Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pompeo: Irán célja a Közel-Kelet ellenőrzése alá vonása

 Képtalálat a következőre: „Irán”

2018. 04. 30.

Pompeo: Irán célja a Közel-Kelet ellenőrzése alá vonása 

Irán célja a Közel-Kelet ellenőrzése alá vonása – mondta a néhány napja kinevezett amerikai külügyminiszter Jeruzsálemben, az izraeli kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A zsidó állam Mike Pompeo háromnapos közel-keleti útjának második állomása, Szaúd-Arábia után és Jordánia előtt.

“Mélyen aggaszt bennünket az az egyre növekvő fenyegetés, amelyet Irán Izraelre és a régióra jelent, az a törekvés, melynek célja a Közel-Kelet ellenőrzése alá vonása. Az Egyesült Államok Izrael mellett áll abban a harcban, hogy megvédje szuverenitását” – fogalmazott Mike Pompeo, az amerikai diplomácia új vezetője az iráni atomprogrammal és az arról három éve kötött nemzetközi megállapodással kapcsolatban.

“Véleményem szerint a legnagyobb veszélyt a világra és országainkra az iszlamista fegyverkezés és a nukleáris fegyverek fúziója jelenti, különös tekintettel Irán nukleáris fegyverkezési terveire” – közölte az izraeli kormányfő, Benjamin Netanjahu.

Pompeo előzőleg Szaúd-Arábiában tárgyalt, ahol elhangzott, hogy vessenek ki további szankciókat Iránra, mert ballisztikus rakétaprogramjával sérti a vonatkozó nemzetközi döntéseket, illetve támogatja a terrorizmust, és beavatkozik a térségbeli országok belügyeibe.

Orientalista.hu – Euronews  orientalista.hu/blog-post/pompeo-iran-celja-a-kozel-kelet-ellenorzese-ala-vonasa/