Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezekiel próféciájához vezető lépések

Cikkek

Ritka lépés: Szíria föld-föld rakétát lőtt ki szándékosan Izraelre

2019.01.20

 A szír állami média vasárnap Izraelt tette felelőssé egy ritkaság számba menő fényes nappal végrehajtott légicsapásért Damaszkuszban és körül, mely aktiválta az ország légvédelmi rendszereit.

A szír média és Moszkva azt állította, hogy a légvédelmi rendszerek sikeresen visszaverték az izraeli támadást. Az izraeli hadsereg nem kívánta kommentálni a támadásra vonatkozó vádat. Nem sokkal később az Izraeli Védelmi Erők közölte, hogy a Vaskupola rakétavédelmi rendszer elfogott egy Szíriából érkező lövedéket, mely a Golán-fennsík északi felé tartott.

 

Netanjahu megerősítette, hogy Izrael hajtotta végre a pénteki légicsapásokat Szíriában

2019.01.14

 „Az Izraeli Védelmi Erők több száz iráni és Hezbollah célpontot támadtak. Csak az elmúlt 36 órában a légierő iráni fegyverekkel teli iráni raktárakat támadott a Damaszkusz nemzetközi repülőtéren,” árulta el Netanjahu, miközben köszönetet mondott a távozóban lévő Gadi Eisenkot vezérkari főnöknek a hadsereg szolgálatában eltöltött 40 évért és a hadsereg vezetőjeként végzett elmúlt négy év munkájáért.

 

Oroszország szerint Izrael kis híján utasszállítókat lőtt le Damaszkusz felett

2018.12.27

 A szíriai kormány legfőbb szövetségese, az orosz kormány „provokatív izraeli agressziónak” nevezte és elítélte a rakétatámadást, ami a moszkvai külügy szerint közvetlenül veszélyeztetett két ártatlan (nem orosz) légi utasszállítót is, amelyek épp leszállni készültek Bejrút illetve Damaszkusz repterein. 

 

Benjámin Netanjahu antiszemita zsarnoknak nevezte a török elnököt

2018.12.24

 Antiszemita zsarnoknak nevezte Recep Tayyip Erdogan török államfőt egy vasárnapi gyűlésen Tel-Avivban Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, miután Erdogan egy előző napi rendezvényen Isztambulban úgy fogalmazott: „Ne rúgj bele az ellenségbe, akit a földre terítettél. Nem egy zsidó vagy te Izraelben”.

 

Izraeli lap: Oroszország a legfejlettebb Sz-300-as légvédelmi rendszereit adta Szíriának

2018.10.20

 A ynetnek nyilatkozó katonai szakértő szerint Moszkva azért ezt a fejlettebb változatot adta, hogy elejét vegye az izraeli légerő újabb szíriai bevetésének, mivel a régebbi Sz-300-asok kivédését már előzőleg begyakorolták. Ugyanakkor szerinte az izraeliek ezt a változatot is képesek lehetnek kivédeni. A szakértő szerint ez egyben üzenet lehet Irán felé is, amely nem kapott ilyen fejlett fegyvereket, és nem képes szembeszállni vele.

 

Putyin: az orosz katonák biztonságát védjük – Netanjahu: az orosz lépés veszélyezteti a térség biztonságát

2018.09.25

 A Szíriában található hmejmími orosz katonai reptérre telepített Sz-400-as légvédelmi rendszer rádiólokációs eszközei által rögzített adatok – amelyek alapján az incidens másodpercről másodpercre lekövethető – bebizonyították, hogy egy izraeli F-16-os az orosz Il-20-as mögött keresett fedezéket a szíriai légvédelmi rakéta elől.Az Sz-400-as rögzítette a szíriai Sz-200-as rakétájának röppályáját az izraeli F-16-os felé, és “meglátta”, ahogy a “rakéta, az izraeli repülőgép felé közeledve hirtelen irányt változtatott, és az Il-20-as felé indult el”. A rakéta a tábornok szerint szeptember 17-én 22 óra 02 perc 45 másodperckor találta el az orosz gépet.

 

Izraelinfo: Kemény válasz Izraelnek: Moszkva két héten belül SZ-300-as légvédelmi rendszert szállít Szíriának

2018.09.24

 A szíriai légvédelem parancsnoki állásait olyan, eddig csak az orosz fegyveres erőknél rendszeresített, automatizált vezérlőrendszerekkel fogják felszerelni, amelyek szavatolják az orosz repülőgépek azonosítását és a szíriai légvédelem összes eszközének központi irányítását. A miniszter kijelentette, hogy Oroszország emellett a Földközi-tenger medencéje fölött el fogja fojtani a szíriai területen objektumokat támadó légierő műholdas navigációját, a repülőgépek fedélzeti rádiólokátorait és kommunikációs rendszerét.

 

Izraelinfo: Az orosz védelmi tárca Izraelt hibáztatja az Il-20-as pusztulásáért

2018.09.23

 Konasenkov azzal vádolta meg Izraelt, hogy megsértette a 2015-ben megkötött kétoldalú megállapodást a véletlen konfliktusok elkerüléséről Szíria térségében. Rámutatott, hogy az izraeliek gyakorlatilag csak a támadásukkal egy időben, 21 óra 39 perckor figyelmeztették az orosz hadsereget, négy F-16-osuk pedig már 21 óra 40 perckor végrehajtotta a csapást.

 

Moszkva: A szíriai légvédelem lőtte le az orosz harci gépet, de Izrael felelős érte

2018.09.18

 Konasenkov leszögezte, hogy Oroszország ellenséges cselekedetnek tekinti az izraeli lépést. “Izraeli katonák felelőtlen cselekedetei miatt halt meg 15 orosz katona. Ez egyáltalán nem felel meg az orosz-izraeli partnerség szellemének” – mondta a szóvivő.

 

Az orosz hadsereg a Golán-fennsíkon

2018.08.17

 Az ENSZ békefenntartói a hetvenes évek óta voltak jelen a két ellenséges állam határán, 2014-ben iszlamista lázadó csoportok üldözték el őket. Az orosz hadsereg aknamentesít, biztosítja az utakat és kíséretet nyújt az ENSZ megfigyelőinek.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Következő »