Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezekiel próféciájához vezető lépések

Cikkek

Elkezdődött a kurd-török háború

2018.01.17

 A szárazföldi offenzívát nem csak a NATO második legnagyobb haderejének felvonulása valószínűsíti, hanem Erdoğan keddi nyilatkozata is, melyben leszögezte, hogy ezúttal is a szíriai szunnita arab milíciákkal szövetségben fognak támadni. A török média kész tényként tárgyalja azt, hogy nem csak Afrin, hanem a manbidzsi kiszögellés ellen is küszöbön áll a támadás.

Manbidzs városa körüli régiót 2016 augusztusában foglalta vissza (török értelmezésben: foglalta el) a kurd vezetésű, de jelentős arab erőket is felsorakoztató Szíriai Demokratikus Erők (Syrian Democratic Forces – SDF) az Iszlám Államtól, és Törökország azóta követeli, hogy az SDF adja át a területet az által patronált szíriai milíciáknak, és vonuljon vissza az Eufrátesz mögé.

 

Drónokkal támadták meg a terroristák az oroszok szíriai bázisát!

2018.01.09

 

A terroristák korszerű GPS navigációs rendszer segítségével több mint 50 kilométeres távolságról indították robbanószerkezetekkel felszerelt drónjaikat a hmejmími légi támaszpont, illetve a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központ ellen.

A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy az ilyen műholdas helymeghatározást használó műszaki megoldásokhoz csakis korszerű technológiát használó államoktól juthattak hozzá a szélsőségesek

 

A szír hadsereg szerint Izrael légicsapásokat hajtott végre Damaszkusz közelében

2018.01.09

 “Dühöng körülöttünk a Közel-Kelet, és ami számunkra a legnagyobb aggodalom, hogy Irán katonai bázisok létrehozására törekszik Szíriában,” – mondta Juvál Steinitz energiaügyi miniszter a katonai rádiónak, miután megkérdezték a médiában megjelent riportokról, hogy a magas szintű biztonsági kabinet “rendkívül jelentős” találkozók sorozatát folytatja az északi határokon fenyegető veszélyekről.

“A miniszterelnök sokrétű kampányt vezet, hogy megakadályozza ezt a terjeszkedést,” – mondta Steinitz, de nem árult el többet az ülesek témájáról.

 

Az orosz kémfőnök állítólag Izraelbe látogatott a szíriai tűzszünet miatt

2017.11.28

 Az izraeli tisztviselők megismételték Nariskinnak, hogy Izraelre nem vonatkozik a dél-szíriai tűzszüneti megállapodás, amit novemberben kötöttek, és a Putyin, Erdogan és Rohani találkozóján létrejött megállapodás se. Az izraeli tisztviselők azt is elmondták, hogy Izrael továbbra is katonai akciókat fog végrehajtani annak érdekében, hogy gondoskodjon a biztonsági érdekeiről, állította a 10-es csatorna.

 

Föld-levegő rakétát lőttek ki Szíriából izraeli vadászgépekre, a hadsereg légicsapással válaszolt

2017.11.05

 “Minden lehetőségre felkészültünk,” – mondta a hadsereg szóvivője, Ronen Manelis. “Ez egy szíriai provokáció volt, és mi ezt nem fogjuk tűrni. Másrészt nem áll szándékunkban belekeveredni a konfliktusba.”

Manelis elmondta, hogy Oroszországot valós időben tájékoztatták a megtorló csapásról, és Izrael minden szíriai területről indított támadásért az Aszad-rezsimet teszi felelőssé.

 

IZRAEL KATONAI AKCIÓVAL IS KÉSZ MEGAKADÁLYOZNI IRÁN NUKLEÁRIS FEGYVERKEZÉSÉT

2017.10.27

 Izrael katonai akcióval is hajlandó megakadályozni, hogy Irán atomfegyver birtokába jusson – jelentette ki Jiszráel Kac, az izraeli hírszerző szolgálatok minisztere csütörtökön Tokióban, ahol japán kormányzati támogatást igyekezett szerezni Donald Trump amerikai elnök szigorúbb Irán-politikájához.

 

Netanjahu az orosz védelmi miniszternek: Izrael nem fogja eltűrni az iráni jelenlétet Szíriában

2017.10.17

 Liberman elmondta Sojgunak, hogy Izrael “felelőséggel és határozottan végzi a dolgát” Szíriában.

“Nem engedjük, hogy Irán fejlett fegyvereket küldjön Szírián keresztül Libanonba,” – tette hozzá.

Izrael nagy fontosságot tulajdonított Sojgu látogatásának – aki 2012-ben foglalta el pozícióját -, mert hosszú évek óta nem járt orosz védelmi miniszter Izraelben.

“Nagyon örülök, hogy az orosz védelmi minisztert Izraelben látom. Ez az első látogatás, és egy védelmi miniszter első látogatása kivételes jelentőséggel bír,”- mondta Liberman.

 

Szokatlan incidens: Izrael csapást mért a szír légvédelemre

2017.10.16

 

Első alkalommal látogat szaúdi uralkodó Oroszországba, és találkozott a török és iráni elnök

2017.10.05

 Washington politikája a Közel-Keleten Rijádot arra késztette, hogy végrehajtsa a maga keleti nyitását. A szaúdiak most abban reménykednek, hogy Moszkva nyomást gyakorolhat Teheránra. A Kreml a maga részéről szaúdi befektetések fellendülésében reménykedik, de az alacsony olajárak, Rijád elszálló költségvetési hiánya és a jemeni katonai hadjárat a szaúdi királyság pénzügyi mozgásterét jelentősen leszűkítette.

 

Liberman Izrael védelmi minisztere: „az északi fronton az oroszok, az irániak, a törökök és a Hezbollah ellen vagyunk”

2017.10.04

 Liberman azt mondta, abban reménykednek, hogy amerika aktívabb szerepet fog vállalni az iráni fenyegetés ellensúlyozására.

“Reméljük, hogy az Egyesült Államok aktívabb lesz a szíriai fronton és úgy általában a Közel-Keleten. Mi az északi fronton az oroszok, az irániak, a törökök és a Hezbollah ellen vagyunk,”- mondta.

Királyok II. könyve:18:21        Ímé, ebben a törött nádszálban bizakodol, Égyiptomban, melyhez ha ki támaszkodik, bemegy az ő kezébe és általlikasztja? Ilyen a Faraó, Égyiptom királya mindenekhez, akik ő hozzá bíznak!

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »