Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kommentjeim

Cikkek

Videó: Szomszédok 30 éves évforduló, pódium

2017.11.15

Szerény személyem is ott volt a pódiumon a technikai személyzet között.

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kommentjeim | Hozzászólások: 0

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje/Kommentem

2017.09.05

 Kommentem

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kommentjeim | Hozzászólások: 0

Kommentem Netanjahu miniszterelnök úr látogatása nyomán

2017.07.22

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kommentjeim | Hozzászólások: 0

Ebből nagy bukta lehet - búcsút inthetünk 215 millió eurónak?

2017.05.09

 Az uniós ügyekkel foglalkozó hírportál azt írja, Lengyelország és Magyarország azt akarja elérni, hogy Norvégia álljon el attól a követelésétől, hogy a civil szféra támogatására szánt úgynevezett EGT Alapok szétosztása olyan adminisztratív testületen keresztül történjék, amely független lenne, de Solberg ezt elutasította.

 

A PM társelnöke bábozott a köztársasági elnök beiktatása alatt

2017.05.08

 Én is "beiktattam" ma Áder Jánost!
A teljes magyar Országgyűlés, az egyházi méltóságok és a hazánkban tartózkodó diplomaták jelenlétében Áder pont azt kapta ma tőlem, amit megérdemel: a 15 perces beszédét a székemre felállva végigbáboztam egy Áder-bábuval. 

 

LMP közlemény kommentárommal: Északi Áramlat 2 vagy európai szolidaritás

2017.02.20

 Gábor Szabó Az LMP abszurd megközelítése kitűnik akkor, amikor tiltakoznak az orosz-német gázvezeték megvalósítása ellen, és az ukrán érdekek védelmére hivatkoznak. Amelyet megszállt országnak titulálnak. Ki szállta meg Ukrajnát? Az orosz többségű területek kívánnak önálló életet élni, nyilván orosz fegyveres támogatással megspékelve. A nyugati része még nincsen megszállva, hacsak nem tervezi ezt a nyugat. Talán az LMP-nek erről bővebb információi vannak? Miért kellene az egyébként független Ukrajna gazdasági érdekei miatt Magyarországnak kiállnia? A velünk szövetségben lévő Németország érdekei ellen, akivel együtt az Unió tagjai vagyunk? A gyöngyszem a cikkben: "a megszállt Ukrajnának gazdasági kárt okozna és növelné kontinensünk függőségét az orosz gáztól." Mintha a nem megvalósuló Ukrajnán átvezető gázvezetékben nem a függőséget okozó orosz gáz folyna?? 

 

Kövér László házelnök levele Szabó Tímeának, kommentárommal

2017.02.19

 Szabó Tímea képviselő: Kövér László szerint én megsértem az Országgyűlés tekintélyét!
A Házelnök nem veszi napirendre a civilek ellen háborút indító képviselőkről szóló törvényjavaslatomat, mert úgy gondolja, hogy Orbán Viktor és Németh Szilárd civil eltakarítós kijelentései nem, az én javaslatom viszont "tárgyalásra nem alkalmas" és "sérti az Országgyűlés tekintélyét". 
Az én javaslatom szerint azok a közszereplők, akik bárkit, így civil szervezeteket is fenyegetnek, adják vissza mandátumukat, és végezzenek önkéntes munkát valamelyik szervezetnél. 

 

A földtani intézet igazgatója elhatárolódott a MAL-vezéreket mentegető volt kollégájától

2017.02.18

 Dr. Fancsik Tamás igazgató, Magyar Földtani és Geofizikai Intézet közleménye /részlet/:
A vizsgálatok eredményét a későbbiek során a rendőrség szakértői anyagként bekérte az intézettől és felhasználta a nyomozás során, valamint az intézet képviselőjének meghallgatása is megtörtént szakértő tanúként. Ezen túlmenően az eredmények bemutatásra kerültek a katasztrófát vizsgáló országgyűlési vizsgálóbizottság előtt is. Tehát nem igaz Fügedi Ubul, az intézet egykori munkatársának az állítása, miszerint a hatóságok nem ismerték meg az intézeti vizsgálatok tartalmát. Ezen túlmenően, a Magyar Állami Földtani Intézet és jogutódja elhatárolódik Fügedi Ubul egyéni véleményétől, nevezetesen a vizsgálatok és a rendelkezésre álló adatok, továbbá az akkori felhatalmazás alapján a katasztrófa okait az intézetnek nem volt módjában feltárni, a felkérés az okok tisztázásának egyes földtani és vízföldtani aspektusaira terjedt ki.   

 

Kommentem Bolgár György: Megbeszéljük című műsorához a baloldali összefogásról

2017.02.10

 

Hatályon kívűl helyezték a vörösiszap per felmentő ítéletét

2017.02.06

 ....a Győri Ítélőtábla abban a perben, amelyben a Veszprémi Főügyészség tizenöt személyt vádolt meg a vörösiszap-katasztrófa előidézésével, a segítségnyújtás elmulasztásával, sőt akadályozásával. Köztük – ez komoly! – egy Pelikán nevű gátőrt, pontosabban szivattyúkezelőt, aki a vádirat szerint nem jelentette időben, még a katasztrófa bekövetkezte előtt, hogy a szivattyú maximumra kapcsolt.

A szakértői vélemény leszögezi: a kolontári zagytározó tragikus gátszakadását – tanúkkal és tényadatokkal bizonyítottan – a túltöltés eredményezte. A büntetőperben meghallgatott szakértő korrekt számítást terjesztett elő, a 2009. december 31-én engedélyezett mennyiség helyett 135 százalékos mértékű zagy volt a kazettában. A túltöltést a kapzsiság idézte elő – teszi hozzá. Ez abban nyilvánult meg, hogy a „nem veszélyes hulladék tárolóban” egyidejűleg helyezték el a vörösiszap-hulladékot a felhasználandó és így a termelésbe visszaáramoltatni szándékozott maró lúggal és a talajvízből a tározóba beemelt és szintén a termelési folyamatban felhasználni szánt vízzel, amihez egyébként a vízdíj megfizetése nélkül jutottak.