Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


muzsika

Cikkek

Liszt - Les Préludes - Kocsis

2018.03.15

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: muzsika | Hozzászólások: 0

A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó

2018.03.01

 „Bob Larson és egy clevelandi orvoscsoport megfigyelései szerint a basszusgitár erősítője által kiváltott alacsony frekvenciájú rezgések, amelyekhez még hozzájárul a beat ismétlődő effektusa, számottevő hatást gyakorolnak a cerebrospinális folyadékra. Ez a folyadék azután közvetlenül hat a hormonelválasztást irányító hipofízisre. A végeredmény a nemi- és mellékvese hormonok egyensúlyának felborulása, valamint a vér inzulinszintjének radikális változása, minek következtében az erkölcsi gátlások vagy mélyen a tűréshatár alatt látják el ellenőrző funkcióikat vagy teljes mértékig kikapcsolódnak. Az érverés és a légzés megváltozásával, az endokrin mirigyek és az agyalapi mirigy szekréciója fokozódik. Amikor a dallam emelkedik a gége összehúzódik, ha ereszkedik a gége ellazul. A vércukorszint a zene hallgatása közben változásokon megy át. Az emberi szervezeten tehát úgy lehet játszani, akár egy hangszeren, amellyel néhány zeneszerző próbálkozik is. A kábítószer hatásához hasonlóan egyfajta rövidzárlat idézhető elő a szervezetben, manipulálható az emberi agy működése.”

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: muzsika | Hozzászólások: 0

Hálájuk jeléül csodálatosan gyönyörű dalt írtak Magyarországról a jordániai keresztények

2018.02.25

 Tomeh Jbara, a Szeretet forrása kórus vezetője, aki civil foglalkozását tekintve a Jordániai Karitász katolikus segélyszervezet egyik vezetője. 

Ebben a minőségében látogatott az év elején William Shomali jordániai püspök társaságában Magyarországra, ahol beszámoltak a hazájuk és a Közel-Kelet keresztény közösségeinek helyzetéről, nehézségeiről és arról a munkáról, amivel a szíriai polgárháború és az Iszlám Állam terrorszervezet elől elmenekült keresztény családokat támogatják. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: muzsika | Hozzászólások: 0

A jazz-zongorista, aki Bartókra hivatkozik

2018.01.27

 Elsősorban Paul Hindemith és Bartók Béla négyeshangzatai, valamint a pentatóniára épülő ötös skálák fedezhetők fel Corea szerzeményeiben.Különösen a szólófelvételein figyelhetők meg ezek az összetett hatások. És bár sok összetevő érvényesül, Corea zenéje mégis teljesen eredeti muzsika. Igazi kortárs zene az övé, mely egyszerre populáris és intellektuális, hagyományos és modern, európai és amerikai, bluesos és latinos, minden darabja értékes, minőségi alkotás.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: muzsika | Hozzászólások: 0

Tudta, hogy Bartók és Kodály gyergyói gyűjtéseihez köthető a pentatónia felfedezése a magyar népzenében?

2017.12.08

 Szerencsére szinte hiánytalanul vette át a cigányoktól a helyi hagyományos hangszeres zenét egy új generáció, székely parasztok vagy gazdálkodók gyermekei. Habár nem muzsikálásból éltek, mint valaha a cigányok, és a korábbi virtuóz hegedülés náluk már ritkább esetben volt hallható, a klasszikus gyűjtések század elején felvett anyagát ma is hiánytalanul tudják.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: muzsika | Hozzászólások: 0

Évforduló: Elvis Presley, a rock zsidó királya 40 éve halt meg

2017.08.18

 

Igen, zsidó volt a szó legszigorúbb vallásjogi értelmében, Radnóti Zoltán főrabbi nyugodtan a Tórához hívhatta volna a lágymányosi zsinagógában. És büszke volt rá, a nyakában hordta jelet és imádott zsidó édesanyja síremlékén is gondoskodott a Dávid-csillagról.Képtalálat a következőre: „elvis presley”

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: muzsika | Hozzászólások: 0

Placido Domingo & Rost Andrea- "Emlékszel még?" in hungarian!

2017.08.14

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: muzsika | Hozzászólások: 0

Mága Zoltán - Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország - Budapesti Újévi Koncert 2012

2017.04.18

 2012. január 1-jén ismét megrendezésre került a Budapesti Újévi Koncert a Papp László Sportarénában.
Immáron negyedik alkalommal kápráztatta el zeneértő és zenekedvelő közönségét Mága Zoltán a Papp László Budapest Sportarénában. A 2009-ben hagyományteremtő jelleggel életre hívott Budapesti Újévi Koncert mostanra hazánk egyik legmeghatározóbb kulturális eseményévé nőtte ki magát. Sőt, idén - a hazai közönség mellett - már több ezer külföldi látogatója is volt a rendezvénynek. Az est során csodálatos dallamok, nagy klasszikusok ismert melódiái, különböző zenei stílusok slágerei csendültek fel, valamint a magyar himnusz mellett Erdély nemzeti dala, a Székely himnusz is elhangzott. Olyan kiváló művészek előadását élvezhette a közönség, mint Szenthelyi Miklós hegedűművész, Faludi Judit csellóművész, Pándy Piroska, Kiss B. Atilla és Frankó Tünde operaénekesek. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: muzsika

Chuck, Bill, Jerry: Honnan ered a rock and roll? A legnépszerűbb műfaj meglepő gyökerei

2017.03.19

 “rock” (szikla) szó kelta eredetű és az óangolban a férfi nemi szervet mintázó “obeliszk” jelentést hordozta, majd a 17. századtól kezdve “felráz, felforgat” értelemben is használták. Ehhez társult a 19-20. század fordulóján a spirituális “elragadtatás, révület” (rocked) jelentés. A szó a 20. század elején az amerikai fekete közösségekben vált először zenei szlenggé. Egy 1922-ben megjelent szlengszótár szerint a “rock” jelentése: “erőteljes zenei ritmussal mozgásba hoz”, ami egyaránt utalt a provokatív mozdulatokra, vagy akár a szexuális aktusra is. Egy korabeli dal címe - “My Man Rocks Me, with One Steady Roll” - kapcsolta először egybe Trixy Smith bluesénekes a két szót, egyértelműen a gyors, ritmikus szexre utalva.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: muzsika

Kovács Kati - Vangelis 1492 HQ

2017.01.03

 Az új év, kicsit, mintha egy új világ is lenne, ami felfedezésre, meghódításra vár.

Vajon mi sül ki belőle?

"Tűz-, és szélvihar pusztít mindenütt,
s a jó remény oly kevés.
" - énekli a dalban Kovács Kati 

Reméljük, ez az új év több jó dolgot, több örömöt hoz majd szerte a világon, mint az előző. Ránk férne. 

Ez a csodálatos dal adjon erőt mindenkinek!

"Szép új világ, végre itt vagyunk,
szép új világ, álmodunk.
Légy új hazánk, légy otthonunk
hol élhetünk és halhatunk.
"

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: muzsika