Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes ügyek

Cikkek

Rásózzák Európára a génkezelt szójájukat és a palagázukat az amerikaiak

2018.07.26

 az Európai Unió „csaknem azonnali hatállyal” megkezdi az amerikai szójabab nagy mennyiségű importját, és az EB elnöke a korábbinál több amerikai cseppfolyósított gáz (LNG) európai vásárlására tett ígéretet. Jean-Claude Juncker – aki a sajtókonferencián alig szólalt meg – hozzátette: az Egyesült Államok ígéretet tett további LNG-terminálok kiépítésére Európában.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

A GÉNMÓDOSÍTOTT SZÓJA EGÉSZSÉGTELEN ÉS KÖRNYEZETROMBOLÓ

2018.07.26

 A szója hírnevét a keleti misztikumnak is köszönheti: az egészségre gyakorolt pozitív hatásába vetett hit sokszor azon a tényen alapul, hogy a keleti emberek évszázadok óta fogyasztják a szóját, és itt a mell-, petefészek- és hererák jóval kisebb arányban fordul elő, mint nyugati világunkban. Ez még igaz is lehet, azonban a nyelőcsőrák, hasnyálmirigyrák, gyomorrák és májrák magasabb %-ban fordul elő, mint Európában!!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Falusors: az utolsó fillért is elveszik

2018.07.24

 Túlélésért küzdő kistelepülések számlájára tett az állam inkasszót egy olyan bürokratikus előírás megszegése miatt, amit mára indokolatlansága miatt töröltek is.

hirdetés

– Elég üres lehet az államkassza, ha most, a legnagyobb nyári szünet idején inkasszózni kezdik a települések bankszámláját – így reagált Köteles László, Komlóska polgármestere, miután a Magyar Államkincstár (MÁK) hétfőn arról értesítette őket: leemelik folyószámlájukról a 2,5 millió forintos „falubusz-bírságot” és annak kamatait. A zempléni falucska nincs egyedül: kétszázhat másik kistelepülésre sújtott le az állami pöröly, miután 2015-ben és 2016-ban nem, vagy késve jelentették be az újonnan beszerzett falubuszuk rendszámát. A bírság összege kamatokkal együtt településenként akár a hárommillió forintot is elérheti. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Adakozott a csépai atya, Jász-Nagykun-Szolnok megyében – feljelentették.

2018.07.12

  A mostani lakossági bejelentés alapja az irigység, a rossz­indulatúság. A szegények napi életben maradásának ellehetetlenítésére tettek egyesek kísérletet. Az is törvényben van rögzítve, hogy az állam a vallási közösségek irányítására, felügyeletére nem működtethet szervet és nem is hozhat létre. Ennek ellenére a hatóság emberei azt állították, hogy ha az éhezőknek enni akarok adni, azt nem tehetem meg, ha nincs bejelentés a hivatal felé.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Görcsbe rándulva pusztultak tömegesen a somogyi méhek

2018.07.06

  Rengeteg kijáró méh a kaptárak tetején oldalán és a környező bokrokon fákon mászkált, lábaival kaparta és tisztogatta magát, majd 3-4 nap alatt görcsbe rándulva, szipókájukat kinyújtva elpusztult a kaptár előtt. Dömötörfi szerint a saját méheit a napraforgók permetezése pusztította el tömegesen. "Nincs értélme a hatóságot idecibálni, a laborvizsgálatok nagyon drágák, amúgy is kevés a növényvédelmi szakember, a méhhullák pedig már belemosódtak a sárba, nem lehetne belőlük kimutatni semmit" – tértünk vissza a vizsgálat értelmetlenségére. Mint mondta, 2016-ban a kukoricán használt Karate Zeon márkanevű piretroid okozhatta a mérgezést, 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Egy kémikus őszintén kitálal: A kémiai szúnyogírtás egy hét múlva kezdődik és sokan nem is tudják minek vannak kitéve!

2018.05.01

 Dr. Lovasi Áron kémikus viszont kiemelten hangsúlyozta a következőket: Hiába nyilatkozzák a különböző szervek azt, hogy az ehhez használt irtószer emberekre, növényekre és melegvérű állatokra veszélytelen. Sajnos nem az az igazság. A tapasztalat mást mutat. Az irtószerből hektáronként több litert használnak a permetezéshez, és a szer ebben a koncentrációban igenis  veszélyes lehet a kisállatokra és esetenként emberekre is. Gyerekeknél tudvalévő, hogy figyelem zavart is okozhat!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

SAJÁT RÉSZRE VAGY SZÜKSÉGTELEN, VAGY HASZNÁLHATATLAN A MÉREGDRÁGÁN TÁROLT KÖLDÖKZSINÓRVÉR

2018.04.05

 A kedvezmények ellenére a köldökzsinórvér-tárolás meglehetősen drága mulatság. Az alapszolgáltatás, vagyis a vér kinyerése és 20 évnyi tárolása Magyarországon a legolcsóbban szolgáltató Cord Blood Centerben listaáron 341 ezer forintba kerül. Itt fele ennyi időre is lehet szerződni, ami 77 ezer forinttal kerül kevesebbe. A Humancell és a Krio nem ajánl tízéves futamidőt. A húszéves tárolás a Humancellnél 353 ezerből, a Krio Intézetnél 400 ezerből jön ki. A negyedik hazai szolgáltató, a CryoSave 25 éves tárolási időszakot kínál, amiért 385 ezer forintot számláz.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Óriási buktatók - nagyon megjárhatja, aki élettársi kapcsolatban él

2018.03.27

 A Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke szerint sokan csak a hagyatéki tárgyaláson döbbennek rá, hogy végrendelet hiányában semmit sem kapnak a párjuk után, sőt az évekig közösen lakott lakáson még haszonélvezeti joguk sem lesz, ha az a másik fél tulajdona volt. Nem igaz az a köztudatban lévő tévhit sem, hogy bizonyos idő (például 15 év) után örökölnek egymás után az élettársak. Ha a felek nem kötnek élettársi vagyonjogi szerződést, nemcsak a szétválás után, hanem az egyik fél halálát követően is előfordulhat, hogy évekig elhúzódó peres eljárás során kell bizonyítaniuk, mennyi jár nekik az ingatlanokból és ingóságokból (például a számlán elhelyezett pénzből), és mi illeti meg a másik felet vagy az örökösöket.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

FELROBBANTOTTÁK A KOLONTÁRI VÖRÖSISZAP-TÁROZÓT?

2018.03.26

 A bizottság először azt vizsgálta, hogy a tározóban levő nagymennyiségű lúg hullámzása okozta-e a gátfalon ezt a kritikus ütést, azonban ezt az elméletet el kellett vetniük, mert a Meteorológiai intézet jelentése szerint szélcsend volt aznap. Ezután vizsgálták a MAL Zrt. által is képviselt talajtöréses elméletet, amely szerint a tározóból kiszivárgó lúg a gát sarkánál lévő agyagréteget elszappanosította és az így keletkezett masszába zuhant bele a gátfal. A nemzeti radikális képviselő elmondta: ezt azért lehet cáfolni, mert ennek semmilyen nyomát nem találták.Mindent teljes körűen vizsgálva eljutottak a robbantásos elmélethez, amely akár szándékosságot is feltételezhet. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

A levendula- és teafaolajok a fiúk mellét növesztik, a tudósok figyelmeztetnek

2018.03.19

 Az Independent írja, hogy teafa és levendula illóolajak miatt egyre több fiatal fiúnak nőnek mellei. Amerikai kutatók figyelték meg, hogy a szappanokban, samponban, parfümben használt olajok bezavarnak a fejlődésben lévő, kamaszodás előtti fiúk hormonjaiba.

Az úgy nevezett endokrin romboló vegyületek, mint amilyen a levendula- és a teafaolaj, a hormonháztartást szabályozó mirigyek működését változtatják meg. Ezek vagy a férfi hormont, a tesztoszteron termelését blokkolják, vagy a női ösztrogén hormonhoz hasonló tüneteket okoznak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »