Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezekiel próféciájához vezető lépések

Cikkek

Netanjahu az orosz védelmi miniszternek: Izrael nem fogja eltűrni az iráni jelenlétet Szíriában

2017.10.17

 Liberman elmondta Sojgunak, hogy Izrael “felelőséggel és határozottan végzi a dolgát” Szíriában.

“Nem engedjük, hogy Irán fejlett fegyvereket küldjön Szírián keresztül Libanonba,” – tette hozzá.

Izrael nagy fontosságot tulajdonított Sojgu látogatásának – aki 2012-ben foglalta el pozícióját -, mert hosszú évek óta nem járt orosz védelmi miniszter Izraelben.

“Nagyon örülök, hogy az orosz védelmi minisztert Izraelben látom. Ez az első látogatás, és egy védelmi miniszter első látogatása kivételes jelentőséggel bír,”- mondta Liberman.

 

Szokatlan incidens: Izrael csapást mért a szír légvédelemre

2017.10.16

 

Első alkalommal látogat szaúdi uralkodó Oroszországba, és találkozott a török és iráni elnök

2017.10.05

 Washington politikája a Közel-Keleten Rijádot arra késztette, hogy végrehajtsa a maga keleti nyitását. A szaúdiak most abban reménykednek, hogy Moszkva nyomást gyakorolhat Teheránra. A Kreml a maga részéről szaúdi befektetések fellendülésében reménykedik, de az alacsony olajárak, Rijád elszálló költségvetési hiánya és a jemeni katonai hadjárat a szaúdi királyság pénzügyi mozgásterét jelentősen leszűkítette.

 

Liberman Izrael védelmi minisztere: „az északi fronton az oroszok, az irániak, a törökök és a Hezbollah ellen vagyunk”

2017.10.04

 Liberman azt mondta, abban reménykednek, hogy amerika aktívabb szerepet fog vállalni az iráni fenyegetés ellensúlyozására.

“Reméljük, hogy az Egyesült Államok aktívabb lesz a szíriai fronton és úgy általában a Közel-Keleten. Mi az északi fronton az oroszok, az irániak, a törökök és a Hezbollah ellen vagyunk,”- mondta.

Királyok II. könyve:18:21        Ímé, ebben a törött nádszálban bizakodol, Égyiptomban, melyhez ha ki támaszkodik, bemegy az ő kezébe és általlikasztja? Ilyen a Faraó, Égyiptom királya mindenekhez, akik ő hozzá bíznak!

 

Irán elutasítja katonai létesítményeinek ellenőrzését

2017.09.02

 Ali Hameneinek, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjének külpolitikai tanácsadója, Ali Akbar Velajati kijelentette, hogy az új amerikai kormányzatnak az iráni katonai létesítmények esetleges ellenőrzésével kapcsolatos kijelentései az “amerikai közvéleménynek szólnak”. “Irán sosem fogja megengedni az amerikaiaknak vagy másoknak, hogy meglátogassák a nemzetbiztonság fontos, kényes és stratégiai részét képező katonai létesítményeket” – tette hozzá

 

Netanjahu Putyinnak: Ha szükséges Izrael közbelép Irán miatt Szíriában/Kommentem/

2017.08.26

 Moszkva áprilisban bekérette Gary Koren izraeli nagykövetet, hogy felháborodásának adjon hangot egy izraeli légicsapásról, mely majdnem eltalálta a térségben állomásozó orosz csapatokat is. Szíria ENSZ-nagykövete később kijelentette, hogy Oroszország megváltoztatta politikáját, és többé nem biztosít Izraelnek szabad beavatkozást a szíriai égbolt felett.

Netanjahu később tagadta a jelentéseket, hogy Moszkva azt mondta volna Izraelnek, hogy vessen véget a szíriai légicsapásoknak, megígérve hogy az Izraeli Védelmi Erők továbbra is támadni fogja a fegyverszállító konvojokat.

 

Élesítették az egységes orosz-szír légvédelmi rendszert

2017.08.26

 A tábornok az orosz katonai vezetés szíriai helyzetértékelését ismertető egyik kerekasztal-beszélgetésen arról számolt be, hogy megtörtént az orosz és a szíriai légtérfigyelési eszközök információtechnikai összekapcsolása, és a szíriai radarokról az összes információ befut az országban állomásozó orosz kontingens harcálláspontjaira.

Oroszország egy rádiótechnikai zászlóaljat, valamint Pancir-Sz és Sz-400-as légvédelmi rendszereket állomásoztat a hmejmími légitámaszponton. Mescserjakov emlékeztetett arra, hogy az orosz légvédelmi rakéták 400 kilométeres sugárban, 35 kilométeres magasságig képesek megsemmisíteni a légi célokat.

Mescserjakov bejelentése egyfajta figyelmeztetésként is értelmezhető.

 

A törökök fejest ugranak a fortyogó közel-keleti üstbe

2017.07.01

 A szaúdi provokáció ahelyett, hogy összekovácsolta volna a régiós játékosokat, éppenséggel összehozta Iránt és Törökországot egy platformra. Noha Szaúd-Arábia nem deklarált katonai fenyegetést Katarral szemben, ha hétfőn nem tartja fönn, vagy eszkalálja tovább a feszültséget, akkor az politikai válságot idéz elő Rijádban. A török elnök mindenesetre kijelentette, hogy az ultimátum ellentétes a nemzetközi joggal és esze ágában sincsen visszavonni katonáit Katarból.

 

Az izraeli légierő szíriai katonai állásokat bombázott

2017.06.25

 Nem sokkal a vasárnap délután Szíriából kilőtt aknavető lövedékek becsapódása után, Izrael szíriai katonai állásokat bombázott.

Az al-Jazeera szerint az Izraeli Légierő Quneitra környékén támadta a lövedékek indítási pontjait.

A hadsereg úgy véli, valószínűleg kóbor lövedékek landoltak a Golán-fennsík izraeli felén, melyek a határ közelében egymással harcoló különböző szíriai frakcióktól származnak.

 

Izrael megtorló légicsapásokat mért Szíriára

2017.06.24

http://hu.euronews.com/2015/01/28/golan-fennsik-kiujultak-a-harcok-izrael-es-libanon-kozotti

Képtalálat a következőre: „izrael golán fennsík megtorló légicsapás”

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »