Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Politika

Cikkek

Megszereztük a Soros-hálózat titkosított haditervét

2018.03.13

 A Soros által pénzelt kiképzéseken rendszeresen használják és vetik be az úgynevezett World Cafe módszert. Ennek lényege, hogy a nagyobb csoportok asztaltársaságokra bomlanak és minden asztalnál más-más témát bontanak ki, majd a szereplők témát vagy asztalt váltanak. (Érdekesség, hogy a Momentum nevű párt ugyanezzel a módszerrel bonyolítja le lakossági fórumait.)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Volt aljegyző: Márki-Zay Péter már az első közgyűlésen sem mondott igazat!

2018.03.07

 Csak a hivatalba lépésekor lett számára tiszta, hogy a város milyen mértékben eladósodott. Szerinte ezt a vásárhelyiek eddig nem tudták, ő hozta nyilvánosságra munkába állását követően. Mint felelős aljegyző jeleztem neki, hogy a város költségvetése már február 7-én kikerült az internetre, azóta bárki megnézheti a város honlapján. Továbbá az eladósodottságról annyit mondtam neki, hogy a 23 milliárdos költségvetési főösszegnek a 2 százalékát sem éri el a város adósságállománya. Tulajdonképpen ez nem hitel, hanem egy részletfizetés, ami több éven keresztül tart: 2030-ig kell megfizetnünk azt a 3,8 milliárd forintot, amit ő 5 milliárdosnak emleget.

 

Százmilliókat tüntetett el a Karácsony vezette önkormányzat

2018.03.02

 800 millió forinttal van ma kevesebb a közös kasszában, mint amikor a Fidesz átadta Zuglót a Tóth Csaba és Karácsony Gergely tandemnek - írta Facebook-bejegyzésében Jelen Tamás, Zugló fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje. A bejegyzésből kiderül, hogy míg 2014 őszén, amikor Papcsák Ferenc átadta az önkormányzat vezetését Karácsony Gergelynek, akkor több mint egymilliárd forint volt az önkrományzat számláján, míg most február 7-én csupán 234 millió forint. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Márki-Zay Péter Kis Andreát jelölte alpolgármesternek Vásárhelyen, Lázár és Hegedűs együttműködést ajánlott

2018.03.02

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

RUBI GERGELY: VONA MEGFOSZTOTTA PÁRTJÁT A SAJÁT IDEOLÓGIÁJÁTÓL

2018.03.01

 Az az egymillió ember, aki rá szavazott a választásokon, az azért szavazott rá, mert nemzeti radikális vonalat képviselt. Ez most megszűnt. A választóinak több mint felét elbukta. Ennek egyetlen egy oka van, hogy Vona Gábor pártelnökként kisebbségben van ezzel a véleményével a párton belül.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Vona nyílt levélben, ezüst tálcán kínálta fel magát Emmanuel Macronnak

2018.02.27

 Az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra pedig bizton számíthat abban, hogy közös európai ügyeinket megvitassuk és az Európai Uniót egy valóban a polgárai érdekeit szolgáló szervezetté tegyük.”

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Alkalmatlan és méltatlan pozíciójára az ENSZ emberi jogi főbiztosa Szijjártó szerint

2018.02.27

 Úgy vélte, a hétfői ülésen is világossá vált, hogy el akarják ismertetni a migrációhoz való jogot alapvető emberi jogként, pedig nem az. Az áprilisi országgyűlési választáson az a kérdés, hogy olyan kormánya lesz-e Magyarországnak, amely ezt a vitát felvállalja és megvívja, vagy olyan, amelyik feladja

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Nagy Ervin: Kánaán helyett

2018.02.27

 Hódmezővásárhely pedig azt bizonyítja, hogy elvi esély van a horrorkoalíció létrejöttére. De most komolyan: ki hiszi el azt, hogy a Fidesz–KDNP leváltásával, egy Gyurcsány–Vona–Szél–Karácsony-koa­líció létrejöttével tényleg eljön a Kánaán? Mert nem csupán az ígéretekre meg a választási eredményekre kellene figyelemmel lennünk, hanem az utána következő történésekre is. Ez pedig a szavazók felelőssége is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A nyolcvanegyedik perc

2018.02.26

 „Mert a cápa akkor a legijesztőbb, amikor még nem látjuk.”

És valóban. Ijesztőnek és felfoghatatlannak tűnt számunkra, hogy nem a Spinoza Házban, nem egy „diáktüntetésen”, s nem valami parttalan, tét nélküli helyen, hanem egy kampányban állhat össze a szélsőjobbos nácultakból kutyabuzerálókká vált bagázs, a szemkilövető milliárdos demokraták csipet csapata, meg a vagyonátmentő szocik mindent túlélő hordája.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A Jobbik nyerte a legtöbbet Hódmezővásárhelyen

2018.02.26

 Hódmezővásárhely leendő polgármestere, Márki-Zay Péter vasárnap esti győzelmi beszédében egy pártot hozott csak szóba a vesztes Fideszen kívül, mégpedig a Jobbikot: megköszönte a helyi elnöknek, hogy terelgette őt az indulás felé. Aki beszédének a további részére is figyelt, akár Vona Gábor szájába is illő gondolatfolyamot hallhatott. Nem elsősorban arra gondolok, hogy a „fideszes lopások” mellett a „szoci lopásokra” is tett utalást. Hanem arra: Hódmezővásárhely mellett leginkább az elmúlt időszak jobbikos óriásplakátjainak üzenetei köszöntek vissza beszédében. Ez természetesen semmit nem von le győzelme értékéből, de sokat elmond a Jobbik lehetőségeiről.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Új Zazrivecz születik

2018.02.25

 A jobbikos képviselő nem kívánta a hódmezővásárhelyi választások előtt megszellőztetni azt, hogy valójában nem tudja elfogadni, hogy Márki-Zay Pétert támogatja a párt helyi szervezete, és azt sem, hogy pártjának Gyurcsánnyal összefogva kell támogatnia a független jelöltet. Szabó már be is adta írásban a kilépési nyilatkozatát. A hódmezővásárhelyi közgyűlésben másodmagával képviselte eddig a Jobbikot, most függetlenként szeretné folytatni a február 25-i választások után. A portál megkereste a képviselőt, aki nem cáfolta a személyével kapcsolatos híreket, de bővebbet nem közölt. A vasarhely24.com szerint, mivel mindösszesen ketten voltak a testületben, ez a döntés egyben pártszakadást is jelenthet.  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Meglepetésre Márki-Zay Péter nyert Hódmezővásárhelyen – Mráz Ágoston: Hiába örül az ellenzék

2018.02.25

 A Lázár János kancelláriaminiszterrel közös sajtótájékoztatóját azzal kezdte: ez egy kegyeleti választás volt, az elhunyt polgármesterre, Almási Istvánra emlékezett. Megköszönte azoknak, akik támogatták. Mint fogalmazott: „Piszkos kampány győzött a tisztességes munka felett”. Egyúttal jelezte, mindenkivel együttműködnek. Az alpolgármester gratulált Márki-Zay Péternek. Kijelentette: meghajlik a választók akarata előtt, hétfőn lemond az alpolgármesteri tisztségéről, de önkormányzati képviselői munkáját folytatja.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Tizenkét éve nem kapott ekkora ütést a Fidesz

2018.02.25

 A függetlenként induló Márki-Zay Péter legyőzte a fideszes Hegedűs Zoltánt a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson. A Fidesz 2006 óta nem kapott ekkora ütést. Márki-Zay szimbolikus sikere az országgyűlési választás eredményére is hatással lehet, ahogyan Lázár János politikai karrierjére is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Mit üzen Hódmezővásárhely?

2018.02.25

 Nehezen hitelesíthetőek a támadások egy olyan jelölttel szemben, aki – legalábbis pedigréjét tekintve – zavarba ejtően hasonlít a kormánypárti ideálhoz: nagycsaládos, vallásos, szakmai múlttal bíró, magát konzervatívnak nevező jelölt.

4. A kormányoldali támadássorozat – és az erre rájátszó ellenzéki médiumok (a Magyar Nemzettől az Indexig) – mártírt faragtak Márki-Zayból: sokkal többet szerepelt a médiában, mint a kormányoldali jelölt, akinek a nagyközönség a nevét sem tudta, míg Márki-Zay (pozitív vagy negatív kontextusban) még a csapból is folyt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

"Kvótapártiak nem vagyunk, kerítést lebontani nem tudnánk, én a határvédelmet is visszaállítanám" - mondta Szél.

2018.02.22

 A menekültek befogadását érintő kérdésre azt mondta: a kormányhoz hasonlóan betartanák az érintettek elhelyezéséről szóló Genfi konvenciót, de még a határainkon kívül vizsgálnák, ki a menekült, ki a bevándorló és ki az, aki illegálisan, akár sanda szándékkal érkezik. A bevándorlás nemzeti hatáskör, ezzel kapcsolatban Magyarországnak kell a törvényeit meghoznia.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Orbán Visegrádon: 2,2 millióval már győznek, ha kiesik az MSZP az plusz 3 mandátum a Fidesznek

2018.02.16

 Az LMP kapcsán a miniszterelnök azt a meglátást tette, hogy a Szél Bernadett által vezetett párt nem köthet szövetséget a Jobbikkal vagy a baloldal erőivel, "mert akkor szét fog esni". A Jobbikról, vagy Vona Gáborról Orbán Viktor nem különösebben beszélt, de egy képviselői kérdésre válaszolva azt érzékeltette: nem tekinti egyáltalán veszélyes riválisnak a Jobbikot, lehet hogy pár százalékkal jobb eredményük lesz, jobban szerepelnek, mint amit a közvélemény-kutatások mutatnak, de nem kormányképesek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Bíró Zoltán: Soros azt mondta, felesleges az MDF és az SZDSZ önálló léte, tessék egyesülni! Én itt le is zártam a megbeszélést

2018.02.12

  Próbálkozott velem Soros György és Mark Palmer, az Egyesült Államok akkori budapesti nagykövete is. Soros azt mondta, szeretné anyagilag támogatni az MDF-et, és mi éppenséggel rá is szorultunk volna erre. Megkérdeztem tőle, mi a feltétele a támogatásnak? Mire azt mondta, felesleges az MDF és az SZDSZ önálló léte, tessék egyesülni! Én itt le is zártam a megbeszélést. Palmer pedig az elnökségi ülésünkre jött el még az Ó utcai barakkunkba. Minden nyugati állam nagykövetét igyekeztünk meghívni oda, ő volt az első a sorban. Palmer kerek perec kijelentette, hogy az SZDSZ-t támogatja, és örülne, ha szövetséget kötnénk. Hozzátette azt is, hogy az SZDSZ kampányát segíti majd.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Göncz Árpád „teljes mellszélességgel” támogatta az Antall-kormány elleni puccsot – a taxisblokádot

2018.02.11

 Attól kezdve hogy „teljes mellszélességgel” támogatta a törvényesen megválasztott Antall-kormány elleni puccsot – a taxisblokádot - egészen az első szabadon választott Parlament által elfogadott médiatörvény elszabotálásáig, számtalan fontos kérdésben antidemokrataként viselkedett: nem az ország, a nemzet érdekei vezérelték, csupán egy szűk csoportéi!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Kinek a kezére játszik Gyurcsány…?

2018.02.07

 Arra hívták fel figyelmemet, hogy gondoljak csak bele, azzal, hogy Gyurcsány Ferenc már megint uszít a külhoniak ellen, ezzel direkt vagy sem, de a Fidesz kezére játszik, hiszen egy frontba tereli a határon túl élő magyarokat, akik a volt miniszterelnök megnyilvánulásai miatt most különösen úgy érezhetik, a Fideszre kell voksolniuk. Gyurcsány ezzel akarva-akaratlanul is, de Orbán Viktor kezére játszik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Gyurcsány Ferenc kifelejtett vagyonnyilatkozatából egy titkos osztrák bankszámlát, amelyen 150 millió forintot parkoltatott

2018.02.04

 Ahogy azt az Origo is megírta, a DK elnöke 150 millió forintot rejteget egy titkos osztrák számlán. Aztán arról is beszámoltunk, hogy Gyurcsány a pénzét a bécsi Schoellerbankban fialtatja, amely a Renngasse 3. cím alatt található, és amelyet Ausztria elitbankjaként tartanak számon, ez az osztrák milliárdosok kedvenc pénzintézete.
De tegnap fény derült az ügy kapcsán arra is, hogy Gyurcsány már 2016-ban is rejtegetett a Schoellerbankban pénzt, akkor még 180 millió forintot, amely tény, már 2016-ban is elkerülte figyelmét a vagyonnyilatkozat kitöltése során. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Nyugat-Európa harca a Kelet-európai gyerekekért

2018.02.03

 A nyugat-európai országok sorra jönnek rá arra, hogy milyen rossz vásárt csináltak a Soros-tervvel. A beengedett másfél millió migránsnak ugyanis jó, ha 25 százaléka dolgozik, míg például a Németországban élő magyarok 95 százaléka. Nem csoda, ha a családi pótlék kifizetés szigorításával minél több kelet-európai gyereket akarnak nyugatra hozatni, így biztosítva a munkaerő jövőbeni utánpótlását.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Izrael felszólította a lengyel kormányt, hogy vonja vissza a haláltáborok említését börtönnel büntető törvényt

2018.01.29

 A náci Németország a Szovjetunióval egyetértésben 1939 őszén megtámadta Lengyelországot, és a felosztott Lengyelország német ellenőrzés alatt álló területén a negyvenes éves első felében haláltáborok tucatjait hozta létre, ahol a háború végéig az európai zsidóság jelentős részét brutális kegyetlenséggel meggyilkolták.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Ripost hírportál nyomozása: Titkos találkozón jöhetett létre az LMP – Jobbik közössége Simicska Lajos támogatásával/ Kommentem

2018.01.25

 Így létrejött egy igen érdekes pártszövetség: Jobbik – LMP duó. A Vona –féle jobbközép és a Szél-féle liberális értelmiség szavazóbázisa összecseng: Alapjaiban az egyetemistákra, mint Jobbikszimpatizánsokra és a városi értelmiségi csoportok szavazóbázisára számíthatnak. Ezen kívül a Fideszben csalódottakra is, hiszen a Jobbik ma már nem számít radikálisnak, jobboldali irányultságú, és nincsen számukra más jobboldali párt. Az LMP programja elfogadható nekik, nem számít idegennek. Az LMP liberális, városi kultúrájú szavazói számára sem annyira taszító a Jobbik zsúrpubi stílusa, lenyelik, ha már egyszer muszáj. Simicska úr a létező kínálatból helyesen hozta össze a lehetséges legelfogadhatóbb pártot. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Akár Putyin is elindulhat az olimpián?

2018.01.24

 „»Putyin elindul a téli olimpián« – a hír természetesen nem igaz, habár lassan annyi orosz sportolót tiltanak el mondvacsinált okokkal, hogy az elnök is mezt ölthet. Természetesen nem nemzetit, mert az is tilos. Az egész már régen nem a sportról szól, az »orosz kártya« a nyugati »demokraták« kedvenc cinkelt lapjává vált, Trumptól Orbánig bárki ellen kijátsszák.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

GÖNCZ ÁRPÁD BÖRTÖNBELI TEVÉKENYSÉGE

2018.01.23

 Az vitathatatlan tény, hogy akad néhány olyan nem szokványos, mi több, gyanús momentum Göncz Árpád történetében, amely okot adhat a félreértésekre, gyanúba keveredésre, sőt akár még egyszer majd a teljes igazság kiderülésére is.

Ilkei Csaba alapos és körültekintő történeti kutatás után, néhány éve egy remek tanulmányban tárta a közvélemény elé megállapításait Göncz Árpád titkai címen. Ennek a kitűnő munkának jelen írásomban csupán két részletét ragadom ki. Az első Göncz Árpád és a Katonapolitikai Osztály – a Katpol. – kapcsolata. Az Ilkei által elénk tárt és dokumentumokkal bizonyított történet a következő:

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Németh Sándor interjú: Szörny-birodalmat hozna a Jobbik és a baloldal degenerált nászának beteljesülése

2018.01.22

 

A vezető lelkész arról is beszélt: csalódott a rendszerváltásban, mert túl sokan mentették át magukat, ezért ő inkább hatalomváltásnak tartja azt. Emiatt már akkoriban volt vitája az SZDSZ-szel, de kétségtelen, hogy 1998-ig kitartottak a demokratikus ellenzékben kötött szövetségük mellett. Németh Sándor szerint a Soros-dolgozatok létezése nem lehet vita tárgya, az európai baloldal Izraelhez való hozzáállása pedig már az antiszemitizmus határát súrolja. Szóba került még az is, hogy a Simicska-család alpári dühöngése miért nem tud kárt okozni a karizmatikus keresztény mozgalmat építő Orbán Gáspárnak.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

2018.01.20

 Nem kötött paktumot a Fidesszel – állítja Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezetője a 24.hu-nak adott interjúban beszélt arról is, hogy Andy Vajnával a nyers halakról társalgott, elmondta, hogy megbocsátott Semjén Zsoltnak, elmesélte, mit mondott neki egy futballmeccsen Orbán Viktor, és kijelentette, hogy a tulajdonosi kör és a menedzsment szándéka az, hogy a választások után is többnyire ellenzéki maradjon az ATV.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök úr prédikációja az „orbáni diktatúra” cinkos egyházairól

2018.01.15

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Budapesti tüntetés az iráni iszlám diktatúra ellen

2018.01.08

 A különböző korú főleg férfiak az egykori iráni himnuszt játszották hangosan az épület előtt, azt amelyiket az iszlám vezetés lecserélt. Miközben olykor perzsául az „Elég Rohániból! Elég a diktatúrából! Elég az Iszlám Köztársaságból!” szavakat skandálták. Mint állítják ki akarnak állni honfitársaik mellett akiket szó nélkül lelőnek most Iránban hasonló tüntetéseken. Közben pedig hálásak Magyarországnak, ahol szabadon élhetnek és békében. Úgy gondolják azonban hogy országuk most nem demokratikus, hanem „démonikus” – ahogy ezt egy másik transzparensükön írják.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Szabadkán a főtéri szilveszterezés magyar előadok nélkül telik majd! Ez kinek a szégyene? Meddig aláznak bennünket?

2018.01.01

 

Mint már írtunk róla, a haladó városi hatalom úgy döntött, Đorđe David kivénhedt belgrádi pop-rock előadó és Milan Topalović – Topalko népdalénekes (és a Farm nevű ízléstelen valóságshow győztese) ideális választást jelent a többnemzetiségű Szabadka főterén sorra kerülő szilveszterezéshez. Aki esetleg azt remélte, a végén legalább a látszat kedvéért mégis meghívnak egy magyar előadót, melléfogott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »