Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Politika

Cikkek

TÖK JÓ, HOGY VAN MAGYAR FALVAK PROGRAM, CSAK ÉPPEN EGY FILLÉRT SE SZÁNNAK RÁ

2019.01.11

 A választások előtt négy nappal dobta be a Fidesz a kampányba a Modern falvak programot, amelyet aztán némileg szerényebb névre kereszteltek át, ám a költségvetésben továbbra sem szánnak rá egy fillért sem. A Jobbik szerette volna, ha a szép szavakhoz források is társulnak, ám javaslataikat lesöpörték az asztalról.

 

Kiss Viktor: Rabszolgatörvény – a második esély

2019.01.11

 ...nem egy öncélú autoriter és oligarchikus féldiktatúrával áll szemben, amely ellen a mélyben már pattanásig feszült a népharag – hanem egy olyan rendszerépítési kísérlettel, amely a posztmodern kapitalizmus sajátosságaira és a globális erőviszonyokra adott racionális válaszként érthető csak meg.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Eltávolították Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről/Kommentem

2018.12.28

 1956. október 24.
 Mikoján (Anasztaz Ivanovics) és Szuszlov (Mihail Andrejevics)  számjeltávirata, az  SZKP KB-nek,  „Szigorúan titkos” jelzéssel): „az MDP KV tagokkal beszélve kijelentettük, hogy ideérkezésünk célja segítséget nyújtani  a magyar vezetésnek, különösen oly módon, hogy a szovjet csapatok részt vesznek a rendbontások felszámolásában, mégpedig súrlódások nélkül és közmegelégedésre. A magyar elvtársak, különösen Nagy Imre, ezt helyeslőleg elfogadták”.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Hibrid háborús tankönyv szerint zajlanak az akciók Magyarországon

2018.12.27

 „A kormány nem fog olyan mozgalom oldalán állni, amely rezsimváltozást akar, emiatt arra kényszerül, hogy nyilvánosan ellene pozícionálja magát. Ez lehetővé teszi a mozgalom számára, hogy úgy tüntesse fel a kormányt, mint ami elnyomja a politikai ellenzéket.”

Ezt Andrej Koribko politológus írta évekkel ezelőtt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Bloomberg még dec 11.-én: Visszhangtalan volt a magyar sárgamellényes szakszervezeti tüntetés

2018.12.18

 Az elmúlt években még a nagyobb mértékű, több ezer résztvevős tiltakozásokkal sem sikerült jelentős politikai változást elérni Magyarországon. A Fidesz kétharmados többséggel rendelkezik, amely széttöredezett ellenzékkel néz szembe, amely lehetővé teszi számukra, hogy minden törvényt külső támogatás nélkül szavazzanak meg – írja a Bloomberg.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Kommentem: A képviselő jogosultságának gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű .......

2018.12.17

 Gábor Szabó A képviselők be akartak hatolni a stúdióba. Ez a rendeltetésszerű használat megzavarása lett volna. Ezt jogosan akadályozta meg a biztonsági személyzet. Nem alkalmaztak nagyobb kényszerítő eszközt, mint amellyel a képviselők felléptek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A Magyar Helsinki Bizottság közleménye az országgyűlési képviselők jogállásáról/ Kommentem

2018.12.17

 
Komjáthi Imre haragos, itt: MTV - Magyar Televízió (MTVA).
 
 
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A KÁRTÉKONY VÉNEMBER MEGKÉSETT JELLEMZÉSE

2018.12.04

 Hogyan kerülhettek kriminális emberek egy közép-európai ország törvényhozásába még a kommunizmus bukása után is? – döbben meg az olvasó, noha azokat az esztendőket átélve hol távolabbról, hol közvetlen közelről maga is látta, hogy sötét szándékú ügyködések zajlanak.

„Kártékony vénember.”

Így jellemezte Antall József azt a politikustársát, aki magasra hágott, s e magasra hágását éppen Antall Józsefnek köszönhette. Számosan mondták már akkor is, azóta is: Antall rengeteget hibázott mint miniszterelnök. Nos, ezt a személyválasztási hibáját maga is elismerte.

 

A Hunyadi-film forgatókönyvírója nagyon elégedett a saját alkotásával

2018.11.21

 Bán János nem csupán mulasztásnak, hanem bűnnek tartja, hogy éppen Hunyadiról nem készült eddig történelmi filmünk:

Nehéz nem észrevenni, hogy a történelmi filmkészítés nem erőssége a magyar filmiparnak. És nemcsak az elmúlt években. Az elmúlt negyven-ötven évben nem készültek el azok a meghatározó, nagy történelmi filmeposzok, amelyekre – az én véleményem szerint – szükség lett volna. (…) Egy olyan gazdag történelmű ország, mint a miénk, sem Szent István királyról, Hunyadi Jánosról, Mátyás királyról nem készített igazi, látványos, szívhez-lélekhez szóló filmet.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

India az oroszokkal már nem dollárban üzletel

2018.10.26

 India nem dollárban, hanem rúpiában és rubelben fog fizetni a neki leszállítandó orosz Sz-400-as légvédelmi rendszerekért – jelentette ki Alekszandr Mihejev, a Roszoboronekszport állami fegyverkiviteli vállalat vezérigazgatója az Interfax hírügynökségnek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Ausztria lezárta az osztrák-magyar őrvidéki határátkelők felét az autósok előtt

2018.10.25

  A magyarlakta vidékek – Fertőzug, Kismarton környéke, Felsőpulya (Oberpullendorf) és környéke, a Pinka völgye, Németújvár – kivételével, Őrvidék többségében német nyelvű lett. A Felsőőr (Oberwart) környéki legnagyobb magyar népcsoportot a Pinka völgyi magyarság folyosója kötötte össze Nyugat-Dunántúl magyarságával.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Németország egy európai fizetési rendszer létrehozásával próbálja elkerülni az Irán elleni amerikai szankciókat

2018.10.22

 Miközben Donald Trump elnök megpróbálja szorítani a hurkot Irán nyaka körül, Teherán lekapcsolása a SWIFT-ről egy meglehetősen erőltetett ötlet mindaddig, amíg Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság továbbra is részesei az iráni nukleáris megállapodásnak.

A nukleáris megállapodás másik két tagja - Oroszország és Kína - pedig saját fizetési rendszereiket próbálják előtérbe helyezni a SWIFT hálózat megkerülése érdekében. Németország nemrégiben egy rivális európai fizetési rendszer létrehozását javasolta az euró számára, hogy elkerüljék az amerikai szankciókat.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Göncz Árpád a Bádogember!

2018.10.08

 Mondjuk abból a szempontból jó, hogy van ez a vashalom, hogy már könnyebb elképzelni az Óz Bádogemberét. Vagy, ha modernebb oldalról megyünk neki, akkor a Csillagok háborúja juthat eszünkbe és ez lehet, hogy nem is Göncz Árpád, hanem annak a rézből készült fickónak az apja. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Kommentem : Magyar Demokrata Egységpárt

2018.09.09

 Nézőpont(világnézet) kérdése. Ki az aki szereti a hazáját? Az, aki fent akarja tartani a nemzeti létet. Aki a magyar elődök által meghatározott történelmi hagyományok útján kíván haladni. Aki ellenáll a kívülről támadó más identitású és vallású népek inváziójának. Aki a keresztény (Bibliai alapú vallások) vallás erkölcsi rendszerét akarja megőrizni az országban. Ezek azok a főirányok, amely mentén megítélem a kormány tevékenységét. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Magyar Narancs CÍMLAP – KIT GYŐZKÖD JESZENSZKY? CSAK NEM A MAGYAROKAT?

2018.09.04

 Később aztán nem tetszett neki, hogy a bolseviki mintára írt választójogi törvényt egy új váltotta föl, ami megint csak a magyarok akarata alapján született, hogy minél nehezebben jöhessenek vissza a kommunisták, mert abba az ország belepusztul. S ugyancsak a hazug liberális demokráciával szemben alakult ki a kormány Obama- és a Juncker-féle EU-ellenessége, amelyet Jeszenszky szintén nem tudott tolerálni. Mára ott tartunk, hogy Márki-Zay Péterrel, Róna Péterrel, Hadházy Ákossal egy asztalnál áskálódik az Orbán-rendszer megbuktatása érdekében. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Civilhetes/ Laki: Néhány tapasztalatom és gondolatom a Kádár és Orbán rendszerrel kapcsolatban

2018.09.03

 1000 milliárdokkal konszolidáltuk a bankokat a semmirevaló projektjeik és hazug üzletpolitikájuk, valamint a korrupció miatt. Így esett áldozatul, az Ikarus, a MOM, Mechlabor, Medicor. a teljes vasúti mozdony és kocsigyártás, a Rába jelentős része, a Videoton, a teljes magyar konzervipar, a húsipar jelentős része, a szeszipar, a szerszámgépgyártás, a Taurus. Hozzájuk kapcsolódóan, megalapozatlan programok alapján számolták fel a termelő szövetkezeteket, ÁFÉSZ hálózatot, hagyták magára a vidéket, ahova megérkeztek a városokból az építőipar leállása miatt munkanélkülivé vált romák.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A jegyzőt nem lehet közmunkásra cserélni, kiürülnek a hivatalok

2018.08.08

 Az a baj, hogy az illetékesek nem veszik észre, hogy a kisebb falvakban már csak a hivatal maradt, mint a helyi értelmiség gyűjtőhelye - folytatta a polgármester. Megszűntek az iskolák, bezártak a könyvtárak, nincs orvos. Ha záros határidőn belül nem változik a helyzet a körjegyzőségeken, elmennek a szakemberek, akiket nem lehet közmunkásokkal helyettesíteni, és akkor tényleg le lehet kapcsolni a villanyt: a vidéki-kisfalusi Magyarországnak befellegzett, marad az éberkóma állapot.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Zsíros földeket kebelezne be a BMW Debrecen környékén

2018.08.06

 

 
 – Ezek az ország legjobb minőségi földjei, írja le nyugodtan, hogy 40-45 aranykorona alatt errefelé nemigen van parcella – mondja a villanyszerelő Nagy István, s hozzáteszi: ha itt elkezdenek betonozni, saját kezűleg veri szét az alapokat. - Kinek a zsebébe tettek pénzt, hogy van képük négyszáz hektárnyi zsíros termőföldet lebetonozni, mikor ott van a repülőtér közvetlen szomszédságában a déli iparterület, satnya, hitvány földekkel, miért nem oda települnek? - kérdi.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Az Öreg: Titkos életek

2018.07.31

 Micsoda aljas világ volt az, ahol barátkoztál, kezet fogtál olyan emberekkel, akik aztán jelentettek rólad. S erről semmit sem tudtál, legfeljebb sejthettél dolgokat. Ördögi munka volt ez, hiszen részesei voltak életednek, életünknek, a társadalomnak. Végül már titkon vártad, hogy jelentsenek rólad, mert így vagy úgy, de valaki jelentett rólad. Akikről tudtad, hogy figyelnek, azok előtt nem beszéltél őszintén magadról, mert durva következményekkel járt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

AZ IGAZSÁG RÉSZLETEI /2. NYUGDÍJKASSZA - MAGÁNNYUP.-VAGYON

2018.05.28

 Horn Gyula kormánya, a Világbank "noszogatására" vezette be, a 
KÖTELEZŐ és az ÖNKÉNTES alapú magán-nyugdíjpénztári rendszert.
A lakosság befizetései mellé, a szoclib. kormány HAVI 30 MILLIÁRD KÖZPÉNZZEL megtámogatta a pénztárakat!
*Honnan volt havi 30 milliárd erre?
KIVETTÉK A KÖLTSÉGVETÉSBŐL!
*Mivel pótolták a lyukat?
HITELBŐL!
*Honnan jött ehhez a hitel?
MAGÁNBANKOKTÓL, JÓ KIS KAMATRA!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Letegezte Orbánt, azonnal retorzióval fenyegették/ Kommentem Bencének

2018.05.12

 Helló Bence! A kérdés igazából nem Orbán Viktor által megalkotott hatalmi struktúra mibenléte. A szakpolitikai kérdések, oktatásügy, egészségügy már a rendszerváltás előtt is problémás területek voltak, hiszen a nép hajlamos önpusztító tevékenységet folytatni, a tanulás meg a kísérletező pedagógiai vezetők játéktere volt.  Az igazi kérdés az, mi a nép szempontjából előrevivő, a társadalmat felemelő, az ország gyarapodását segítő rendszer: A demokráciának nevezett katyvasz, vagy a központosított állami berendezkedés, vagy az autokrácia?! 

 

Egy szavazatszámláló beszámolója :

2018.04.10

"Komolyan gondolja valaki, hogy a szavazat számláló bizottság mind az öt tagja alá ír két jegyzőkönyvet egyénit és pártlistást ami nem felel meg a valóságnak? Egy ilyen aláírás bűncselekmény, egytől három évig büntetik. Tegnap részt vettem egy választási bizottságban, kötelezően minden szavazólapot háromszor számoltunk meg, mindig más. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Megszereztük a Soros-hálózat titkosított haditervét

2018.03.13

 A Soros által pénzelt kiképzéseken rendszeresen használják és vetik be az úgynevezett World Cafe módszert. Ennek lényege, hogy a nagyobb csoportok asztaltársaságokra bomlanak és minden asztalnál más-más témát bontanak ki, majd a szereplők témát vagy asztalt váltanak. (Érdekesség, hogy a Momentum nevű párt ugyanezzel a módszerrel bonyolítja le lakossági fórumait.)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

RUBI GERGELY: VONA MEGFOSZTOTTA PÁRTJÁT A SAJÁT IDEOLÓGIÁJÁTÓL

2018.03.01

 Az az egymillió ember, aki rá szavazott a választásokon, az azért szavazott rá, mert nemzeti radikális vonalat képviselt. Ez most megszűnt. A választóinak több mint felét elbukta. Ennek egyetlen egy oka van, hogy Vona Gábor pártelnökként kisebbségben van ezzel a véleményével a párton belül.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Bíró Zoltán: Soros azt mondta, felesleges az MDF és az SZDSZ önálló léte, tessék egyesülni! Én itt le is zártam a megbeszélést

2018.02.12

  Próbálkozott velem Soros György és Mark Palmer, az Egyesült Államok akkori budapesti nagykövete is. Soros azt mondta, szeretné anyagilag támogatni az MDF-et, és mi éppenséggel rá is szorultunk volna erre. Megkérdeztem tőle, mi a feltétele a támogatásnak? Mire azt mondta, felesleges az MDF és az SZDSZ önálló léte, tessék egyesülni! Én itt le is zártam a megbeszélést. Palmer pedig az elnökségi ülésünkre jött el még az Ó utcai barakkunkba. Minden nyugati állam nagykövetét igyekeztünk meghívni oda, ő volt az első a sorban. Palmer kerek perec kijelentette, hogy az SZDSZ-t támogatja, és örülne, ha szövetséget kötnénk. Hozzátette azt is, hogy az SZDSZ kampányát segíti majd.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Göncz Árpád „teljes mellszélességgel” támogatta az Antall-kormány elleni puccsot – a taxisblokádot

2018.02.11

 Attól kezdve hogy „teljes mellszélességgel” támogatta a törvényesen megválasztott Antall-kormány elleni puccsot – a taxisblokádot - egészen az első szabadon választott Parlament által elfogadott médiatörvény elszabotálásáig, számtalan fontos kérdésben antidemokrataként viselkedett: nem az ország, a nemzet érdekei vezérelték, csupán egy szűk csoportéi!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Nyugat-Európa harca a Kelet-európai gyerekekért

2018.02.03

 A nyugat-európai országok sorra jönnek rá arra, hogy milyen rossz vásárt csináltak a Soros-tervvel. A beengedett másfél millió migránsnak ugyanis jó, ha 25 százaléka dolgozik, míg például a Németországban élő magyarok 95 százaléka. Nem csoda, ha a családi pótlék kifizetés szigorításával minél több kelet-európai gyereket akarnak nyugatra hozatni, így biztosítva a munkaerő jövőbeni utánpótlását.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

GÖNCZ ÁRPÁD BÖRTÖNBELI TEVÉKENYSÉGE

2018.01.23

 Az vitathatatlan tény, hogy akad néhány olyan nem szokványos, mi több, gyanús momentum Göncz Árpád történetében, amely okot adhat a félreértésekre, gyanúba keveredésre, sőt akár még egyszer majd a teljes igazság kiderülésére is.

Ilkei Csaba alapos és körültekintő történeti kutatás után, néhány éve egy remek tanulmányban tárta a közvélemény elé megállapításait Göncz Árpád titkai címen. Ennek a kitűnő munkának jelen írásomban csupán két részletét ragadom ki. Az első Göncz Árpád és a Katonapolitikai Osztály – a Katpol. – kapcsolata. Az Ilkei által elénk tárt és dokumentumokkal bizonyított történet a következő:

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

2018.01.20

 Nem kötött paktumot a Fidesszel – állítja Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezetője a 24.hu-nak adott interjúban beszélt arról is, hogy Andy Vajnával a nyers halakról társalgott, elmondta, hogy megbocsátott Semjén Zsoltnak, elmesélte, mit mondott neki egy futballmeccsen Orbán Viktor, és kijelentette, hogy a tulajdonosi kör és a menedzsment szándéka az, hogy a választások után is többnyire ellenzéki maradjon az ATV.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

IDEALISTA VÁLASZTÁSI PROGRAM (SZERINTEM)

2017.10.21

 1. A magyar nemzeti önállóság megtartása, a hagyományos konzervatív, keresztény értékrend szerinti kormányzás.

A tavaly júniusban nyilvánosságra jutott dokumentum szerint az EU-ban résztvevő országok nem rendelkezhetnének saját hadsereggel, különálló büntetőjoggal vagy különböző adórendszerrel, emellett nem lehetne saját fizetőeszközük sem.

 Magyarországra vonatkozóan ez a honvédség és a katonai titkosszolgálatok feloszlatását, a magyar törvények felszámolását, és a forint eltörlését jelentené. Amennyiben a német-francia integráció ilyen fokú mélyítése megvalósul, Magyarországnak két választása marad; részévé válik az Európai Egyesült Államoknak – és ezzel a magyar államiság megszűnik létezni – vagy kilépünk az Európai Unióból. Februárban a német, olasz, francia és luxemburgi parlament egy nyílt levelet tett közzé, amiben kezdeményezik az Európai Egyesült Államok létrehozását.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »