Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Izraelinfo: Politikai színház?

 

Politikai színház?

 

A miniszterelnök által tegnap nyilvánosságra hozott, hírszerzési forrásokra hivatkozó információi nagyrészt újrahasznosítottak. Netanjahu valószínűleg azt próbálta elérni ezzel a sokak szerint szükségtelen bemutatóval, hogy meggyőzze az Egyesült Államokat és az európai országokat, hogy vonják vissza az Iránnal kötött nukleáris megállapodást. A miniszterelnök valójában nem szolgáltatott olyan adatokat, amelyek azt bizonyítják, hogy Irán ma is megszegi a megállapodást. Az általa bemutatott információk többsége már 2011-ben megjelent a NAÜ-jelentésben, amely konkrét adatokat tartalmaz Irán katonai nukleáris programjairól, beleértve az Amad projektet is, amelyet egyelőre polcra tettek.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte, hogy tartalmaznak Washington számára is „új és sürgető elemeket” Teherán azon erőfeszítéseiről, hogy „rakétákkal célba juttatható atomfegyvereket” fejlesszen ki: „ezek a tények megegyeznek azzal, amit az Egyesült Államok régóta tud: hogy Iránnak erőteljes, titkos atomfegyver-programja van, amelyet sikertelenül ugyan, de megpróbált elrejteni a világ és saját népe elől“.

A hírügynökségeknek eljuttatott közleménynek később a Fehér Ház honlapján olyan változata jelent meg, amely már múlt időben fogalmaz az iráni atomprogramról: vagyis a mondat úgy végződik, hogy “Iránnak erőteljes, titkos atomfegyver-programja volt, amelyet sikertelenül ugyan, de megpróbált elrejteni a világ és saját népe elől”. A Fehér Ház egyúttal bejelentette, hogy a Netanjahu által nyilvánosságra hozott információkat részletekbe menően megvizsgálják.

 

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn este megerősítette, hogy a nyilvánosságra hozott információk megbízhatóak és jó részük eddig valóban nem került nyilvánosságra, és az új dokumentumok pontosan kirajzolják majd az iráni atomprogram léptékét. Az amerikai diplomácia irányítója – aki hétfőn délután Izraelben megbeszélést folytatott Netanjahuval, majd Jordániába repült – a kíséretében utazó újságíróknak nyilatkozott a repülőgépen.

Időközben a Kneszet felhatalmazta Netanjahut és Libermant, hogy szükség esetén a kormány megkérdezése nélkül is háborút indíthatnak…izraelinfo.com/2018/05/01/politikai-szinhaz/

Dné Zemplényi Zsuzsa Miért lenne színház, amikor valóságban is megvannak a dokumentumok?

 
Válasz42 perce
Gábor Szabó Azért színház, mert már régi, a megállapodás előtti dokumentumok. Csak elővette Netanjahu, leporolta és új információként előadta. A veszedelem ott van, hogy most már önhatalmúlag, egyéni elhatározás szerint háborút indíthat, (és miért is ne tenné) Netanjahu Irán ellen. Az oroszok és a kínaiak pontos információkkal fogják támogatni az iráni légvédelmet, illetve ott van már az orosz technika. Ebbe fognak belefutni az izraeli rakéták és bombázók. Az izraeli elnök nem számíthat egy Irán elleni amerikai támadásra, ezért cselekedhet önhatalmúlag. Ez nem az a háború, amit meg lehet nyernie, csak rá kell nézni a térképre. Irán középhatalom, Oroszország és Kína szövetségese, nincsen atombombája. A nemzetek súlyosan el fogják ítélni ezt a támadást. De be kell teljesednie Ezekiel próféciájának, az Örökkévaló személyesen intézkedik róla.