Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krasznahorka büszke vára

Cikkek

Miloš Zeman a szlovákiai helyzetről: Úgy gondolom, hogy egy színes forradalmi kísérletről van szó

2018.03.22

 Szeretném konstatálni, hogy amíg én leszek az elnök, addig semmiféle Majdant, semmiféle színes forradalmat nem fogok megengedni. Akármilyen nézeteket is fognak vallani az utcán tüntető emberek, én mindig ahhoz a mondathoz fogok igazodni, amit Eduard Beneš Klement Gottwaldnak mondott, de sajnos nem tudta bejezni. Én sosem engedném meg, hogy a köztársaság jövőjéről az utca döntsön.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Krasznahorka büszke vára | Hozzászólások: 0

Rigó Konrád már a nyelvrendőrséget küldi az MKP ellen

2017.10.27

 A Magyar Közösség Pártja határozottan elutasítja a Kulturális Minisztérium mint államigazgatási szerv közvetlen beavatkozását a megyei választási kampányba. A minisztérium felszólította az MKP választási plakátjait kihelyező reklámcégeket a párt választási plakátjainak eltávolítására, mivel azokon a „megyei választások” kifejezés nincs feltüntetve szlovákul, valamint a szlovák nyelvű szöveg kisebb betűvel szerepel rajtuk. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Krasznahorka büszke vára | Hozzászólások: 0

Orsolya Véghová: Anya, tudsz róla, hogy a „magyar“ szitokszó?

2017.09.29

 Sötétedik, éppen a munkából jövök. A Malá Scéna mellett egy ittas férfi jön oda hozzám, hogy pénzt kérjen. Felgyorsítom a lépéseimet, kerülöm a szemkontaktust, csendben pedig azt mormolom: „Bocsánat, de nincs”. Ezután nem éppen hízelgő melléknevek sorozatát mondja el, végén a „hülye magyarral”. Egy pillanatra elgondolkodom azon, hogy ebből a két szóból esélye volt-e meghallani az esetleges magyar akcentusomat. Úgy gondolom, hogy nem, hiszen nincs akcentusom. Valószínűleg a “hülye magyarnak” semmi köze sem volt hozzám, csak szitkozódott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Krasznahorka büszke vára | Hozzászólások: 0

Roald Ižip: Hajlandó a Fico-kormány a pénzért eladni Szlovákiát?

2017.08.26

 A Szlovákiáért folytatott harc nem véletlen. A Visegrádi Csoport az Unión belül elkezdett saját érdekeiért harcolni, minimálisan a migránsok elosztásának kérdésében. Ez ellentétes a legerősebb tagállamok érdekeivel. Nem kellett sok idő, és a nyugati országoknak sikerült éket verniük a V4 közé, amelynek egységének búcsút inthetünk, hála Szlovákiának.

 Németország és Franciaország egyedi lépései azonban azt mutatják, hogy mindkét hatalom saját nemzeti érdekeiért harcol, amit az Unió érdekei fölé rendelnek. Franciaország számára ez a hazai munkaerőpiac védelme, ami ellentétes lehet a munkaerő szabad áramlásának uniós elvével. Németország esetében ez az érdek a német kormány pozíciójának megerősítése, kisebb partnerországokkal (Csehország, Szlovákia) kötött egyezségek segítségével, amivel kiterjeszti befolyását.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Krasznahorka büszke vára | Hozzászólások: 0