Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán!!

Cikkek

Fukusimai radioaktív szivárgás: már a világóceánok 30%-a kipusztult!

2018.04.01

 Fukusima a mai napig szivárog. A TEPCO nem tesz ellene semmit, csak hazudoznak arról, hogy biztonságban van a természet, holott ez a lenti képeket elnézve is teljesen egyértelmű, hogy egy nagy hazugság.

Arról nem beszélve, hogy egyes halak húsában komoly radioaktív sugárzást lehet mérni, még az USA nyugati partján is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

Fukusimai atomkatasztrófa: még mindig sugárszennyezett víz szivárog a tengerbe

2018.03.30

 A Kyodo hírügynökség csütörtöki jelentése szerint Aojama Micsio, a fukusimai egyetemen működő, környezeti sugárzással foglalkozó kutatóintézet professzora egy oszakai konferencián mutatta be kutatásainak eredményét. A sugárszennyezett vízzel a tengerbe ömlő cézium 137-es izotóp napi mennyisége kétmilliárd becquerel, ami jelentős csökkenést jelent a hűtőfal üzembe helyezése előtt, 2013-ban  mért 30 milliárd becquereles mértékhez képest.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

Fukusima nukleáris katasztrófájának legdurvább hatásait végig eltitkolták előlünk?

2018.02.15

 A Csendes-Óceán lassan 80%-a teljesen kiürült. Az állatok elpusztultak benne, ami a halászatnak is komoly gondot okoz, amit egyelőre próbálnak leplezni, de ez nem sokáig mehet így.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

Fukusima gyilkos hagyatéka a Csendes-óceán teljes kipusztulása!

2018.02.04

 Egy hatalmas, egybefüggő temetővé vált az óceán.

A lektorált (peer-reviewed) szakirodalom egyik elemzése megmutatja, hogy 2005 óta nem publikálták naprakész formában a túlélőket ért dózisokkal kapcsolatos becsléseket, ami nem véletlen, mivel a közvélemény felháborodna, ha tudna arról, mi van ma.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

Akisino japán herceg magánlátogatást tett Mészáros sertéstelepén

2017.08.23

 A hvg.hu információi szerint Akisino herceg és lánya, Mako hercegnő hétfő délután kereste fel a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó mangalicatelepet Alcsútdoboz mellett. A japán követség két munkatársa – noha a hvg.hu stábja közterületen forgatott – folyamatosan megpróbálta eltakarni a kamera elől az érkező vendégeket. Szerintük a herceg és lánya magánlátogatáson van és semmilyen politikai vetülete nincs a Mészáros Lőrinc sertéstelepén tett vizitnek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

MAGYARORSZÁGRA LÁTOGATNAK A JAPÁN CSÁSZÁRI CSALÁD TAGJAI

2017.08.14

 De indokolná Akisino herceg és lánya politikai megnyilvánulását, hogy prominens japán személyiség ritkán fordul meg Magyarországon. Legutóbb 2013-ban Kisida Fumio korábbi japán külügyminiszter érkezett hazánkba, Abe Sindzo kormányfő azonban 2006-os, első megválasztása óta nem utazott Magyarországra. A japán–magyar kapcsolatokra rálátó forrásunk arra hívta fel lapunk figyelmét, hogy a diplomáciai csúcspont Akihito császár és feleségének, Micsikó császárnénak a látogatása volt 2002-ben. A japán uralkodócsalád legutóbb 2009-ben tette tiszteletét Magyarországon, akkor szintén Akisino utazott hazánkba, a herceget felesége, Kiko hercegnő kísérte el.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

Így néznek ki a tengeri élőlények a fukusimai sugárzástól! Avagy ami a médiából kimaradt!

2017.08.06

 Állatok tömegei vannak pusztulóban. Daganatoktól burjánzó halak, mutálódott tengeri csillagok, lemart bőrű ráják. Egy atomkatasztrófa utáni világ „túlélői”. A média pedig a szőnyeg alá söpri az egészet, mintha semmi baj nem lenne!

Fukusimából a 2011-es katasztrófát követően MINDEN EGYES NAP radioaktív izotópok sugároztak a tengerekbe, óceánokba. Ez ma már tény, és bár nehezen akarták elismerni, végül kénytelenek voltak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

A japán comme-il-faut az elvárt viselkedés

2017.03.17

 Az elvárt vagy elfogadható viselkedést nem csak különböző helyzetekben, hanem különböző országokban is eltérő szabályok befolyásolják. Japán talán kivételesen híres a sajátos és komplex etikett-rendszeréről. Vajon elegendő lesz-e az én itteni beilleszkedésemhez az, ha megjegyzem és betartom ezeket a szabályokat? Szerintem ez nem csak, hogy nem elegendő, hanem ráadásul ez a terv még fordítva is sül el. A japán viselkedésre vonatkozó szabályokat tűzön-vizen át betartó külföldi éppen ezért fog mindig szemet szúrni: mert sosem szegi meg a szabályokat, ugyanis nem tudja, melyik szabályt mikor és hogyan illik megszegni. 

 

NINCS RENDES FŰTÉS A JAPÁN ISKOLÁKBAN

2017.03.11

 A japán iskolák, óvodák egyébként nagyon lepusztultak, az embernek belépni sincs nagy bizalma az épületekbe. Az oktatási épületek karbantartására, lemeszelésére, korszerűsítésére Japán nem áldoz pénzt. Fűtés csak egyes termekben van, a folyosókon, vécében nincs. A két pici gyerekemnek torokgyulladása van két hónapja, mert az óvodában sincs rendes fűtés. (Jelenleg -10 a nappali és -20 az éjjeli hőmérséklet). Hozzátartozik, hogy az otthonokban sincs rendes fűtés. A fűtést a japánok megvetendő luxusnak tartják. Szerintük az embernek bírnia kell a hőmérséklet-változásokat, így a hideget is, különben elpuhul. A legtöbb lakásban csak a nappaliban van fűtés; a rossz nyílászárók miatt az előttem levő generáció – elbeszélés alapján – még úgy kelt fel reggel, hogy először a havat söpörte le a takarójáról.

 

Fukushima elllenőrzés: a sugárzással lényegesen magasabb, mint az "elképzelhetetlen"

2017.02.22

 A fukusimai sugárzási szint  összehasonlítható egy nukleáris robbanással  , amely nem ér véget. Ez az egyik oka annak, hogy a TEPCO, a Tokyo Electric Power Co. tulajdonában van Fukushima, folyamatosan próbál megnyugtatni a világnak, hogy kevés vagy nincs sugárzás és nem szökik meg Fukushimából. Ez nem igaz, a sugárzás nagy, többnyire méretlen vagy dokumentált mennyiségben ömlik a Csendes-óceán egész idő alatt, szünet nélkül. Ennek egyik oka, ez a kiadás az ellenőrzés, mert senki sem tudja, látszólag éppen ott, ahol a három megolvadt reaktor magot mentek. TEPCO azt mondja, hogy azt hiszi, hogy az olvadt mag elégetett a reaktorok belső tároló edényekben, de még mindig áll a külső szigetelési falak. Állandóan keresik a lehető legjobb megoldást.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »