Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gazdaság

Cikkek

Bokros Lajos üzenete: HAGYJÁTOK ABBA A PUSZTÍTÁST/ KOMMENTEM

2018.06.20

 Gábor Szabó Az MNB intézkedéseinek megfelelően a kamatszint nem változik, a forint pedig leértékelődik a külföldi valutákkal szemben. Drágább lesz külföldre utazni, megdrágulnak az importtermékek, több terméket kell exportálni ugyanazért a pénzért. Ez rossz a multinacionális cégeknek.Viszont a kamatszint stabil marad, ami jó a magyar lakosságnak. Bokros gazdaságpolitikájának pusztító, nyomasztó terheit már ismerjük. Ezért ha ő sikoltozik, akkor a jegybank jó úton halad.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gazdaság | Hozzászólások: 0

A svájci népszavazás eredménye felforgathatja a világot

2018.06.08

 Az S&P hitelminősítő kedden közölte, hogy bár nem számítanak a referendum sikerére, ha mégis áttörne a javaslat, az érintené Svájc hitelképességét. A CNBC által megkérdezett szakértők szerint pedig a legnagyobb vesztesek az olasz politikai fejlemények miatt egyébként is megtépázott svájci nagybankok, az UBS és a Creditsuisse lennének, de az igenek nem várt győzelme kikezdené a svájci franc erejét és így megrengetné a globális pénzpiacokat is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gazdaság | Hozzászólások: 0

Fejre állhat a forint - felkészülni, nagyot lehet koppanni!

2018.05.30

 Egyértelmű, hogy a nemzetközi folyamatok rángatják a magyar devizát és a kedélyek még korántsem nyugodtak meg. A lapunk által megkérdezett szakértők szerint az MNB várhatóan további gyengülésre sem avatkozna be, s akár szabadesésben is hagyhatja a forintot. Milyen veszélyeket rejthet a magyar kormány EU-val való konfliktusa?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gazdaság | Hozzászólások: 0

Még 10 nap és aztán már csak a csoda segíthet a magyar cégek többségén

2018.05.21

 Ha valamely vállalkozás sok adatot kezelt már eddig is – például egy webshop –, s a GDPR-nak való megfelelést most a nulláról kell kezdenie, akkormilliós tételt kell erre a célra szánnia.Azok a cégek, amelyek betartották a hatályos infotörvényt, néhány százezer forintos kiadással megúszhatják.

A cégeknek meg kell tudniuk mondani a vevőknek, hogy hogyan kezelik a személyes adataikat és milyen célból. Ezt akár egy fős vállalkozás esetén is meg kell tenni.A cégeknek emellett – kivétel nélkül – rendelkezniük kell majd általános adatvédelmi szabályzattal.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gazdaság | Hozzászólások: 0

Ma lejár a moratórium: már májusban több ezer és az év folyamán több tízezer kilakoltatást terveznek

2018.04.30

  

A magyar társadalmat sokkolta amikor tavaly nyáron kiderült, hogy 900 ezer végrehajtás van folyamatban, csak banki hiteltartozás miatt. Ezek szerint minden harmadik-negyedik magyar család érintett lehet – írta Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja.

 

Túltolták az oroszok elleni szankciókat, veszélyben az Airbus, a BMW és a Volkswagen

2018.04.22

 Financial Times szombati írása szerint ugyanettől tartanak a legnagyobb európai ipari csoportok is, tekintettel arra, hogy a RuszAL írországi timföldgyártó üzeme látja el Európa legnagyobb alumíniumgyártóit, és az amerikai szankciók ezt a beszerzési forrást is veszélyeztetik. Az alumíniumárak az elmúlt két hétben 30 százalékkal emelkedtek, a timföld – az alumíniumgyártás köztes alapanyaga – pedig rekordárfolyamokra drágult.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gazdaság | Hozzászólások: 0

"Lecserélünk titeket ukránokra, mert ők olcsóbbak!" - Feszültség egy multicégnél

2018.03.21

 Megkereste lapunkat a sárvári Flex-üzem egyik dolgozója, aki szerint tavaly óta százával érkeznek a gyárba ukrán vendégmunkások, miközben egyre inkább kiszorulnak onnan a szállásoltatott magyar munkavállalók. Február elején hetven embert már elbocsátottak, később pedig bejelentették, hogy lecsökkentik minden "külsős" fizetését. A feszült légkör miatt sokan már maguktól távoznak. Az ügyben érdeklődtünk a cégnél is, de nem nyilatkoztak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gazdaság | Hozzászólások: 0

Tömegével adnak túl a nem fizető hiteleken a bankok

2018.03.19

 Hosszabb távon mindenképpen a végrehajtások számának emelkedésére számítunk. Ezt igazolja, hogy a közelmúltban több tagunk is megkapta a végrehajtás tervezett indításáról szóló megkeresést a követeléskezelőtől – nyilatkozta lapunknak a Bankcsapda Egyesület elnöke. Falus Zsolt arról is beszélt, hogy amíg a bankok az állami mentőcsomagok igénybevételére jogosult adósokkal hajlandóbbak a megegyezésre, az egyéb hitelfelvevőkkel szemben pedig elutasítók, addig a követeléskezelőknél éppen fordított a helyzet. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gazdaság | Hozzászólások: 0

Rendkívül élénk érdeklődés mutatkozik a bankok 90 napon túl nem teljesítő lakossági hitelportfóliói iránt.

2018.03.19

 Jól mutatja a viszonyokat, hogy ezek a hitelállományok milyen árazással cserélnek gazdát. Mint azt piaci forrásaink elmondták, hiába van szó rossz hitelekről, hiba azt feltételezni, hogy ezeket fillérekért meg tudja venni a követeléskezelő. Beszélgetéseinkből kiderült, hogy normális körülmények között egy NPL-portfólió esetében az eredeti érték 20 százalékán venni bevett arány. Ezek alapján például az Erste nagyjából 20 milliárdért eladott csomagja eredetileg 100 milliárdot ért.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gazdaság | Hozzászólások: 0

Visszacsorgás: így gazdagítja Nyugat-Európát a visegrádi országokba áramló uniós pénz

2018.03.19

 A magyar gazdaságba érkező uniós támogatások a vártnál kisebb mértékben segítették a magyar vállalatok fejlődését. Bár jelentős támogatások áramlanak a visegrádi országokba, a pénzeső nagy részét az európai közös piac nagy befogadóképességű csatornarendszere vezeti el, vissza a küldő országokba.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gazdaság | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »