipar leállása miatt munkanélkülivé vált romák.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A jegyzőt nem lehet közmunkásra cserélni, kiürülnek a hivatalok

2018.08.08

 Az a baj, hogy az illetékesek nem veszik észre, hogy a kisebb falvakban már csak a hivatal maradt, mint a helyi értelmiség gyűjtőhelye - folytatta a polgármester. Megszűntek az iskolák, bezártak a könyvtárak, nincs orvos. Ha záros határidőn belül nem változik a helyzet a körjegyzőségeken, elmennek a szakemberek, akiket nem lehet közmunkásokkal helyettesíteni, és akkor tényleg le lehet kapcsolni a villanyt: a vidéki-kisfalusi Magyarországnak befellegzett, marad az éberkóma állapot.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Zsíros földeket kebelezne be a BMW Debrecen környékén

2018.08.06

 

 
 – Ezek az ország legjobb minőségi földjei, írja le nyugodtan, hogy 40-45 aranykorona alatt errefelé nemigen van parcella – mondja a villanyszerelő Nagy István, s hozzáteszi: ha itt elkezdenek betonozni, saját kezűleg veri szét az alapokat. - Kinek a zsebébe tettek pénzt, hogy van képük négyszáz hektárnyi zsíros termőföldet lebetonozni, mikor ott van a repülőtér közvetlen szomszédságában a déli iparterület, satnya, hitvány földekkel, miért nem oda települnek? - kérdi.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Az Öreg: Titkos életek

2018.07.31

 Micsoda aljas világ volt az, ahol barátkoztál, kezet fogtál olyan emberekkel, akik aztán jelentettek rólad. S erről semmit sem tudtál, legfeljebb sejthettél dolgokat. Ördögi munka volt ez, hiszen részesei voltak életednek, életünknek, a társadalomnak. Végül már titkon vártad, hogy jelentsenek rólad, mert így vagy úgy, de valaki jelentett rólad. Akikről tudtad, hogy figyelnek, azok előtt nem beszéltél őszintén magadról, mert durva következményekkel járt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

AZ IGAZSÁG RÉSZLETEI /2. NYUGDÍJKASSZA - MAGÁNNYUP.-VAGYON

2018.05.28

 Horn Gyula kormánya, a Világbank "noszogatására" vezette be, a 
KÖTELEZŐ és az ÖNKÉNTES alapú magán-nyugdíjpénztári rendszert.
A lakosság befizetései mellé, a szoclib. kormány HAVI 30 MILLIÁRD KÖZPÉNZZEL megtámogatta a pénztárakat!
*Honnan volt havi 30 milliárd erre?
KIVETTÉK A KÖLTSÉGVETÉSBŐL!
*Mivel pótolták a lyukat?
HITELBŐL!
*Honnan jött ehhez a hitel?
MAGÁNBANKOKTÓL, JÓ KIS KAMATRA!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Letegezte Orbánt, azonnal retorzióval fenyegették/ Kommentem Bencének

2018.05.12

 Helló Bence! A kérdés igazából nem Orbán Viktor által megalkotott hatalmi struktúra mibenléte. A szakpolitikai kérdések, oktatásügy, egészségügy már a rendszerváltás előtt is problémás területek voltak, hiszen a nép hajlamos önpusztító tevékenységet folytatni, a tanulás meg a kísérletező pedagógiai vezetők játéktere volt.  Az igazi kérdés az, mi a nép szempontjából előrevivő, a társadalmat felemelő, az ország gyarapodását segítő rendszer: A demokráciának nevezett katyvasz, vagy a központosított állami berendezkedés, vagy az autokrácia?! 

 

Egy szavazatszámláló beszámolója :

2018.04.10

"Komolyan gondolja valaki, hogy a szavazat számláló bizottság mind az öt tagja alá ír két jegyzőkönyvet egyénit és pártlistást ami nem felel meg a valóságnak? Egy ilyen aláírás bűncselekmény, egytől három évig büntetik. Tegnap részt vettem egy választási bizottságban, kötelezően minden szavazólapot háromszor számoltunk meg, mindig más. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Megszereztük a Soros-hálózat titkosított haditervét

2018.03.13

 A Soros által pénzelt kiképzéseken rendszeresen használják és vetik be az úgynevezett World Cafe módszert. Ennek lényege, hogy a nagyobb csoportok asztaltársaságokra bomlanak és minden asztalnál más-más témát bontanak ki, majd a szereplők témát vagy asztalt váltanak. (Érdekesség, hogy a Momentum nevű párt ugyanezzel a módszerrel bonyolítja le lakossági fórumait.)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

RUBI GERGELY: VONA MEGFOSZTOTTA PÁRTJÁT A SAJÁT IDEOLÓGIÁJÁTÓL

2018.03.01

 Az az egymillió ember, aki rá szavazott a választásokon, az azért szavazott rá, mert nemzeti radikális vonalat képviselt. Ez most megszűnt. A választóinak több mint felét elbukta. Ennek egyetlen egy oka van, hogy Vona Gábor pártelnökként kisebbségben van ezzel a véleményével a párton belül.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Bíró Zoltán: Soros azt mondta, felesleges az MDF és az SZDSZ önálló léte, tessék egyesülni! Én itt le is zártam a megbeszélést

2018.02.12

  Próbálkozott velem Soros György és Mark Palmer, az Egyesült Államok akkori budapesti nagykövete is. Soros azt mondta, szeretné anyagilag támogatni az MDF-et, és mi éppenséggel rá is szorultunk volna erre. Megkérdeztem tőle, mi a feltétele a támogatásnak? Mire azt mondta, felesleges az MDF és az SZDSZ önálló léte, tessék egyesülni! Én itt le is zártam a megbeszélést. Palmer pedig az elnökségi ülésünkre jött el még az Ó utcai barakkunkba. Minden nyugati állam nagykövetét igyekeztünk meghívni oda, ő volt az első a sorban. Palmer kerek perec kijelentette, hogy az SZDSZ-t támogatja, és örülne, ha szövetséget kötnénk. Hozzátette azt is, hogy az SZDSZ kampányát segíti majd.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Göncz Árpád „teljes mellszélességgel” támogatta az Antall-kormány elleni puccsot – a taxisblokádot

2018.02.11

 Attól kezdve hogy „teljes mellszélességgel” támogatta a törvényesen megválasztott Antall-kormány elleni puccsot – a taxisblokádot - egészen az első szabadon választott Parlament által elfogadott médiatörvény elszabotálásáig, számtalan fontos kérdésben antidemokrataként viselkedett: nem az ország, a nemzet érdekei vezérelték, csupán egy szűk csoportéi!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Nyugat-Európa harca a Kelet-európai gyerekekért

2018.02.03

 A nyugat-európai országok sorra jönnek rá arra, hogy milyen rossz vásárt csináltak a Soros-tervvel. A beengedett másfél millió migránsnak ugyanis jó, ha 25 százaléka dolgozik, míg például a Németországban élő magyarok 95 százaléka. Nem csoda, ha a családi pótlék kifizetés szigorításával minél több kelet-európai gyereket akarnak nyugatra hozatni, így biztosítva a munkaerő jövőbeni utánpótlását.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

GÖNCZ ÁRPÁD BÖRTÖNBELI TEVÉKENYSÉGE

2018.01.23

 Az vitathatatlan tény, hogy akad néhány olyan nem szokványos, mi több, gyanús momentum Göncz Árpád történetében, amely okot adhat a félreértésekre, gyanúba keveredésre, sőt akár még egyszer majd a teljes igazság kiderülésére is.

Ilkei Csaba alapos és körültekintő történeti kutatás után, néhány éve egy remek tanulmányban tárta a közvélemény elé megállapításait Göncz Árpád titkai címen. Ennek a kitűnő munkának jelen írásomban csupán két részletét ragadom ki. Az első Göncz Árpád és a Katonapolitikai Osztály – a Katpol. – kapcsolata. Az Ilkei által elénk tárt és dokumentumokkal bizonyított történet a következő:

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

2018.01.20

 Nem kötött paktumot a Fidesszel – állítja Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezetője a 24.hu-nak adott interjúban beszélt arról is, hogy Andy Vajnával a nyers halakról társalgott, elmondta, hogy megbocsátott Semjén Zsoltnak, elmesélte, mit mondott neki egy futballmeccsen Orbán Viktor, és kijelentette, hogy a tulajdonosi kör és a menedzsment szándéka az, hogy a választások után is többnyire ellenzéki maradjon az ATV.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

IDEALISTA VÁLASZTÁSI PROGRAM (SZERINTEM)

2017.10.21

 1. A magyar nemzeti önállóság megtartása, a hagyományos konzervatív, keresztény értékrend szerinti kormányzás.

A tavaly júniusban nyilvánosságra jutott dokumentum szerint az EU-ban résztvevő országok nem rendelkezhetnének saját hadsereggel, különálló büntetőjoggal vagy különböző adórendszerrel, emellett nem lehetne saját fizetőeszközük sem.

 Magyarországra vonatkozóan ez a honvédség és a katonai titkosszolgálatok feloszlatását, a magyar törvények felszámolását, és a forint eltörlését jelentené. Amennyiben a német-francia integráció ilyen fokú mélyítése megvalósul, Magyarországnak két választása marad; részévé válik az Európai Egyesült Államoknak – és ezzel a magyar államiság megszűnik létezni – vagy kilépünk az Európai Unióból. Februárban a német, olasz, francia és luxemburgi parlament egy nyílt levelet tett közzé, amiben kezdeményezik az Európai Egyesült Államok létrehozását.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

VALÓJÁBAN (Hitler)kinek A LÁNYA LEHET MERKEL KANCELLÁR ASSZONY?

2017.10.01

 Angela Merkel édesapját Horst Kasnernek hívták (eredeti neve: Horst Kazmierczak), aki egy inkább baloldali kötődésű evangélikus lelkipásztor volt. Nem sokkal azután, hogy megszületett lánya, Angela, a család átköltözött a Német Demokratikus Köztársaság területére, Templin városába. Valljuk meg, nem egy szokványos lépés, hogy egy német család úgy dönt 1954-ben, hogy az NDK-t választja – főleg úgy nem, hogy akkoriban több tízezer német amellett döntött, hogy a szovjet elnyomás elől inkább nyugatra menekül. Nem sokkal később Merkel édesapja a kelet-németországi lelkészképzés egyik vezető alakja lett, akinek állítólag az volt a küldetése, hogy az állam számára is elfogadható nézeteket valló lelkészeket „neveljen”. Az NDK-ban ugyanis az evangélikus egyház kulcsszerepet játszott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Soros egyeteme önmagával kötött együttműködési szerződést

2017.05.26

 Önmagával kötött együttműködési szerződést magyar nyelven a budapesti Közép-európai Egyetem és a Central European University New York korábbi elnöke és rektora – derült ki a Magyar Időkbirtokába került iratokból.

A John Shattuck által két ponton aláírt, 2009. szeptember 9-i datálású dokumentum egyik érdekessége, hogy a rajta szereplő, a két intézmény hitelességét bizonyító pecsét nem egyezik meg a szerződésben szereplő intézményekkel.

 

A kormányfő két tűz közé került Kína miatt is

2017.05.18

 Hírek szerint azonban a pekingi vezetés olyan nyilatkozatot dugott az európaiak (és mások) orra alá az utolsó pillanatban, amely egyértelműen a kínai vállalatokat kedvezményezné a külföldiek rovására. Az európaiak hiányolták a dokumentumból a közbeszerzések átláthatóságát biztosító kötelezettségvállalást és a kölcsönös piacra jutás garanciáit. Lapunknak illetékesek azt mondták, hogy a nyilatkozat szövege egyáltalán nem állt összhangban azokkal a becsvágyó célokat kitűző tárgyalásokkal, amelyeket az EU folytat Kínával két- és többoldalú keretben.

 

Így kell megszállni egy országot 2017-ben

2017.04.28

 Jogokat Macedóniában, sőt, a korrupció felszámolása címszava alatt politikai és gazdasági elitcserét hajtottak végre. A balkáni régióban, de Európa déli és keleti országaiban a mindenkori amerikai érdek azt diktálta, hogy csökkentsék az állami korrupció mértékét. Az indok sokkal prózaibb, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk, ugyanis a tőkeerős amerikai és nyugat-európai nagyvállalatoknak sokkal jobban megérte egy korrupciómentes, vagyis inkább egy általuk irányított korrupciós rendszerben vállalkozni, befektetni, mint a mindenkori helyi politikusok és gazdasági oligarchák által működte tett korrupt országban.

 

Milliókat kínálhattak Terry Blacknek, hogy hallgasson

2017.04.24

 Ismeretes, Terry Black továbbra is fenntartja állítását, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke a kétezres évek elején meleg találkozókra is járt. Később Vona és pártja viszont homofób nyilatkozatokat tett. Az utóbbi időben pedig, amióta Simicska Lajos milliárdos embereivé váltak, álbaloldali fordulattal kísérleteznek. Igaz, rendkívül kevés sikerrel.

 

NÉPSZAVA: Húsvét vasárnap Orbán beszédre ébredtünk, olvasson

2017.04.16

 - A rendszerváltásnak voltak Soros Györgyhöz köthető hasznos momentumai: sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet, kiadványt, szamizdatot támogatott. Ezzel nem is volt semmi baj, ám Soros György a '90-es évek után megpróbálkozott néhány pénzügyi manipulációval, például  az OTP-t akarta zsebre vágni, aztán később spekulált a magyar forint ellen. Még azzal is együtt tudnék élni, hogy létezik a Soros-egyetem, amely liberális aktivistákat képez ki a délszláv és a közép-európai térség politikai élete számára. Ám a liszt azért dőlt ki, mert a Soros-féle birodalom beleállt a migránsoktámogatásába.

 

Egymilliárd migráns jöhet, rosszabb, mint a kommunizmus

2017.04.14

 – Ez egy tudatosan előkészített, jól koordinált betelepítés. Thomas Barnett amerikai katonai stratéga, a korábbi védelmi miniszter tanácsadója két köny­vében is már arról értekezik, hogy Európának évi 1,5 millió bevándorlót kellene befogadnia. Szerinte olyan társadalomra van szükség, amelyben nincs különbség nemzetek, kultúrák, vallások és nemzetiségek között, ahol az emberek jelentős részének az IQ-ja nem éri el a 90-et. Ezzel dolgozni még lehet, de gondolkodni már nem. Az Egyesült Államokban nem értik, mi a nemzet, mi a történelem, és főleg, mi a kultúra és hagyomány, hogyan néz ki egy jól felépült társadalom.

 

ELFELEJTETTE A LEGFONTOSABBAT AZ ORBÁNT TÁMADÓ VOLT SOROS-EGYETEMISTA

2017.04.06

 A cikk szerzőjének újságíró kollégája mit tehet mást, mint felhívja a Times említett rangsorán a CEU-nál több száz hellyel előkelőbb, 12-ik helyre rangsorolt Szingapúri Nemzeti Egyetemet, hogy megkérdezze, annak diákjai mikor tüntettek ott utoljára a városállamra már születése óta ránehezedő autokrata illiberalitás ellen. A telefont felemelő a demonstrációkra vonatkozó kérdést nem is értette, de angolsága hibátlan volt.

Penev ezután leírja a magyar kormány kontra CEU vitát, az utóbbi szemszögéből semmiféle kritikával sem illetve, majd Orbán Viktorra térve ecseteli, hogy Putyint tartva ikonjának, nekiment a civil szervezeteknek, azokat „külföldi ügynököknek” tartva. Mint a CEU bejegyzett helyén, az Egyesült Államokban 1938 óta. Törvényileg.

 

Így jelölné meg a külföldről is pénzt kapó civileket a kormány

2017.04.03

A szabályozás hasonló az izraeli és az orosz külföldi támogatású törvények szövegéhez. Azoknak a civilszervezeteknek, melyeknek külföldről származó támogatása meghaladja az évi 7,2 millió forintot, regisztrálniuk kell magukat „külföldről támogatott szervezetként”, valamint ezt a jelzőt a honlapjukon, illetve minden általuk megjelentett kiadványban és sajtótermékben meg kell jelentetniük – derül ki a 444 által közzétett javaslatból. Ezt a megjelölést még azt követően is öt évig viselniük kell magukon, ha már is nem kapnak a törvényben meghatározott méretű összeget külföldről. Vagyonnyilatkozatot viszont nem kellene tenniük a civil vezetőknek.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »