Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar ember járt a Marson, de csak Kádár tudott róla?

 Magyar ember járt a Marson, de csak Kádár tudott róla?

A magyar X-akták közé sorolták. Nem tudod majd eldönteni, hogy mit gondolj a hírről.

Meghökkentő kijelentést tett a Magyar Tudományos Akadémia egyik köztestületi tagja, dr. Opál Sándor, aki nyugdíjba vonult rendőr alezredes. Azt nyilatkozta, hogy 1970-ben megjárta a vörös bolygót. Az esemény az úgynevezett magyar X-akták közé került, amelyekért szintén a doktor felelt. Elmondása szerint Kádár János tudott minderről, mivel kizárólag neki számolhatott be az űrutazásról.

Dr. Opál, a Belügyminisztérium egykori osztályvezetője későbbi sajtómegjelenések során azt is elmondta, hogy naprendszerünk gyarmatosítására készülnek a földönkívüliek. A hidegháború idején a nagyhatalmak - amelyeket ma G8-aknak neveznek - pár ország bevonásával nemzetközi megállapodást kötöttek a idegen megszállás ellen, a Föld lakosságának védelmében.

UFO-megfigyelő állomás működött itthon

A doktor nem tartja magát ufológusnak. Beszélt arról, hogy 13 éven keresztül helyettesként, majd osztályvezetőként dolgozott a Belügyminisztérium egyik osztályán. Ez volt az a részleg, amelyről egyenesen az MSZMP első titkárának, vagyis Kádár János miniszterelnöknek ment a jelentés.

Képtalálat a következőre: „pluto planet meaning”

Ezzel párhuzamosan vezette az akkori "x-aktás ügyek" osztályát, amelynek parapszichológiai jellegű dokumentumai a mai napig államtitoknak minősülnek. A hadtudomány kandidátusa arról is mesélt, hogy 1972-től 1989-ig hazánkban működött a Szovjetunió Európai Ufológiai Megfigyelő Állomása, amelynek egy Ózd melletti hegyen volt a központja.

A történet főszereplője

Dr. Opál Sándor annak a Pataky Attilának a barátja, akinek elhíresült UFO-s találkozásával volt tele a média pár éve. Az Origón közzétett cikkben olvasható az is, hogy az énekes tudott a marsi látogatásról és az idegen civilizációk életéről.

Ezzel kapcsolatban egy, a TV2-nek adott interjú során a tényszerűnek tűnő érvek felsorakoztatása mellett is kételyek ébredtek a műsorvezetőben, aki véleményének hangot is adott. A Mokka ominózus beszélgetésében hangzott el az, hogy hozza nyilvánosságra a Honvédelmi Minisztérium az UFO-aktákat. A minisztérium ezt azzal utasította vissza, hogy ilyen jellegű észlelések Magyarországon nem léteznek.

Később a Bors Online is foglalkozott a világszenzációnak számító hírrel, ahol a ma már okleveles bioenergetikusként működő doktor nem tagadta a Marsra való leszállás tényét, noha részleteket nem volt hajlandó elárulni az eseményről.

Kis magyar bizarr

Brezsnyev veje, marsi hüllők és akrobata parafenoménok

Miközben a Belügyminisztérium egykori osztályvezetőjének létezésében és szakmai munkásságában nem kételkedhetünk, volt kollégái olyan jellegű nyilatkozatokat tettek közzé internetes fórumokon, amelyek szkeptikusok számára idézőjelbe tehetik az egész elbeszélést.

Egy környezetpolitikai blogban jelent meg egy olyan hangvételű írás, amelynek létrehozója önmagát dr. Opál egykori tudós munkatársaként nevezte meg. Elbeszélése az összeesküvés-elméletek iskolapéldája, amelyekről irónia nélkül elmondható az, hogy senki nem tudja teljes bizonyossággal kideríteni azt, mennyi az igazságtartama, és mennyi a félrevezetés benne.

 

A volt kolléga nyilatkozik

Nem kevesebbet állít, mint hogy Brezsnyev parafenomén képességekkel rendelkező sógora, a cirkuszi akrobataként dolgozó Kió már az '50-es években felfedezte az akkor még gyermek Opál Sándort. Ő képezte ki, és később megtanította saját emberfeletti képességére is, vagyis képessé tette a hüllőkkel való kommunikációra. A doktor később alkalmazta ezt a tudást a Marson, a hüllők fejedelmével történő tárgyalás során - állítja a volt munkatárs.

Hogy mennyi tudományos, hiteles és hihető alapja van a teljes történetnek, és mennyi belőle az öncélú szenzációhajhászás, félinformáció és fikció - azt ki-ki döntse el a saját habitusa szerint.

femina.hu/terasz/magyar-ember-a-marson/

 

Az MTA köztestületének tagjai

 

 

   
Opál Sándor

Opál Sándor

A HADTUDOMÁNY KANDIDÁTUSA1980

Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya

KUTATÁSI TÉMA

 • Bioenergetikai és bioinformatikai különleges hadviselési módszerek.
 • Bioenergetikai túlélési módszerek lakatlan területeken.
 • Lexikológia

 

PUBLIKÁCIÓKOpál Sándor publikációs listája

SZERVEZETI TAGSÁGOK

 • Hadtudományi Bizottság

SZERKESZTŐI TEVÉKENYSÉGEK

 • Akasha c. internetes folyóirat felelős kiadója és szerkesztője
 • Hadtudomány c. folyóirat
 • Belügyi Szemle Tudományos Élet c. rovata

DÍJAK

 • Nemzetközi Díj (Who is Who Gesellschaft für biografische Forschung): 2007
 • Elismerő oklevél (Magyar Hadtudományi Társaság): 2006
 • Tanárky Sándor-díj (Magyar Hadtudományi Társaság): 2000
 • Rektori oklevél tudományos munkáért (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem): 1997
 • Elismerő oklevél (Magyar Hadtudományi Társaság): 1992
 • Miniszteri Dícséret: 1988
 • Miniszteri jutalom (Magyar Köztársaság Belügyminisztere): 1986
 • Haza Szolgálatáért kitüntetés arany fokozat: 1986
 • Haza Szolgálatáért Érdemérem ezüst fokozat: 1979

ADOMÁNYOZOTT CÍMEK

 • Kandidátusi értekezés alapján kapott egyetemi doktori fokozat (dr. univ.) (Politikai Főiskola): 1982