Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Latorca partján a nóta más

Cikkek

Jelentős fejlesztéseket tervez Magyarország az ukrán-magyar határ közelében

2018.01.02

 A magyarországi autópályák érjenek el az ukrán határig, majd folytatódjanak tovább a szomszéd országban és rövidüljön a vasúti menetidő Budapest és Munkács között, egyebek mellett ezek szerepelnek a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban – írja a napi.hu.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Latorca partján a nóta más | Hozzászólások: 0

Szijjártó: Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat

2017.11.24

 A RIA Novosztyi orosz hírügynökség arról számolt be, hogy litván honatyák egy 38 fős csoportja a Hazafias Unió – Litván Kereszténydemokraták nevű párthoz tartozó Andrius Kubilius volt miniszterelnök kezdeményezésére azzal a kéréssel fordult a magyar parlamenthez, hogy ne akadályozza Ukrajnának az Európai Unióhoz való közelítését célzó törvényeket.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Latorca partján a nóta más | Hozzászólások: 0

Ukrajna lassan minden szomszédjával összevész

2017.11.22

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Latorca partján a nóta más | Hozzászólások: 0

Hiú ábránd Porosenkótól bármit is remélni a kárpátaljai magyaroknak

2017.09.06

 A közlemény szerint az új ukrán szabályozás megfosztja az országban élő nemzeti kisebbségeket az anyanyelven tanulás lehetőségétől, alapjaiban veszélyeztetve ezáltal a szülőföldön való megmaradásukat.

A törvény értelmében a középiskolai és a felsőoktatás nyelve ezentúl az ukrán, a kisebbségek nyelvén való oktatás pedig kizárólag az óvodákban és elemi osztályokban engedélyezett. Ez példátlan módon sérti az országban élő nemzetiségek, köztük a mintegy 150 ezres magyarság jogait és teljes mértékben ellentétes Ukrajna alkotmányával – tette hozzá az államtitkár.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Latorca partján a nóta más | Hozzászólások: 0

Disznótetemek úsznak Kárpátalján a Salánk melletti csatornában

2017.07.08

 Ágij László erdőmérnököt, a Nagyszőlős járási állami erdőgazdaság vezetője a portál megkeresésére azt mondta, hogy a településen egy hónappal ezelőtt volt sertésvész. Akkor összesen 30 állat pusztult el, egy részét a roma lakosság összegyűjtötte és elfogyasztotta. Néhány tetem a csatornába került. Hogy megelőzzék a bajt, a tartók sok disznót levágtak.
Ez a kérdés felvetődőt azon a tanácskozáson, amin a járási közigazgatási hivatal elnökhelyettese, az állategészségügyi valamint a járványügyi szolgálat vezetői vettek részt, miután Afrikai sertéspestisben elhullott vaddisznótetemet találtak néhány hete a szomszédos beregszászi járási Beregújfalu határában.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Latorca partján a nóta más | Hozzászólások: 0

Befalazott bírósági panaszkönyv került elő Munkácson

2017.06.22

 A panaszok mellett családi és keresztnév szerepel, azt valószínűsítik, hogy a könyv a városházán állhatott. Azt sem tartják kizárnak, hogy ekkortájt Munkács jelenleg külvárosi részei külön települések voltak és valamelyik körzetből származhat a panaszkönyv, amelyben összesen 892 panaszt regisztráltak 1911 január 1-je és december 31-e között.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Latorca partján a nóta más | Hozzászólások: 0

Ukrán állami tv: Rettegj ukrán, jön a magyar!

2017.06.21

 Magyar határrevízióval, Kárpátalja elszakadásával riogat az ukrán állami tévé. A riport végén ugyan elismerik, hogy „nem fosztogatnak, hanem osztogatnak”, azonban az üzenet világos: rettegj ukrán, és tipord a kisebbségeket!
Nagy-Magyarország! – az ukrán 1+1 nevű állami csatorna műsorvezetője magyarul ejti ki a kifejezést. A hangja megremeg, amikor a háttérben megjelenő bejátszást konferálja fel. A videón az egyre terjeszkedő Magyarországot látjuk, a hölgy sorolja a bekebelezendő osztrák, horvát, román, szerb, szlovák, szlovén és kárpátaljai területeket.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Latorca partján a nóta más | Hozzászólások: 0

Jogtiprások Kárpátalján – Morvai és Mogherini levelezése

2017.06.08

 Az Európai Unióhoz közeledő – és csatlakozásra váró – Ukrajna minden lehetséges eszközzel korlátozni kívánja az őshonos magyar nemzeti közösség jogait. Erre hívta fel Frans Timmermans európai bizottsági alelnök figyelmét Morvai Krisztina EP képviselő, rámutatva, hogy az ukrán nyelvtörvény-tervezet összeegyeztethetetlen az európai emberi jogi normákkal, különösen a „nemzeti kisebbségeket”, azaz őshonos nemzeti közösségeket védő európai normákkal.

 

Turcsinov szerint Ukrajnának történelmi missziója van a nyugati határ védelmében

2017.06.01

 Turcsinov a következőket mondta: „Ukrajna számára hamarosan megnyílnak a nyugati határok, ezért biztosítani kell a keleti határok védelmét, ami megvédi majd a civilizációt az Orosz Föderáció agressziójától.” Történelmi küldetésnek nevezte azt, hogy éppen Ukrajna tartja féken Oroszországot.

 

A megyei vezetés elvesztette az irányítást Kárpátalján - mondja az ellenzék

2017.05.20

 A Viktor Baloga munkácsi oligarcha politikus és parlamenti képviselő által vezetett JC nyilatkozata szerint még nagyobb veszélyt jelentenek az állam biztonságára nézve az egyre szaporodó provokációk. Így az utóbbi két napban a megye több járásában (a Nagyszőlősi és Beregszászi járásokban) ismeretlenek az éj leple alatt provokációs tartalmú táblákat helyeztek el, azokról videó- és fényképfelvételeket készítettek, majd azonnal leszerelték őket. És annak ellenére, hogy ezek a cselekmények esetleg nagy léptékű provokációk előkészítését jelzik Kárpátalján, az államhatalom nem tesz semmit - emlékeztet a dokumentum.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »