Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Politika

Cikkek

NÉPSZAVA: Húsvét vasárnap Orbán beszédre ébredtünk, olvasson

2017.04.16

 - A rendszerváltásnak voltak Soros Györgyhöz köthető hasznos momentumai: sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet, kiadványt, szamizdatot támogatott. Ezzel nem is volt semmi baj, ám Soros György a '90-es évek után megpróbálkozott néhány pénzügyi manipulációval, például  az OTP-t akarta zsebre vágni, aztán később spekulált a magyar forint ellen. Még azzal is együtt tudnék élni, hogy létezik a Soros-egyetem, amely liberális aktivistákat képez ki a délszláv és a közép-európai térség politikai élete számára. Ám a liszt azért dőlt ki, mert a Soros-féle birodalom beleállt a migránsoktámogatásába.

 

Egymilliárd migráns jöhet, rosszabb, mint a kommunizmus

2017.04.14

 – Ez egy tudatosan előkészített, jól koordinált betelepítés. Thomas Barnett amerikai katonai stratéga, a korábbi védelmi miniszter tanácsadója két köny­vében is már arról értekezik, hogy Európának évi 1,5 millió bevándorlót kellene befogadnia. Szerinte olyan társadalomra van szükség, amelyben nincs különbség nemzetek, kultúrák, vallások és nemzetiségek között, ahol az emberek jelentős részének az IQ-ja nem éri el a 90-et. Ezzel dolgozni még lehet, de gondolkodni már nem. Az Egyesült Államokban nem értik, mi a nemzet, mi a történelem, és főleg, mi a kultúra és hagyomány, hogyan néz ki egy jól felépült társadalom.

 

ELFELEJTETTE A LEGFONTOSABBAT AZ ORBÁNT TÁMADÓ VOLT SOROS-EGYETEMISTA

2017.04.06

 A cikk szerzőjének újságíró kollégája mit tehet mást, mint felhívja a Times említett rangsorán a CEU-nál több száz hellyel előkelőbb, 12-ik helyre rangsorolt Szingapúri Nemzeti Egyetemet, hogy megkérdezze, annak diákjai mikor tüntettek ott utoljára a városállamra már születése óta ránehezedő autokrata illiberalitás ellen. A telefont felemelő a demonstrációkra vonatkozó kérdést nem is értette, de angolsága hibátlan volt.

Penev ezután leírja a magyar kormány kontra CEU vitát, az utóbbi szemszögéből semmiféle kritikával sem illetve, majd Orbán Viktorra térve ecseteli, hogy Putyint tartva ikonjának, nekiment a civil szervezeteknek, azokat „külföldi ügynököknek” tartva. Mint a CEU bejegyzett helyén, az Egyesült Államokban 1938 óta. Törvényileg.

 

Így jelölné meg a külföldről is pénzt kapó civileket a kormány

2017.04.03

A szabályozás hasonló az izraeli és az orosz külföldi támogatású törvények szövegéhez. Azoknak a civilszervezeteknek, melyeknek külföldről származó támogatása meghaladja az évi 7,2 millió forintot, regisztrálniuk kell magukat „külföldről támogatott szervezetként”, valamint ezt a jelzőt a honlapjukon, illetve minden általuk megjelentett kiadványban és sajtótermékben meg kell jelentetniük – derül ki a 444 által közzétett javaslatból. Ezt a megjelölést még azt követően is öt évig viselniük kell magukon, ha már is nem kapnak a törvényben meghatározott méretű összeget külföldről. Vagyonnyilatkozatot viszont nem kellene tenniük a civil vezetőknek.

 

A "civil", nem-kormányzati szervezetek ( NGO) a Századvég tanulmánya szerint valójában lobbistaként működnek

2017.03.23

 Egyértelművé kéne tenni a választók előtt, hogy a jelentős részben külföldi forrásból fenntartott nem-kormányzati szervezetek (non-governmental organization; NGO) pontosan kicsodák, milyen érdekeket szolgálnak és milyen forrásból működnek – derül ki a Századvég tanulmányából. A dokumentum szerint ezek valójában nem civil szervezetként, hanem lobbistaként működnek, sokszor politikai ideológiákat terjesztenek, nincs demokratikus legitimációjuk, társadalmi támogatottságuk, jelenleg mégis a civil szervezetek szabályai vonatkoznak rájuk. A tanulmány szerint az előírásoknak igazodniuk kellene lobbista jellegükhöz, regisztrálni kellene őket, anyagi forrásaik feltüntetését pedig szigorúbban szabályozni. A példa nem ördögtől való, sőt: olyan mintademokráciák alkalmazzák, mint például Ausztria, Németország vagy az Egyesült Államok. Oroszországban 2012 óta „külföldi ügynökként” kezelik a kintről finanszírozott, sok esetben George Soros pénzéből „civilkedő” csoportokat.

 

FELHÍVÁS A TÖRVÉNYESEN MEGVÁLASZTOTT KORMÁNY MEGBUKTATÁSÁRA ILYEN A KÜLFÖLDRŐL VEZÉRELT NARANCSOS FORRADALOM!

2017.03.20

 színes forradalmak: az Egyesült Államok az új évezred első éveiben ösztönözte és támogatta az ún. posztszovjet térségben kirobbant „színes forradalmakat", amelyek látszólag spontán módon törtek ki, rendszerint a fővárosban. A résztvevők napokon át tartó szakadatlan tömegtüntetés formájában elsősorban szabad választásokat követeltek vagy megtartott választások eredményeit vitatták (rendszerint csalásra hivatkozva). (A „színes" összefoglaló jelzőt ezek a megmozdulások a tüntetők által használt sálak, stb. színe alapján kapták.) Az Egyesült Államok és más államok kormányzata e „forradalmaktól" azt remélte, hogy győzelmük nyomán működő demokráciák alakulnak ki az addig nyilvánvalóan nem demokratikus államokban. Az első „színes forradalom" Grúziában győzött (2003), a legnagyobb visszhangot azonban a kijevi „narancsos forradalom" keltette (2004). .grotius.hu

 

Listázni fogják az idegen hatalmak álciviljeit

2017.02.21

 „Új kategóriába, “külföldről finanszírozott szervezetként” kellene regisztráltatnia magát minden olyan szervezetnek, amelynek külföldről kapott támogatásai meghaladják a később megállapítandó értékhatárt, vagy össztámogatásukon belül a külföldi források aránya magasabb egy bizonyos aránynál” – írja a HVG. A lap beszámolója szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter a Fidesz-KDNP évadnyitó ülésén ismertette a civil törvény módosítására vonatkozó terveket, de egyelőre nincs fixen megállapítva, milyen összeghatár felett kell majd bejelentsék külföldi támogatásaikat a civil szervezetek.

 

Amerikai minta alapján ellenőrizheti a kormány az álcivileket

2017.02.21

 Brüsszel az uniós állampolgárok felhatalmazása nélkül minél több tagállami hatáskört akar elvenni az uniós országoktól, de a magyar kormány küzdeni fog ez ellen – erről beszélt lapunknak adott interjújában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Szerinte a parlamenti képviselőknek érdemes megvizsgálniuk azt az egyesült államokbeli szabályozást, miszerint a külföldi finanszírozású szervezetek munkatársainak, „ügynökeinek” regisztrálniuk kell az igazságügyi tárcánál.

 

Momentum: Nemet az Olimpiára, igent a melegházasságra

2017.02.08

 A Momentum (leendő párt) célja az Olimpia elleni fellépés mellett: 

"Hogy egy másik példát is említsek, a melegházasság kérdésében a jogegyenlőségre lenne érdemes törekedni, vagyis a meleg párok számára ugyanúgy biztosítani kell az olyan jogokat, mint az örökbefogadás. Ugyanakkor az egyházak szabadságát meg kell hagyni, hogy eldöntsék, kiket adnak össze vagy kiket nem."
 

Soros György által támogatott magyar civil szervezetek listája

2017.02.05

 Itt csak ennyit láthat belőle. Kattinntson a "magyaridők. hu-ra ott az egészet láthatja.http://magyaridok.hu/wp-content/uploads/2017/01/04_soros.jpg link a teljes bejegyzés megnyitás után élő.Magyar Fórum fényképe.

 

Trump európai politikája és Ukrajna sorsa

2017.02.02

 A végletekig eladósodott, államként működni képtelen Ukrajna, ha nem tudja maga mögött Trumpot, akkor igen hamar az orosz medve vacsoraasztalára kerül. A kijevi kormányzat görcsösen ragaszkodik az Oroszországra kivetett szankciókhoz, valamint életbevágó számára Washington politikai és katonai támogatása. Csakhogy a gazdasági szankciók föloldását már több alkalommal is pedzegette Donald Trump.
Az USA támogatására pedig legalább olyan mértékben szüksége van Ukrajnának, mint az Obama-adminisztráció idején. Annak érdekében viszont, hogy megőrizze ezt, érdekeltté kell tennie az új amerikai vezetést Ukrajna támogatásában. Elsősorban bizonyítania kell Washingtonnak, hogy a független Ukrajna támogatása az Egyesült Államok érdekeit is szolgálja.

 

Alon Idan: Netanjahu gyűlöli az izraelieket, akik a zsidóságukhoz más rétegeket is hozzátesznek

2017.01.13

 

Netanjahu gyűlöli az izraelieket. Nem a zsidókat, az izraelieket. Gyűlöli mindazokat, akik könnyedén hozzátesznek zsidó identitásuk alapjához más rétegeket is. Netanjahu történelmi szerepe mindezeknek a rétegeknek a megsemmisítése. Egyszóval: szétrombolni az izraeliséget.

Az amerikai Arthur Finkelstein felfedte Netanjahunak a nagy titkot: Izraelben csak egyetlen kérdés létezik – „Mi a fontosabb: hogy izraeli, vagy hogy zsidó vagy?”, majd így folytatta: amennyiben a válasz az, hogy „izraeli”, a választ adó baloldali, amennyiben pedig az, hogy „zsidó”, jobboldalival állunk szemben. Mindössze ennyiről van szó, ezt mondta Finkelstein.

 

Eljárást indítottak Netanjahu ellen

2016.12.29

 Novemberben közölte az izraeli média, hogy a hely rendőrség górcső alá vesz egy Németországgal megkötött atomtengeralattjáró ügyletet. Az izraeli igazságügy-minisztérium azt közölte, hogy rendőri vizsgálat indult az összesen 1,5 milliárd értékű vásárlás kapcsán, melynek során három a ThyssenKrupp három nukleáris tengeralattjáróját vásárolták meg. Az ügylet miatt éles bírálatokkal illették Netanjahut.

Személyes jogi tanácsadója, David Simron teljes jogú meghatalmazottként bonyolította le az ügyletet. Netanjahu és Simron akkor minden vádat visszautasítottak. Ugyanakkor a német cég azt közölte, hogy az ügyvéddel semmilyen szerződést sem kötöttek. 

 

Megszavazták az európai hadsereg létrehozását

2016.11.23

 A közös európai hadsereg támogatói azonban a “nemzetállamoknál magasabb szintű, európai szuverenitással” indokolják az új katonai struktúra szükségességét; az Európai Unió mindaddig nem lesz képes önálló külpolitikát folytatni, amíg az EU külstratégiájának erőtámaszát az amerikai hadsereg jelenti. Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pedig korábban azzal indokolta az európai hadsereg szükségességét, hogy így Európa erőt tudjon felmutatni Oroszországgal szemben.

 

Igazából Hillary Clinton nyerte az elnökválasztást

2016.11.23

 Amerika is demokratikus persze – sokféle demokrácia – van, de történetesen az Elektori Kollégium nem más, mint egy titokzatos 18. századi furcsaság, egy alkotmányos reliktum, aminek a létéről maguk az amerikai választók se nagyon tudtak az ezredforduló előtt.

Egyáltalán nem jellemző ugyanis, hogy ne a legtöbb szavazatot begyűjtő jelölt nyerje meg az elnökválasztást. Előfordult két hasonló eset a 19. században, de ezek régen voltak és már a kutya se emlékszik rájuk. A modern korban eddig egyszer, 2000-ben (Al Gore kontra George Bush meccs) állt elő hasonló helyzet, valamint most.

 

Fiatal ortodox zsidó New Yorkból: a háttérember, aki elnököt faragott Donald Trumpból

2016.11.23

 Harmincöt éves, jóképű, intelligens, halk szavú, udvarias. Meghúzódik a háttérben, mégis ő ma Washington egyik legbefolyásosabb embere, a megválasztott elnök legközelebbi tanácsadója. Ismerkedjünk meg a republikánus királycsinálóval, Donald Trump vejével, Jared Kushnerrel! 

A bensőséges kapcsolat 2008-ra nyúlik vissza. Ekkor vette feleségül Jared Kushner Trump legkedvesebb gyermekét, Ivankát, aki férje kedvéért tért át a zsidó vallásra. Az ortodox zsidó vallás szellemében élnek, nevelik három kisgyermeküket. Jared Kushner és Ivanka Trump ma New York egyik leggazdagabb, legnagyobb hatalommal bíró álompárja, akik a Park Avenue egyik luxus épületének legtetejéről tekintenek le a városra. Kushner vagyonát 200, Ivankáét 150 millió dollárra becsülik

 

Trump győzelmének okai egy amerikai szavazó nézőpontjából

2016.11.16

 A világ nem tudja hogy mi zajlott itt Amerikában az elmúlt 8 évben, de kegyetlenül megnyirbálták a szabadságjogainkat, az államosítások, a federális kormány egyre nagyobb hatalma nagyon ijeszette az embereket. Az hogy az FBI nem indított eljárást Clintonné ellen, mikor bizonyított hogy komoly , büntetendő dolgokat követett el, hogy a rendőrséget államosítani akarta, hogy keményen dolgozó farmereket, gazdákat zaklatott és fegyverrel támadott a federális kormány, hogy az amerikai munkanélküliség megsokszorozódott, amit persze a média másként mondott, ingyen élelmiszer kártyákkal, ingyen telefonokkal, ingyen lakásokkal, vették meg a dolgozni nem akaró egyébként is segélyeken élő rétegek millióit, akik még ingyen orvosi ellátást is kapnak, viszont az országra erőltetett állami egészségüggyel emberek tízezrei, százezrei elveszítették az egészségügy ellátást, amit addig a cégük ,vagy saját maguk megvettek. Az volt jó Amerikában eddig, hogy mindegy volt miben hiszel, vagy nem hiszel, azonos esélyeid voltak. Az elmúlt 8 évben viszont emberek a munkájukat veszítették el, és hátrányba kerültek csupán csak azért ha kinyilvánították a személyes véleményüket. Sok eset volt, pl. hogy emberek elveszítették a munkájukat csak azért, mert kinyilvánították, hogy szerintük a házasság egy férfi és egy nő közötti szövetség. Tűzoltó parancsnok, internetcég CEO , kis sütöde tulajdonos, stb. a sor igen hosszú, akik emiatt lapátra kerültek vagy be kellet zárjanak. Apáca jótékonysági szervezetre rákényszerítették, hogy fogamzásgátlót és abortuszt fizessenek az alkalmazottaiknak, az egészségbiztosítás keretében. Tönkretettek sok mindent, az árak felmentek, sok ember észre sem veszi még, mert mi nem szoktuk figyelni mi mennyibe kerül.

 

Putyinista elnöke lett Moldáviának

2016.11.14

 Igor Dodon, az oroszbarát Szocialista Párt jelöltje kapta meg a legtöbb szavazatot Moldovában az elnökválasztás vasárnap megtartott második fordulójában a szavazatok 95 százalékának összesítése alapján, írják a romániai lapok. 

Digi 24 szerint Moldova megszakítja az EU-val kötött társulási szerződést, és az Eurázsiai Unió felé veszi az irányt.

 

Az oroszok ki akarják iktatni a dollárt a külkereskedelmükben

2016.11.11

 Ha a magyar kormányzat úgy véli, lehetséges megvitatni és áttekinteni a két ország gazdasági-külkereskedelmi kapcsolataiban a nemzeti valutákban, azaz rubelben és forintban való kölcsönös elszámolást, akkor Oroszország kész a konzultációra — mondta a Figyelőnek Nyikolaj Livencev orosz kereskedelmi tanácsos.

Az orosz álláspont szerint a rubelben, illetve forintban való elszámolási mód nemcsak csökkenti a konjunkturális kockázatokat, hanem más előnyöket is kínál, például a turizmusban, a bankszférában, az energetikában — írta a Figyelő.

 

Amerikában rutinszerű a választási csalás

2016.10.26

 A választások elcsalásának számos módja van, amit rutinszerűen használnak; többek közt az elektronikus szavazógépekkel, melyekben már papírt sem használnak, így a szavazatokat újraszámlálni sem lehet. Ugyanakkor, a szavazatszámláló programok esetében is főként az számít, hogy ki írta a programot, és a tulajdonviszonyok kinek kezébe adják a csalás lehetőségét. Ez egy “szokványos amerikai dolog”, a demokrácia velejárója

 

102 fideszes-KDNP-s képviselő megnyitja Kanadának az agráriumot, ahol 12 millió hektáron termesztenek génkezelt növényeket

2016.10.13

 Azt is fontos tudni, hogy a CETA szövege már lezárt. Sem az Európai Bizottságnak, sem pedig a kanadai kormánynak esze ágában sincs azon változtatni, főleg nem Magyarország érdekeit figyelembe véve (eleve nehéz elképzelni, hogy egy ilyen nagyságrendű egyezményben megjelenhet a magyar érdek, hacsak akkor nem, ha Orbán Viktor megkötötte üzletét Berlinnel: a hazánkban összeszerelő-üzemeket működtető németországi központú óriás autógyárak profitérdeke oltárán feláldozza a magyar gazdákat, és így legalább a migránspolitikája miatt sem szórakozik vele Angela Merkel).

 

Koszovói romák be, délvidéki magyarok ki!

2016.10.12

  Ezennel a szabadkai székhelyű párt képmutatása is beigazolódott, hiszen a kvótareferendumon a nemre buzdítottak, de a saját udvarában, Belgrádban, Újvidéken és azokban a magyar önkormányzatokban ahol a haladókkal közösen kormányoznak mélyen hallgatnak migránsügyben meg a betelepítésekről.

 

Hillary kiszivárgott e-mailjeiben, UFO-król, az idegenekről és űrháborúról is szó van

2016.10.10

 A 2015 januári e-mailben Mitchell részletesen leírja, hogy a Vatikán tudatában van a földönkívüli intelligenciának, amely nem tűr semmilyen erőszakot, és nem nézne el egy újabb világháborút. Mitchell megemlíti a nullponti energiát, melyet a földönkívüli intelligencia a Föld rendelkezésére bocsátana, hogy ezzel segítsenek bennünket. Forrás: A Vatikán tud a földönkívüliekről – Hillary Clinton kiszivárogtatott e-mailjei megdöbbentő információkat tartalmaznak űrháborúról, UFO-król és az idegenekről.

 

Sok ország külön ellenőrzi a külföldről pénzelt civileket

2016.10.09

 A CÖF javaslata az amerikai szabályozást tekintette követendő példának. Az Egyesült Államokban a külföldről finanszírozott lobbitevékenységet végző cégeket, illetve az ilyen tevékenységűnek minősített civil szervezeteket is idegen ügynöknek tekintik, s az ilyen társaságok működését az Igazságügyi Minisztérium felügyeli.

Az CÖF ajánlásában az is szerepelt, hogy egy etikai kódexhez kellene csatlakoznia minden magyarországi aktivitást végző szervezetnek és emellett a külföldről érkező pénzekkel is mindenki köteles lenne elszámolni, ezzel is garantálva az átlátható működést. A javaslat szerint aki ehhez az átláthatósági kódexhez nem csatlakozna, az elvesztené a jogot az egyszázalékos felajánlásból való részesedésre.

Az Amerikai Egyesült Államokban az 1938 óta létező törvény, a The Foreign Agents Registration Act (FARA), vagyis a külföldi ügynökök regisztrációjáról szóló törvény formálisan nem a klasszikus civil szervezetek számára ír elő kötelezettségeket, hanem azoknak, akik lobbistaként külföldi megbízók (Foreign Principal) érdekeit képviselik Washingtonban.

 

Komoly fordulat lehet a római-parti mobilgát ügyében

2016.10.05

 A gond az lehet, hogya megemelt MÁSZ miatt magasabbra kell tervezni a mobil gátat. Így viszont már egy 4 méter magasságú mobil falnak közel tízszer akkora terhelést kell elviselnie, mint egy 2 méteresnek. Az alépítmény súlya viszont nem növelhető a végtelenségig, egy szint fölött ugyanis bekövetkezik a talajtörés. A földgátakkal szemben a mobil gát sérülése nem javítható, így, ha bekövetkezik a talajtörés miatti gátszakadás, következményei valóban katasztrofálisak lehetnek.

 

Egy ex-KGB-s 2009-es előadása szerint hat részre szakad az USA

2016.10.01

 

 "Igen nagy a valószínűsége annak, hogy az Egyesült Államok 2010-ben összeomlik" - mondta Panarin kedden a moszkvai diplomáciai akadémián tartott előadásában. Az előadásra az orosz külügyminisztérium szándékosan meghívta a nyugati hírügynökségek tudósítóit, írja az AP. A hírügynökség szerint Panarin előadása jól illeszkedik a Kreml utóbbi években kialakított, az Egyesült Államokat meglehetősen rossz fényben feltüntető nézeteivel.

Panarin adatokkal és részletekkel nem támasztotta alá elemzését, jellemzően újságcikkekre és egyéb, nyilvános forrásokra hivatkozott. Arra külön felhívta a figyelmet, hogy ő személy szerint az elmúlt tíz évben folyamatosan az Egyesült Államok bukását jósolja.

 

Egyes amerikai tagállamok függetlenedni akarnak a washingtoni központi kormányzattól

2016.10.01

 Már több mint 300 ezer ember írt alá ilyen értelmű peticiókat. Texas 70 ezer lakója irta alá a Fehér Ház honlapján a követelést, hogy Obama írasson ki népszavazást a tagállam függetlenségéről.

A függetlenségen gondolkodik még Louisiana és 27 másik állam: Florida, Alabama, Indiana, New Jersey, Észak-és Dél-Karolina, Montana, Oregon, Missouri, Colorado, Mississippi, Michigan, Kentucky, Tennessee, North Dakota, Georgia, Arkansas és New York. De már kopogtat hasonló ötlettel Alaszka, Kalifornia, Nevada, Arizona, Delaware, Wyoming, Ohio, Oklahoma és Pennsylvania … És, ha borul az első dominó, gyorsan követi a többi is. Bedöntheti az egész uniót a dominó elv.

 

Az LMP szerint határozott fellépés kell a drávai vízerőmű-építési tervek megakadályozására

2016.09.26

 Világossá kell tenni a horvát fél számára, hogy Magyarország nem járul hozzá az újabb drávai vízerőművek építéséhez, hiszen ez a súlyos környezeti kockázatok mellett alapvetően ellentétes a térség gazdasági érdekeivel is. A Dráva ipari csatornává változtatása semmi hasznosat nem hozna a térségnek, ugyanakkor teljesen ellentétes a már folyamatban lévő, a fenntarthatóságra alapozó projektekkel, mint például az Ős-Dráva programmal is, amely forintok milliárdjaiból zajlik.

 

Pálos Máté: A gazdagok játszótere - Eldől a Római-part sorsa

2016.08.10

Szeneczey alpolgármester szerint ezt a Római-parti mobilfalat 2-3 nap alatt fel lehet állítani. Valójában, ahhoz, hogy biztosan fel lehessen állítani kell kb. 4800 munkaóra. Ez azt jelenti, hogy pl. 100 jó fizikai erejű, gyakorlott ember dolgozik rajta egyszerre 48 órán keresztül, megállás nélkül.
A Római-parti mobilfal messze a legnagyobb lesz a világon az 1000 tonna súlyával. A legnagyobb a világon eddig a kölni mobilfal rendszer volt kb. 550 tonna összsúllyal. 

 A mintegy hétszázmillióért felhúzott szentendrei gát mindösszesen 333 méter hosszú, a Rómainál több mint 3 kilométer, és ekkora méretű egybefüggő mobilgát még nem épült Európában. A beruházás kritikusai szerint a mobilgátas védekezés nem arra való, amire a főváros használni akarja, hiszen a Duna méretei és bő vízhozama, továbbá a gát nagy felülete miatt ez a megoldás kockázatos. Az Átlátszó 2013-ban megszerzett egy haváriatervet, mely szerint a mobilgát nem megfelelő működése esetén egy nagyobb áradásnál pár óra alatt Csillaghegy-Pünkösdfürdő vagy a Pók utcai lakótelep egyes területeit a Szentendrei útig 3-5 méteres víz borítaná – arra se lenne idő, hogy tájékoztassák a lakosságot. Éppen ezért ajánlott lesz a mobilgát elkészülése után a jelenlegi fővédvonalon, tehát a Nánási út–Királyok útjai nyúlgáton is védekezni. A kockázatokat növeli az is, hogy egyes szakemberek szerint nagyobb uszadékok, netán egy elszabadult hajó vagy egy jeges áradás is áttörheti a mobilgátat. 

 

Megalakult a CDU muszlim szárnya, Allah Akbaroztak is egy jót

2016.07.25

 A közelmúltban sor került a „Muszlimok az Unióban (CDU-ban)” csoportosulás alakuló ülésére, melyet egy kölni imával kötöttek egybe. A közös ima során természetesen felcsendült a sokak fülének kellemesen hangzó „Allah Akbar” is. Az alapító tagok közül a nők többsége fejkendőt viselt, magukat pedig „konzervatív szunnita” muzulmánoknak nevezték.

Videó: Merkel a színpadon kiviszi oldalra a német zászlót egy ünnepségen.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »