Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezekiel próféciájához vezető lépések

Cikkek

Netanjahu Putyinnak Moszkvában: Nem fogjuk fenyegetni az Aszad-rezsimet

2018.07.12

 Mind Izraelt, mind az Egyesült Államokat aggasztja Irán növekvő katonai jelenléte Szíriában, ahol Teherán kulcsfontosságú támogatást nyújt a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erőknek. Az izraeli vezetés többször is jelezte: nem fogja engedni sem Iránnak, sem síita szövetségeseinek, hogy megszilárdítsák jelenlétüket a háború utáni Szíriában. Oroszország azonban, amely Damaszkusz egyik fő szövetségese Irán mellett, már figyelmeztetett: irreális elvárni Irántól, hogy teljes mértékben kivonja erőit Szíriából.

 

Bejrút fölött fotózták le a világ legdrágább vadászgépét

2018.05.24

 A vezérezredes szerint az F-35-ös rendkívül alacsony radarkeresztmetszete lehetővé teszi, hogy a gép észrevétlenül, mélyen behatoljon az Iránhoz hasonló ellenséges államok légterébe, és kijátssza az olyan korszerű légvédelmi rakétarendszereket is, mint az orosz gyártmányú Sz-300-as, amelynek hadrendbe állítását Teherán márciusban jelentette be.

 

Putyin stratégiai szempontokból hagyja Netanjahut belemenni az Irán elleni légicsapásokba Szíriában

2018.05.10

 Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője előzőleg arról tájékoztatott, hogy Putyin alaposan megvitatta a kedd éjszakai izraeli légicsapások kérdését az orosz nemzetbiztonsági tanács tagjaival, mielőtt találkozott Netanjahuval. A két vezető “részletes véleménycserét” folyatott a szíriai helyzetről, azon belül is “az éjszakai izraeli légicsapásokról” – tudatta a Kreml.

 

Iráni légicsapás Szíriából: 20 rakétát lőttek a Golánra

2018.05.10

 Első alkalommal fordul elő, hogy iráni katonai erő közvetlenül támadja Izraelt, melynek során legalább 20 rakétát lőtt ki határmenti katonai állásokra. Két órával később, röviddel éjjel 2 óra után a szíriai hírügynökségek izraeli válaszcsapásról számoltak be. A jelentés szerint a szír légvédelmi rendszer elfogott néhány izraeli rakétát. 2:45 órakor hatalmas robbanások hallatszottak Cfat környékén. A polgármester szerint nem rakétabecsapódásokról, hanem a hadsereg lövéseiről van szó. Nagyon intenzív az IDF tevékenysége Izrael északi részén.

 

Izrael Aszad meggyilkolásával fenyegetőzik, ha maradnak az irániak Szíriában

2018.05.07

 Kifejtette, hogy Izrael mindeddig nem szólt bele a szíriai polgárháborúba, de ha Aszad lehetővé teszi Iránnak, hogy Szíriát katonai támaszponttá változtassa, hogy onnan támadja Izraelt, akkor tudnia kell, végeznek vele.

“Nincs tökéletes felkészültség” – mondta Steinitz arra a kérdésre, hogy Izrael északi részén a lakosság készen áll-e egy esetleges háborúra.

Vasárnap este minden izraeli tévécsatorna beszámolt arról, hogy a hírszerzők szerint Irán megtorló támadásra készül a közeljövőben egy Izraelnek tulajdonított, a szíriai T-4-es légitámaszpont ellen elkövetett, hét iráni katonai tanácsadó halálát okozó légicsapás miatt.

 

Lassan kiszivárognak az amerikai béketerv izraeli kompromisszumai

2018.05.06

 A Maariv izraeli napilap péntek délelőtt ismertette Trump közel-keleti béketervének Jeruzsálemre vonatkozó részleteit. Eszerint az óvárost nemzetközi területnek minősítenék, és Izrael lemondana négy arabok lakta városrészről, ahol megépülhetne a jövőbeli palesztin állam fővárosa.

 

Lavrov: Izrael Irán elleni bizonyítékai egy korábbi periódusra vonatkozhatnak

2018.05.04

 Oroszország, amely korábban rendszerint szemet hunyt Izraelnek a Szíriában a Hezbollah és Irán objektumai ellen végrehajtott támadásai felett, elítélte az április 9-i légicsapást, amelyben hét iráni állampolgár vesztette életét.

“Mi figyelembe vesszük Oroszország érdekeit, és azt reméljük, hogy Oroszország is figyelembe fogja venni a mi érdekeinket itt, a Közel-Keleten. Oroszország megértésére és támogatására számítunk, amikor a létérdekeinkről van szó” – mondta Liberman.

Az izraeli védelmi tárca vezetője közölte, hogy Izrael nem avatkozik be Szíria belügyeibe, de nem tűri el, hogy Irán az arab országot előretolt hadállássá változtassa ellene.

 

Izrael támadott Szíriában, Irán válaszolni fog a csapásra

2018.05.02

 A Hamá és az Aleppó kormányzósági székvárosok katonai létesítményei elleni ma éjszakai támadásról szóló jelentések szerint a támadók úgynevezett betonbunkeren áthatoló rakétákat is bevetettek a szíriai kormányzati és az iráni célpontok elleni támadáskor.

A támadást követő percekben a Szíriai Televízió beszámolt róla, hogy az Európai – Földközi-tengeri Szeizmológiai Intézet a környéken a Richter-skála szerinti 2,6-os erősségű földrengést regisztrált. Az El-Ahbár című libanoni lap katonai szakértője elsőként jegyezte meg, hogy az a 2,6-es erősségű földrengés egyértelműen arra enged következtetni, hogy a két város közelében levő célpontokra indított rakéták a föld felszíne alatt robbantak.

 

Izraelinfo: Politikai színház?

2018.05.01

 A miniszterelnök által tegnap nyilvánosságra hozott, hírszerzési forrásokra hivatkozó információi nagyrészt újrahasznosítottak. Netanjahu valószínűleg azt próbálta elérni ezzel a sokak szerint szükségtelen bemutatóval, hogy meggyőzze az Egyesült Államokat és az európai országokat, hogy vonják vissza az Iránnal kötött nukleáris megállapodást. A miniszterelnök valójában nem szolgáltatott olyan adatokat, amelyek azt bizonyítják, hogy Irán ma is megszegi a megállapodást. Az általa bemutatott információk többsége már 2011-ben megjelent a NAÜ-jelentésben, amely konkrét adatokat tartalmaz Irán katonai nukleáris programjairól, beleértve az Amad projektet is, amelyet egyelőre polcra tettek.

 

Pompeo: Irán célja a Közel-Kelet ellenőrzése alá vonása

2018.04.30

 “Mélyen aggaszt bennünket az az egyre növekvő fenyegetés, amelyet Irán Izraelre és a régióra jelent, az a törekvés, melynek célja a Közel-Kelet ellenőrzése alá vonása. Az Egyesült Államok Izrael mellett áll abban a harcban, hogy megvédje szuverenitását” – fogalmazott Mike Pompeo, az amerikai diplomácia új vezetője az iráni atomprogrammal és az arról három éve kötött nemzetközi megállapodással kapcsolatban.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Következő »