Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Politika

Cikkek

Letegezte Orbánt, azonnal retorzióval fenyegették/ Kommentem Bencének

2018.05.12

 Helló Bence! A kérdés igazából nem Orbán Viktor által megalkotott hatalmi struktúra mibenléte. A szakpolitikai kérdések, oktatásügy, egészségügy már a rendszerváltás előtt is problémás területek voltak, hiszen a nép hajlamos önpusztító tevékenységet folytatni, a tanulás meg a kísérletező pedagógiai vezetők játéktere volt.  Az igazi kérdés az, mi a nép szempontjából előrevivő, a társadalmat felemelő, az ország gyarapodását segítő rendszer: A demokráciának nevezett katyvasz, vagy a központosított állami berendezkedés, vagy az autokrácia?! 

 

Morvai Krisztina: Erőszakos lázadást robbanthatnak ki Budapesten a brüsszeli és a Soros-cinkos háttér erők

2018.04.12

miközben mi vagyunk a példaképek demokráciából a valóságban – hiszen nálunk győzött a nemzetnek az az akarata és követelése, hogy nem akarunk bevándorlóország lenni –, az Európai Parlament pont most ültet bennünket megint a vádlottak padjára „a demokrácia és a jogállamiság normáinak megsértése miatt”.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Egy rendőr levele.../ A tömeggyűléssel kapcsolatban/

2018.04.12

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Egy szavazatszámláló beszámolója :

2018.04.10

"Komolyan gondolja valaki, hogy a szavazat számláló bizottság mind az öt tagja alá ír két jegyzőkönyvet egyénit és pártlistást ami nem felel meg a valóságnak? Egy ilyen aláírás bűncselekmény, egytől három évig büntetik. Tegnap részt vettem egy választási bizottságban, kötelezően minden szavazólapot háromszor számoltunk meg, mindig más. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Netanjahu izraeli látogatásra hívta Orbánt

2018.04.09

Telefonon gratulált Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek újraválasztásához – jelentette az izraeli sajtó. A beszélgetés során Netanjahu már a közeljövőben megtartandó izraeli látogatásra invitálta a magyar kormányfőt. A 10-es tévécsatorna szerint Netanjahu volt az első külföldi vezető, aki gratulált Orbánnak.

 

Hazugságok hálójában: a vásárhelyi Jobbik–MSZP-összeborulás

2018.03.22

 – Ezért döntött végül a mártélyi szervezet feloszlatása mellett?

– Igen. Milyen dolog az, hogy az a Jobbik, amelyik 2006-ban azért alakult, hogy szembemenjen az akkori szocialisták által vezetett rendszerrel, most összefog velük, és pénzt invesztál egy függetlennek mondott jelölt kampányába? Egy olyan „független” embernek, akit a szocialisták segítenek, aki hithű katolikusnak vallja magát, és azt állítja, hogy a végkielégítéséből fizet mindent? Ez hazugság volt! Azt a kampányt az emberek fizették!

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Megszereztük a Soros-hálózat titkosított haditervét

2018.03.13

 A Soros által pénzelt kiképzéseken rendszeresen használják és vetik be az úgynevezett World Cafe módszert. Ennek lényege, hogy a nagyobb csoportok asztaltársaságokra bomlanak és minden asztalnál más-más témát bontanak ki, majd a szereplők témát vagy asztalt váltanak. (Érdekesség, hogy a Momentum nevű párt ugyanezzel a módszerrel bonyolítja le lakossági fórumait.)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Volt aljegyző: Márki-Zay Péter már az első közgyűlésen sem mondott igazat!

2018.03.07

 Csak a hivatalba lépésekor lett számára tiszta, hogy a város milyen mértékben eladósodott. Szerinte ezt a vásárhelyiek eddig nem tudták, ő hozta nyilvánosságra munkába állását követően. Mint felelős aljegyző jeleztem neki, hogy a város költségvetése már február 7-én kikerült az internetre, azóta bárki megnézheti a város honlapján. Továbbá az eladósodottságról annyit mondtam neki, hogy a 23 milliárdos költségvetési főösszegnek a 2 százalékát sem éri el a város adósságállománya. Tulajdonképpen ez nem hitel, hanem egy részletfizetés, ami több éven keresztül tart: 2030-ig kell megfizetnünk azt a 3,8 milliárd forintot, amit ő 5 milliárdosnak emleget.

 

Százmilliókat tüntetett el a Karácsony vezette önkormányzat

2018.03.02

 800 millió forinttal van ma kevesebb a közös kasszában, mint amikor a Fidesz átadta Zuglót a Tóth Csaba és Karácsony Gergely tandemnek - írta Facebook-bejegyzésében Jelen Tamás, Zugló fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje. A bejegyzésből kiderül, hogy míg 2014 őszén, amikor Papcsák Ferenc átadta az önkormányzat vezetését Karácsony Gergelynek, akkor több mint egymilliárd forint volt az önkrományzat számláján, míg most február 7-én csupán 234 millió forint. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Márki-Zay Péter Kis Andreát jelölte alpolgármesternek Vásárhelyen, Lázár és Hegedűs együttműködést ajánlott

2018.03.02

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

RUBI GERGELY: VONA MEGFOSZTOTTA PÁRTJÁT A SAJÁT IDEOLÓGIÁJÁTÓL

2018.03.01

 Az az egymillió ember, aki rá szavazott a választásokon, az azért szavazott rá, mert nemzeti radikális vonalat képviselt. Ez most megszűnt. A választóinak több mint felét elbukta. Ennek egyetlen egy oka van, hogy Vona Gábor pártelnökként kisebbségben van ezzel a véleményével a párton belül.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Vona nyílt levélben, ezüst tálcán kínálta fel magát Emmanuel Macronnak

2018.02.27

 Az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra pedig bizton számíthat abban, hogy közös európai ügyeinket megvitassuk és az Európai Uniót egy valóban a polgárai érdekeit szolgáló szervezetté tegyük.”

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A nyolcvanegyedik perc

2018.02.26

 „Mert a cápa akkor a legijesztőbb, amikor még nem látjuk.”

És valóban. Ijesztőnek és felfoghatatlannak tűnt számunkra, hogy nem a Spinoza Házban, nem egy „diáktüntetésen”, s nem valami parttalan, tét nélküli helyen, hanem egy kampányban állhat össze a szélsőjobbos nácultakból kutyabuzerálókká vált bagázs, a szemkilövető milliárdos demokraták csipet csapata, meg a vagyonátmentő szocik mindent túlélő hordája.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Új Zazrivecz születik

2018.02.25

 A jobbikos képviselő nem kívánta a hódmezővásárhelyi választások előtt megszellőztetni azt, hogy valójában nem tudja elfogadni, hogy Márki-Zay Pétert támogatja a párt helyi szervezete, és azt sem, hogy pártjának Gyurcsánnyal összefogva kell támogatnia a független jelöltet. Szabó már be is adta írásban a kilépési nyilatkozatát. A hódmezővásárhelyi közgyűlésben másodmagával képviselte eddig a Jobbikot, most függetlenként szeretné folytatni a február 25-i választások után. A portál megkereste a képviselőt, aki nem cáfolta a személyével kapcsolatos híreket, de bővebbet nem közölt. A vasarhely24.com szerint, mivel mindösszesen ketten voltak a testületben, ez a döntés egyben pártszakadást is jelenthet.  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Bíró Zoltán: Soros azt mondta, felesleges az MDF és az SZDSZ önálló léte, tessék egyesülni! Én itt le is zártam a megbeszélést

2018.02.12

  Próbálkozott velem Soros György és Mark Palmer, az Egyesült Államok akkori budapesti nagykövete is. Soros azt mondta, szeretné anyagilag támogatni az MDF-et, és mi éppenséggel rá is szorultunk volna erre. Megkérdeztem tőle, mi a feltétele a támogatásnak? Mire azt mondta, felesleges az MDF és az SZDSZ önálló léte, tessék egyesülni! Én itt le is zártam a megbeszélést. Palmer pedig az elnökségi ülésünkre jött el még az Ó utcai barakkunkba. Minden nyugati állam nagykövetét igyekeztünk meghívni oda, ő volt az első a sorban. Palmer kerek perec kijelentette, hogy az SZDSZ-t támogatja, és örülne, ha szövetséget kötnénk. Hozzátette azt is, hogy az SZDSZ kampányát segíti majd.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Göncz Árpád „teljes mellszélességgel” támogatta az Antall-kormány elleni puccsot – a taxisblokádot

2018.02.11

 Attól kezdve hogy „teljes mellszélességgel” támogatta a törvényesen megválasztott Antall-kormány elleni puccsot – a taxisblokádot - egészen az első szabadon választott Parlament által elfogadott médiatörvény elszabotálásáig, számtalan fontos kérdésben antidemokrataként viselkedett: nem az ország, a nemzet érdekei vezérelték, csupán egy szűk csoportéi!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Kinek a kezére játszik Gyurcsány…?

2018.02.07

 Arra hívták fel figyelmemet, hogy gondoljak csak bele, azzal, hogy Gyurcsány Ferenc már megint uszít a külhoniak ellen, ezzel direkt vagy sem, de a Fidesz kezére játszik, hiszen egy frontba tereli a határon túl élő magyarokat, akik a volt miniszterelnök megnyilvánulásai miatt most különösen úgy érezhetik, a Fideszre kell voksolniuk. Gyurcsány ezzel akarva-akaratlanul is, de Orbán Viktor kezére játszik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Nyugat-Európa harca a Kelet-európai gyerekekért

2018.02.03

 A nyugat-európai országok sorra jönnek rá arra, hogy milyen rossz vásárt csináltak a Soros-tervvel. A beengedett másfél millió migránsnak ugyanis jó, ha 25 százaléka dolgozik, míg például a Németországban élő magyarok 95 százaléka. Nem csoda, ha a családi pótlék kifizetés szigorításával minél több kelet-európai gyereket akarnak nyugatra hozatni, így biztosítva a munkaerő jövőbeni utánpótlását.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

GÖNCZ ÁRPÁD BÖRTÖNBELI TEVÉKENYSÉGE

2018.01.23

 Az vitathatatlan tény, hogy akad néhány olyan nem szokványos, mi több, gyanús momentum Göncz Árpád történetében, amely okot adhat a félreértésekre, gyanúba keveredésre, sőt akár még egyszer majd a teljes igazság kiderülésére is.

Ilkei Csaba alapos és körültekintő történeti kutatás után, néhány éve egy remek tanulmányban tárta a közvélemény elé megállapításait Göncz Árpád titkai címen. Ennek a kitűnő munkának jelen írásomban csupán két részletét ragadom ki. Az első Göncz Árpád és a Katonapolitikai Osztály – a Katpol. – kapcsolata. Az Ilkei által elénk tárt és dokumentumokkal bizonyított történet a következő:

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Németh Sándor interjú: Szörny-birodalmat hozna a Jobbik és a baloldal degenerált nászának beteljesülése

2018.01.22

 

A vezető lelkész arról is beszélt: csalódott a rendszerváltásban, mert túl sokan mentették át magukat, ezért ő inkább hatalomváltásnak tartja azt. Emiatt már akkoriban volt vitája az SZDSZ-szel, de kétségtelen, hogy 1998-ig kitartottak a demokratikus ellenzékben kötött szövetségük mellett. Németh Sándor szerint a Soros-dolgozatok létezése nem lehet vita tárgya, az európai baloldal Izraelhez való hozzáállása pedig már az antiszemitizmus határát súrolja. Szóba került még az is, hogy a Simicska-család alpári dühöngése miért nem tud kárt okozni a karizmatikus keresztény mozgalmat építő Orbán Gáspárnak.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

2018.01.20

 Nem kötött paktumot a Fidesszel – állítja Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezetője a 24.hu-nak adott interjúban beszélt arról is, hogy Andy Vajnával a nyers halakról társalgott, elmondta, hogy megbocsátott Semjén Zsoltnak, elmesélte, mit mondott neki egy futballmeccsen Orbán Viktor, és kijelentette, hogy a tulajdonosi kör és a menedzsment szándéka az, hogy a választások után is többnyire ellenzéki maradjon az ATV.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

IDEALISTA VÁLASZTÁSI PROGRAM (SZERINTEM)

2017.10.21

 1. A magyar nemzeti önállóság megtartása, a hagyományos konzervatív, keresztény értékrend szerinti kormányzás.

A tavaly júniusban nyilvánosságra jutott dokumentum szerint az EU-ban résztvevő országok nem rendelkezhetnének saját hadsereggel, különálló büntetőjoggal vagy különböző adórendszerrel, emellett nem lehetne saját fizetőeszközük sem.

 Magyarországra vonatkozóan ez a honvédség és a katonai titkosszolgálatok feloszlatását, a magyar törvények felszámolását, és a forint eltörlését jelentené. Amennyiben a német-francia integráció ilyen fokú mélyítése megvalósul, Magyarországnak két választása marad; részévé válik az Európai Egyesült Államoknak – és ezzel a magyar államiság megszűnik létezni – vagy kilépünk az Európai Unióból. Februárban a német, olasz, francia és luxemburgi parlament egy nyílt levelet tett közzé, amiben kezdeményezik az Európai Egyesült Államok létrehozását.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

VALÓJÁBAN KINEK A LÁNYA LEHET MERKEL KANCELLÁR ASSZONY?

2017.10.01

 Angela Merkel édesapját Horst Kasnernek hívták (eredeti neve: Horst Kazmierczak), aki egy inkább baloldali kötődésű evangélikus lelkipásztor volt. Nem sokkal azután, hogy megszületett lánya, Angela, a család átköltözött a Német Demokratikus Köztársaság területére, Templin városába. Valljuk meg, nem egy szokványos lépés, hogy egy német család úgy dönt 1954-ben, hogy az NDK-t választja – főleg úgy nem, hogy akkoriban több tízezer német amellett döntött, hogy a szovjet elnyomás elől inkább nyugatra menekül. Nem sokkal később Merkel édesapja a kelet-németországi lelkészképzés egyik vezető alakja lett, akinek állítólag az volt a küldetése, hogy az állam számára is elfogadható nézeteket valló lelkészeket „neveljen”. Az NDK-ban ugyanis az evangélikus egyház kulcsszerepet játszott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Keleti nyitás: Illiberális gyarmatként keressük a következő anyabirodalmat

2017.05.26

 Bod Péter Ákos volt MNB elnöktől, a Corvinus professzorától, Róna Pétertől, az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall gazdaságtörténeti oktatójától és Bogár Lászlótól, az Antall- és Orbán-kormány volt államtitkárától azt kérdeztük:

Miért ragaszkodik Orbán Viktor a "keleti nyitás" stratégiához, ha épp a nyitás évei alatt a keleti export aránya a 2012-es  6,4 százalékosról 2016-ra 5,8 százalékosra csökkent. Továbbá miért üzletel a miniszterelnök Oroszországgal és Kínával? 

 

Soros egyeteme önmagával kötött együttműködési szerződést

2017.05.26

 Önmagával kötött együttműködési szerződést magyar nyelven a budapesti Közép-európai Egyetem és a Central European University New York korábbi elnöke és rektora – derült ki a Magyar Időkbirtokába került iratokból.

A John Shattuck által két ponton aláírt, 2009. szeptember 9-i datálású dokumentum egyik érdekessége, hogy a rajta szereplő, a két intézmény hitelességét bizonyító pecsét nem egyezik meg a szerződésben szereplő intézményekkel.

 

A kormányfő két tűz közé került Kína miatt is

2017.05.18

 Hírek szerint azonban a pekingi vezetés olyan nyilatkozatot dugott az európaiak (és mások) orra alá az utolsó pillanatban, amely egyértelműen a kínai vállalatokat kedvezményezné a külföldiek rovására. Az európaiak hiányolták a dokumentumból a közbeszerzések átláthatóságát biztosító kötelezettségvállalást és a kölcsönös piacra jutás garanciáit. Lapunknak illetékesek azt mondták, hogy a nyilatkozat szövege egyáltalán nem állt összhangban azokkal a becsvágyó célokat kitűző tárgyalásokkal, amelyeket az EU folytat Kínával két- és többoldalú keretben.

 

A JAPÁN KORMÁNYFŐ PARLAMENTI VITÁT KEZDEMÉNYEZNE AZ ALKOTMÁNY MÓDOSÍTÁSÁRÓL

2017.05.11

 Abének régi vágya, hogy megváltoztassa az országa második világháborús vereségét felidéző alkotmányt. Az 1947-es alaptörvényt bírálói szerint Washington oktrojálta Japánra. A kritikusok úgy vélik, hogy az alkotmány idejétmúlt, pacifista jellege és a beépített korlátok miatt pedig sebezhetővé teszi Japánt az Észak-Korea és Kína felől érkező biztonsági fenyegetésekkel szemben.

 

Így kell megszállni egy országot 2017-ben

2017.04.28

 Jogokat Macedóniában, sőt, a korrupció felszámolása címszava alatt politikai és gazdasági elitcserét hajtottak végre. A balkáni régióban, de Európa déli és keleti országaiban a mindenkori amerikai érdek azt diktálta, hogy csökkentsék az állami korrupció mértékét. Az indok sokkal prózaibb, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk, ugyanis a tőkeerős amerikai és nyugat-európai nagyvállalatoknak sokkal jobban megérte egy korrupciómentes, vagyis inkább egy általuk irányított korrupciós rendszerben vállalkozni, befektetni, mint a mindenkori helyi politikusok és gazdasági oligarchák által működte tett korrupt országban.

 

Milliókat kínálhattak Terry Blacknek, hogy hallgasson

2017.04.24

 Ismeretes, Terry Black továbbra is fenntartja állítását, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke a kétezres évek elején meleg találkozókra is járt. Később Vona és pártja viszont homofób nyilatkozatokat tett. Az utóbbi időben pedig, amióta Simicska Lajos milliárdos embereivé váltak, álbaloldali fordulattal kísérleteznek. Igaz, rendkívül kevés sikerrel.

 

NÉPSZAVA: Húsvét vasárnap Orbán beszédre ébredtünk, olvasson

2017.04.16

 - A rendszerváltásnak voltak Soros Györgyhöz köthető hasznos momentumai: sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet, kiadványt, szamizdatot támogatott. Ezzel nem is volt semmi baj, ám Soros György a '90-es évek után megpróbálkozott néhány pénzügyi manipulációval, például  az OTP-t akarta zsebre vágni, aztán később spekulált a magyar forint ellen. Még azzal is együtt tudnék élni, hogy létezik a Soros-egyetem, amely liberális aktivistákat képez ki a délszláv és a közép-európai térség politikai élete számára. Ám a liszt azért dőlt ki, mert a Soros-féle birodalom beleállt a migránsoktámogatásába.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »