Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Politika

Cikkek

Magyarország vétózta meg a Trump-döntést elítélő uniós szöveget

2017.12.10

 Forrásaink szerint igazak a korábbi találgatások, valóban Magyarország akadályozta meg a közös európai nyilatkozat megszületését.

Miután az amerikai elnök bejelentette, hogy elismeri Izrael fővárosának Jeruzsálemet, az uniós országok közös nyilatkozatot terveztek kiadni, amelyben elítélik ezt a döntést. A korábban kiszivárgott találgatás szerint azért nem lett ebből az állásfoglalásból semmi, mert Magyarország megvétózta a szöveget.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Morvay Krisztina: Politikai pályafutásom véget ér

2017.12.01

 Mivel nevem és személyem az utóbbi közel tíz évben összekapcsolódott a Jobbikéval, szükségesnek tartom világossá tenni: ellenzem ezeket a folyamatokat, illetve a Jobbik szerepvállalását e folyamatokban. Szükségesnek tartom leszögezni: sem az ezzel kapcsolatos döntésekbe, sem egyéb érdemi döntésekbe legalább három éve nem von be a párt, így azokért felelősséget vállalni nem tudok. (Néhány, inkább »reprezentációs jellegű« találkozásom volt a párt vezetőivel és képviselőivel, de hangsúlyozom: semmiféle érdemi döntésbe nem vontak be.)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Az Új Kezdet ifjútagozatának vezetője, Dombi Miriam /KOMMENTÁROM/

2017.10.23

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

IDEALISTA VÁLASZTÁSI PROGRAM (SZERINTEM)

2017.10.21

 1. A magyar nemzeti önállóság megtartása, a hagyományos konzervatív, keresztény értékrend szerinti kormányzás.

A tavaly júniusban nyilvánosságra jutott dokumentum szerint az EU-ban résztvevő országok nem rendelkezhetnének saját hadsereggel, különálló büntetőjoggal vagy különböző adórendszerrel, emellett nem lehetne saját fizetőeszközük sem.

 Magyarországra vonatkozóan ez a honvédség és a katonai titkosszolgálatok feloszlatását, a magyar törvények felszámolását, és a forint eltörlését jelentené. Amennyiben a német-francia integráció ilyen fokú mélyítése megvalósul, Magyarországnak két választása marad; részévé válik az Európai Egyesült Államoknak – és ezzel a magyar államiság megszűnik létezni – vagy kilépünk az Európai Unióból. Februárban a német, olasz, francia és luxemburgi parlament egy nyílt levelet tett közzé, amiben kezdeményezik az Európai Egyesült Államok létrehozását.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

VALÓJÁBAN KINEK A LÁNYA LEHET MERKEL KANCELLÁR ASSZONY?

2017.10.01

 Angela Merkel édesapját Horst Kasnernek hívták (eredeti neve: Horst Kazmierczak), aki egy inkább baloldali kötődésű evangélikus lelkipásztor volt. Nem sokkal azután, hogy megszületett lánya, Angela, a család átköltözött a Német Demokratikus Köztársaság területére, Templin városába. Valljuk meg, nem egy szokványos lépés, hogy egy német család úgy dönt 1954-ben, hogy az NDK-t választja – főleg úgy nem, hogy akkoriban több tízezer német amellett döntött, hogy a szovjet elnyomás elől inkább nyugatra menekül. Nem sokkal később Merkel édesapja a kelet-németországi lelkészképzés egyik vezető alakja lett, akinek állítólag az volt a küldetése, hogy az állam számára is elfogadható nézeteket valló lelkészeket „neveljen”. Az NDK-ban ugyanis az evangélikus egyház kulcsszerepet játszott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Kommentárom a Karácsony- programhoz

2017.08.04

 

Az oligarchák vagyonának kommunizálása, elkobzása, einstandolása mindig is népszerű programpontja a hatalomra törekvő új hatalmi rétegnek.

Olyan hatalmi szerkezetet épített fel a Fidesz, amely pénzt termel magának, a pénzből pedig még több hatalmat. A Párbeszéd Magyarországért veletek közösen ezt a velejéig korrupt kormányt fogja megdönteni. Kormányváltás után:
-- Visszavesszük a közpénzből lopott óriásvagyonokat; 
-- Felállítjuk a Korrupcióellenes Ügyészséget; 
-- Oligarcha-adót vezetünk be és élni fogunk a vagyonelkobzással; 
-- Kárpótoljuk a Fidesz-rezsim áldozatait, például a trafik-, földmutyi és devizahitel-ügyek kárvallottjait.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Európa a tét a Trump feje felett indított gázháborúban

2017.07.30

 Oroszországot üti, de Európának fájhat az Egyesült Államok újabb szankciós csomagja, amelyet példátlan egyetértéssel, 98:2 arányban szavazott meg csütörtökön a szenátus, megerősítve ezzel a képviselőház keddi döntését. A 2014-ben, a Krím orosz elcsatolása miatt elfogadott intézkedések szigorításával még nehezebben juthatnak nemzetközi pénzügyi forrásokhoz az orosz bankok, vállalatok, beleértve az orosz gazdaságnak meghatározó gáz- és olajszektor cégeit.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

KOMMENTEMMEL: Nyakó István az MSZP sajtófőnöke választási csalással vádolja 2010-es plakátozása miatt a Fidesz-t

2017.07.07

 

  1. Primitív csalás: olyan módszer, amely közvetlenül az eredményt hamisítja.

a.       A legegyszerűbb választási csalás, ha a szavazókörben más adat kerül a jegyzőkönyvbe, mint amit a szavazólapok eredménye mutat. Ehhez a szavazatszámláló bizottság tagjainak össze kell játszaniuk. A csalás újraszámlálással tárható fel.

b.      Csalás, ha a választási bizottság a szavazóköri jegyzőkönyvek összesítésekor más eredményt állapít meg, mint ami a jegyzőkönyvek tisztességes összesítéséből származna. Ez könnyen kiderülhet, mivel a szavazóköri jegyzőkönyvek több példányban készülnek és azok bizonyítékként a jogorvoslati eljárásban felhasználhatók. Gyanús, hogy ilyen hamisításra készülnek, ha akadályozzák, vagy késleltetik, hogy a jegyzőkönyvet a pártok képviselői megkapják.

c.       Elképzelhető az a módszer is, hogy magát a választás helyes eredményét tartalmazó jegyzőkönyvet hamisítják meg, ez a módszer is feltételezi a választási bizottság tagjainak szándékegységét.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Korona helyett európai zászló virított az angol királynő fején

2017.06.22

 Több brit lap felvetette a kérdést, hogy vajon a királynő ezzel politikai üzenetet tett, amit nem szabad neki, mivel a parlamentáris demokráciában a politikán felül áll, vagy egyszerűen ilyen baklövést követett el, aki az öltözékét összeállította? Az eset mindenesetre jó példája a szigetországban jelenleg uralkodó bizonytalanságnak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Magyarország ma átveszi a stafétát a V4-ben

2017.06.19

 

Vona interjú részlet: Feltett szándékom, hogy a zsidó közösségekkel megpróbáljak párbeszédet kialakítani

2017.06.04

  "Ott ugye a kettős állampolgárságról beszélt, és izraeli állampolgárokra célzott volna, de rettenetesen rosszul jött ki neki az a mondat, sajnos félreérthető volt. Elnézést is kért utána, és elmondta, hogyan értette; de persze ez utána már senkit se érdekelt, és beindult a politikai gőzhenger ellenünk.

Ezt a nyilatkozatot akkor se vállaltuk és azóta sem vállaljuk. Már számtalanszor nyilatkoztam arról, hogy nekem feltett szándékom, hogy a zsidó közösségekkel megpróbáljak párbeszédet kialakítani. Hála Istennek úgy tűnik, hogy van erre fogadókészség is. Nem lesz egyszerű, Köves Slomó válaszát pedig egy picit pártpolitikailag motivált válasznak értékeltem.

 

LÉTKÉRDÉS AZ UNIÓS TAGSÁGUNK - INTERJÚ KÖVÉR LÁSZLÓVAL

2017.06.02

 Egyáltalán nem új, amit ezek a fiatalok az Origo szerkesztőségében műveltek. A nácik hatalomra jutását ábrázoló filmekben visszatérő motívum, amint ilyen „öntudatos legénykék” járják a szerkesztőségeket, hogy „rendet csináljanak”. Talán nem véletlen, hogy a semmiben egyet nem értő bal- és jobboldali médiumok – ha nem is túl hangosan, de – közösen emelték fel a szavukat a Momentum akciójával szemben. Megérezték, hogy olyan „innovációs kísérlet” volt ez, amelynek dominóhatása lehet, és nem biztos, hogy érdemes ilyen precedenseket teremteni – ki tudja, kin csattan nagyobbat az ostor?

 

Keleti nyitás: Illiberális gyarmatként keressük a következő anyabirodalmat

2017.05.26

 Bod Péter Ákos volt MNB elnöktől, a Corvinus professzorától, Róna Pétertől, az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall gazdaságtörténeti oktatójától és Bogár Lászlótól, az Antall- és Orbán-kormány volt államtitkárától azt kérdeztük:

Miért ragaszkodik Orbán Viktor a "keleti nyitás" stratégiához, ha épp a nyitás évei alatt a keleti export aránya a 2012-es  6,4 százalékosról 2016-ra 5,8 százalékosra csökkent. Továbbá miért üzletel a miniszterelnök Oroszországgal és Kínával? 

 

Soros egyeteme önmagával kötött együttműködési szerződést

2017.05.26

 Önmagával kötött együttműködési szerződést magyar nyelven a budapesti Közép-európai Egyetem és a Central European University New York korábbi elnöke és rektora – derült ki a Magyar Időkbirtokába került iratokból.

A John Shattuck által két ponton aláírt, 2009. szeptember 9-i datálású dokumentum egyik érdekessége, hogy a rajta szereplő, a két intézmény hitelességét bizonyító pecsét nem egyezik meg a szerződésben szereplő intézményekkel.

 

A kormányfő két tűz közé került Kína miatt is

2017.05.18

 Hírek szerint azonban a pekingi vezetés olyan nyilatkozatot dugott az európaiak (és mások) orra alá az utolsó pillanatban, amely egyértelműen a kínai vállalatokat kedvezményezné a külföldiek rovására. Az európaiak hiányolták a dokumentumból a közbeszerzések átláthatóságát biztosító kötelezettségvállalást és a kölcsönös piacra jutás garanciáit. Lapunknak illetékesek azt mondták, hogy a nyilatkozat szövege egyáltalán nem állt összhangban azokkal a becsvágyó célokat kitűző tárgyalásokkal, amelyeket az EU folytat Kínával két- és többoldalú keretben.

 

A JAPÁN KORMÁNYFŐ PARLAMENTI VITÁT KEZDEMÉNYEZNE AZ ALKOTMÁNY MÓDOSÍTÁSÁRÓL

2017.05.11

 Abének régi vágya, hogy megváltoztassa az országa második világháborús vereségét felidéző alkotmányt. Az 1947-es alaptörvényt bírálói szerint Washington oktrojálta Japánra. A kritikusok úgy vélik, hogy az alkotmány idejétmúlt, pacifista jellege és a beépített korlátok miatt pedig sebezhetővé teszi Japánt az Észak-Korea és Kína felől érkező biztonsági fenyegetésekkel szemben.

 

Így kell megszállni egy országot 2017-ben

2017.04.28

 Jogokat Macedóniában, sőt, a korrupció felszámolása címszava alatt politikai és gazdasági elitcserét hajtottak végre. A balkáni régióban, de Európa déli és keleti országaiban a mindenkori amerikai érdek azt diktálta, hogy csökkentsék az állami korrupció mértékét. Az indok sokkal prózaibb, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk, ugyanis a tőkeerős amerikai és nyugat-európai nagyvállalatoknak sokkal jobban megérte egy korrupciómentes, vagyis inkább egy általuk irányított korrupciós rendszerben vállalkozni, befektetni, mint a mindenkori helyi politikusok és gazdasági oligarchák által működte tett korrupt országban.

 

Olasz ügyészek buktatják le Sorost?

2017.04.27

 Carmelo Zuccaro az utóbbi hónapokban többször elmondta, hogy az érintett tengerszakaszon dolgozó kilenc NGO-ból ötről kimutatható, hogy egyenesen líbiai vizeken veszik fedélzetre a migránsokat. Bizonyítottnak nevezte, hogy a tengeri mentést végző NGO-k egy része kapcsolatban áll az embercsempészekkel. A nem Olaszországban bejegyzett NGO-k finanszírozásának átvilágítását sürgette.

Európai szintű vizsgálatot szorgalmazott Luigi Di Maio az olasz ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) képviselőházi frakcióvezetője is, aki a migránsok "taxiztatásáról" beszélt az NGO-k hajóival a Frontex európai part- és határvédelmi ügynökség tavalyi jelentésére hivatkozva. 

 

Szabó Tímea országgyűlési képviselőnő/PM/ konfliktusa Kövér Házelnök úrral/Komentemmel/

2017.04.27

 Kövér úgy döntött, hogy örökre kitiltja a Parlamentből a szóvivőt, erről hivatalos levélben értesítette Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökté, aki parlamenti képviselőként eddig bevihette Tordait az épületbe. Ez nem az első alkalom, hogy Tordai belépési engedélyét megvonta a házelnök, a szóvivő szerint immár a harmadik, de most végérvényes, írta a Facebook-oldalán. Kövér másik döntése még érdekesebb. Arról is tájékoztatta Szabó Tímeát, hogy megvonta a belépés jogát minden vendégétől. Vagyis Szabó nemcsak Tordai nevét nem adhatja le, hanem semmilyen munkatársat, szakértőt nem vihet magával a Parlamentbe./Index.hu/

 

Milliókat kínálhattak Terry Blacknek, hogy hallgasson

2017.04.24

 Ismeretes, Terry Black továbbra is fenntartja állítását, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke a kétezres évek elején meleg találkozókra is járt. Később Vona és pártja viszont homofób nyilatkozatokat tett. Az utóbbi időben pedig, amióta Simicska Lajos milliárdos embereivé váltak, álbaloldali fordulattal kísérleteznek. Igaz, rendkívül kevés sikerrel.

 

Macron minden áron: Obama fejest ugrott a francia kampányba

2017.04.21

 A szóvivő a közleményében újfent leszögezte, hogy Obama a vasárnapi első forduló előtt egyik jelöltet sem támogatja hivatalosan. Macron stábja az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a két politikus hetek óta kapcsolatban áll egymással, s a hívást csütörtökön Barack Obama kezdeményezte.

Korábban a Wikileaks írt arról, hogy a francia jelölt szoros kapcsolatot igyekezett kiépíteni Hillary Clintonnal. Többször is találkoztak sajtóhírek szerint.

 

NÉPSZAVA: Húsvét vasárnap Orbán beszédre ébredtünk, olvasson

2017.04.16

 - A rendszerváltásnak voltak Soros Györgyhöz köthető hasznos momentumai: sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet, kiadványt, szamizdatot támogatott. Ezzel nem is volt semmi baj, ám Soros György a '90-es évek után megpróbálkozott néhány pénzügyi manipulációval, például  az OTP-t akarta zsebre vágni, aztán később spekulált a magyar forint ellen. Még azzal is együtt tudnék élni, hogy létezik a Soros-egyetem, amely liberális aktivistákat képez ki a délszláv és a közép-európai térség politikai élete számára. Ám a liszt azért dőlt ki, mert a Soros-féle birodalom beleállt a migránsoktámogatásába.

 

Egy harcos gondolatai: Miért nem verjük szét a ballibek tüntetését?

2017.04.16

 A nemzeti radikális fiatalok szempontjából elemzi a jelen helyzetet a cikkíró:

Bár a pártpolitikai megfontolásokat messzemenőkig alacsonyabb rendűnek tekinthetjük, mint nemzetünk iránt aggódásunkat, de van még egy érv amellett, hogy még nem kell erőt demonstrálnunk: mint említettük a Fidesz valóban követett el olyan lépéseket, amiknek nyomán kialakulhatott ez a helyzet, és nem füllik a fogunk megvédeni ezt a kormányt, még akkor sem, ha egyes részterületeken vannak pozitív fejlemények. Egyék meg, amit főztek maguknak! – mondhatjuk.

Azt is kijelenthetjük, hogy az egész pártpolitikai csatározgatás, a felszínes kommunikáció dominanciája, a szavazatokért való hajlongás, ami uralja ezt az egész kialakult helyzetet, messze nem a mi világunk, nem a valódi jobboldaliságot felmutatni kívánó személyek terepe. Ilyen körülmények között nehéz minden szempontból megfelelő akciót végrehajtani. Ingoványos a talaj, nehezen található a szilárd, minden próbát kiálló talapzat.

 

Borbély Zsolt: Vállalhatatlanná vált a Jobbik, amely beállt az álbaloldal mellé

2017.04.16

 Hozzátette: ezt a vonalat követi most a Jobbik a CEU-ügy kapcsán is, miután a párt nem szavazta meg a felsőoktatási törvény módosítását, majd pedig beállt az „álbaloldal”, valamint a „globális világhatalom helyi adminisztrációja” mellé. Véleménye szerint teljesen nyilvánvaló, hogy a CEU egy „liberális agymosoda”, miután egészen biztos, hogy Soros György nem fog komoly összegek áldozni arra, hogy ne az ő világnézeteit terjesszék, amit gyakran hangoztat is: mindenkit be kell fogadni, a migráció Európa számára egy nagy lehetőség. Miközben nap mint nap lehet látni, hogy van egy baltás támadás, egy gázolásos merénylet, az illegális bevándorlók „még meg se melegedtek Európa területén”, máris dzsihádot üvöltenek.

 

Egymilliárd migráns jöhet, rosszabb, mint a kommunizmus

2017.04.14

 – Ez egy tudatosan előkészített, jól koordinált betelepítés. Thomas Barnett amerikai katonai stratéga, a korábbi védelmi miniszter tanácsadója két köny­vében is már arról értekezik, hogy Európának évi 1,5 millió bevándorlót kellene befogadnia. Szerinte olyan társadalomra van szükség, amelyben nincs különbség nemzetek, kultúrák, vallások és nemzetiségek között, ahol az emberek jelentős részének az IQ-ja nem éri el a 90-et. Ezzel dolgozni még lehet, de gondolkodni már nem. Az Egyesült Államokban nem értik, mi a nemzet, mi a történelem, és főleg, mi a kultúra és hagyomány, hogyan néz ki egy jól felépült társadalom.

 

Hogy kábítószertől szétütött roncsokból álljon a társadalom - akinek egy célja van az életben: a narkóra való pénz összegyűjtése

2017.04.13

 A marihuánafogyasztás legalizálását szorgalmazza a Magyar Liberális Párt, amely szerint a kriminalizáció nem vezet eredményre. Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok elnöke, független országgyűlési képviselő szavai szerint a marihuána legalizálása az egy szabadságjog. Szabadság a tekintetben, hogy az állam és a kormány ne szóljon bele a magánéletünkbe, legyen meg a lehetőségünk azt tenni magunkkal, amit szeretnénk, ameddig nem veszélyeztetünk másokat – mondta.

 

Erőszakos kormánydöntésben gondolkozik az SZDSZ

2017.04.12

 Narancsos forradalom általi kormánybuktatást emlegetett a CEU ürügyén Magyar Bálint, aki szerint Magyarország egy posztkommunista autokratikus rezsim. A volt SZDSZ-es politikus, egykori oktatási miniszter, aki a párt elnöke is volt, a Klubárdióban bírálta a választójogi törvényt, mondván, az a szavazatok 44 százalékával kétharmadhoz juttatta a Fideszt, míg a többi párt olyan összefogásra kényszerül, ami nem tetszik a választóknak és az újabb szereplők sem tudják áttörni azt a gátat, hogy létrejöjjön a kritikus tömeg.
– Nem véletlen, hogy ezekben a posztkommunista autokráciákban, ahol ilyen rendszerek kialakulnak, narancsos forradalmakkal szoktak ebből kimászni – jelentette ki Magyar Bálint. Mint fogalmazott, „nagyon nehéz megjósolni, hogy mi történik egy ilyen rendszerrel, minthogy az sem látszódott előre, Orbán sem látta, hogy 70-80 ezer ember kimegy az utcára mondjuk a CEU ügyében”. Ismert: az elmúlt hetekben, Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester is arról beszélt a HVG-nek, hogy a Fidesz nem győzhető le választásokon, ezért az ellenállás más módjait kell kitalálni, és ebben Budapest mutathat utat

 

NSA-mentes telefon! Kiborultak a liberálisok

2017.04.10

 Edward Snowden, az amerikai NSA (National Security Agency) volt alkalmazottja 2013 júniusában nagymennyiségű információt szivárogtatott ki az amerikaiak globális megfigyelési programjára vonatkozóan. Snowden, aki alkalmazottként korábban maga is rálátott a globális megfigyelési program működésére, azzal állt a nyilvánosság elé, hogy az okostelefonokon használatos programokba az NSA “biztonsági réseket” épít be, amin keresztül a készülék használója bármikor lehallgatható. A telefonokba rejtett módon beépített távoli vezérlés lehetővé teszi az amerikai titkosszolgálat számára, hogy bárki okostelefonját távoli vezérléssel bekapcsolja, aktiválja a kamerát, a hangrögzítést, vagy hozzáférjen a felhasználó valamennyi személyes adatához.

 

BALRAD: Új fejlemény a lelőtt maláj légitársaság utasszállító repülőgépe ügyében

2017.04.09

 Mint bizonnyal emlékeznek még rá olvasóink, Donbassz fölött 2014 július 17-én a “szeparatisták lelőtték” a maláj légitársaság utasszállító repülőgépét. Egy “BUK-M1” típusú föld-levegő légvédelmi rakétarendszer rakétájával.

Kijev eskü alatt vallotta a nemzetközi vizsgálóbizottsá előtt, hogy őneki a környéken az adott időszakban ilyen ketyeréje nem volt.

 

ELFELEJTETTE A LEGFONTOSABBAT AZ ORBÁNT TÁMADÓ VOLT SOROS-EGYETEMISTA

2017.04.06

 A cikk szerzőjének újságíró kollégája mit tehet mást, mint felhívja a Times említett rangsorán a CEU-nál több száz hellyel előkelőbb, 12-ik helyre rangsorolt Szingapúri Nemzeti Egyetemet, hogy megkérdezze, annak diákjai mikor tüntettek ott utoljára a városállamra már születése óta ránehezedő autokrata illiberalitás ellen. A telefont felemelő a demonstrációkra vonatkozó kérdést nem is értette, de angolsága hibátlan volt.

Penev ezután leírja a magyar kormány kontra CEU vitát, az utóbbi szemszögéből semmiféle kritikával sem illetve, majd Orbán Viktorra térve ecseteli, hogy Putyint tartva ikonjának, nekiment a civil szervezeteknek, azokat „külföldi ügynököknek” tartva. Mint a CEU bejegyzett helyén, az Egyesült Államokban 1938 óta. Törvényileg.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »