Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Északi király

Cikkek

"Azonnal reagálunk" - Putyin keményen beolvasott Amerikának

2017.10.20

 Mint mondta, Amerikában jelenleg példátlan oroszellenes kampány folyik, és a tengerentúlon minden belső problémáért megpróbálják Moszkvát okolni.   

Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a kétoldalú viszony problémái megoldhatók. Putyin védelmébe vette Donald Trump amerikai elnököt, azt hangoztatva, hogy hivatali partnerét tiszteletben kell tartani, mert mandátumát demokratikus úton nyerte el. Véleménye szerint Trump azért kiszámíthatatlan, mert nem hagyják betartani választási ígéreteit.  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

Putyin egyszerűen lekurvázta Sorost, Hillary Clintont, Obamát…

2017.08.20

 Az Egyesült Államok távozó kormánya alá akarja aknázni Donald Trump megválasztott amerikai elnök legitimitását, azok pedig, akik hamis kompromittáló anyagot rendeltek meg ellene, "rosszabbak a prostituáltaknál" - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában.

"Éles belpolitikai küzdelem tanúi vagyunk, noha az elnökválasztási küzdelemnek már vége, és az Donald Trump kétségtelen győzelmével végződött" - mondta az Egyesült Államokban kialakult helyzetről az orosz vezető.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

Szijjártó Péter az orosz sportminiszterrel tett pontot a vizes vébére

2017.07.31

 A találkozó után Szijjártó arról beszélt, hogy Magyarország a lehető leghatározottabban és a lehető legkeményebben harcol a dopping ellen a sport világában, de elutasítja a kollektív bűnösség elvét is.

A semleges zászló alatti részvételre való kényszerítése egyes országok sportolóinak a versenyeken szerintünk a nemzetek szuverenitását sérti. Ezért mi azt fogjuk pártolni, hogy minden doppingoló sportolóval szemben a nemzetközi szövetségek határozottan és keményen járjanak el, de azt soha nem fogjuk támogatni, hogy egyes doppingoló sportolók miatt az ő honfitársaikat is büntessék” - mondta Szijjártó. A kollektív bűnösség elvét nemcsak a politikában és a történelemben, hanem a sportban is határozottan visszautasítja Magyarország.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

Putyin újabb zseniális húzására derült fény

2017.07.11

 Amikor Vlagyimir Putyin orosz államfő arról beszélt, hogy a 20. század legnagyobb katasztrófája a Szovjetunió szétesése volt, lehet, hogy a régi görög értelmében használta ezt a szót. Az ókori tragédiákban a katasztrófa a színjáték negatív lezárása volt, amelyben a körülmények felülírták a szereplők eredeti szándékait.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

Putyin: azért mentem a jogi egyetemre, hogy később a KGB-nél kapjak munkát

2017.06.19

 Putyin saját emlékei szerint 1975-ben csatlakozott a KGB-hez, azért, mert "mindig is csatlakozni akart".

Azért mentem a jogi egyetemre, hogy később a KGB-nél kapjak munkát. Amikor még diák voltam, elmentem a leningrádi (ma Szentpétervár) KGB-irodába. Megkérdeztem, hogy mit kell tennem, hogy nekik dolgozzak. Azt mondták nekem, hogy felsőfokú végzettséget kell szereznem és a legjobb, ha jogot tanulok"

– emlékezett vissza az elnök a Stone-nal folytatott beszélgetés során.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

PUTYIN ELFOGATÓPARANCSOT ADOTT KI SOROS GYÖRGY ELLEN

2017.06.04

 "Soros dán és svéd devizákkal fedezett derivatív ügyletekkel indított támadást az orosz valuta ellen a pénzpiacon. Ne feledjük, hogy Soros luxemburgi bankok segítségével használta ezeket a direktívákat, megsértve az EU tagállamai által aláírt II. Baseli Egyezményt, mely szigorúan tiltja az ilyen kereszt-fedezett ügyleteket." – tette hozzá az orosz elnök.

 

Putyin utasította a légierőt, hogy készüljenek a háborús időszakra

2017.06.03

Load Diffuser 2017 - Nemzetközi hadgyakorlat kezdődik a Kecskeméti Repülőbázison

 Az orosz elnök elrendelte az ország fegyveres erőinek szúrópróbaszerű ellenőrzését, hogy megbizonyosodjon róla, csapatai készen állnak-e a harcra – közölte Szergej Sojgu védelmi miniszter.

A TASZSZ hírügynökség szerint a fegyveres erők főparancsnokának döntése nyomán a légierő szakértői elkezdték kiértékelni a hadsereg különböző egységeinek készségeit és harci kiképzésben részesítik őket.