Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes ügyek

Cikkek

10 éve tart a devizahitelesek kálváriája

2018.03.12

 Jelenleg 900 ezer magyar család állhat a csőd szélén, többségük akár utcára is kerülhet április után, a téli kilakoltatási moratórium lejártával.

A devizahitelesek problémáira nyújtott kormányzati segítség valójában nem jelentett megoldást. Livas Judit, az énpénzem.hu felelős szerkesztője elmondta a Hír TV-nek, a 2008-as válság után a kormány csak azoknak segített, akiknek egyébként is volt pénzük, a legszegényebbeket pedig cserben hagyták.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Moszkva megerősítette, hogy négy mázsa kokaint találtak a Buenos Aires-i orosz nagykövetségen

2018.02.27

 A bőröndökről készült felvételeket Patricia Bullrich biztonságügyi miniszter közzétette a Twitteren. Bullrich szerint a rakományt az orosz nagykövet fedezte fel, aki három biztonsági alkalmazottjával együtt feljelentést tett az argentin hatóságoknál. Az ügy felgöngyölítésében mindkét ország szakértői részt vettek. A kokaint a nyomozók kicserélték lisztre, és az egyik csomagba műholdas nyomkövetőt rejtettek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Hétfőn dönti el a Fidesz, hogy a választás után kilakoltathatnak-e gyerekes családokat

2018.02.15

 A hajléktalanok érdekvédelmi szervezete, az AVM álláspontja az, hogy a lakhatás alapvető emberi jog, ezért senkit nem lenne szabad utcára rakni, amíg nem biztosított a lakhatása. De a kampányuk ennél jóval visszafogottabb célt tűzött ki, mintegy első lépésként a távoli cél felé: a gyerekes családok védelmét. Azt szeretnék, ha „törvény garantálná Magyarországon, hogy gyerekes családok soha többé ne kerülhessenek az utcára kilakoltatás következtében”.

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Az otthonszülésben meghalt egyik gyermek édesanyjának videó vallomása Geréb Ágnes védelmében

2018.02.11

 A vádiratban szereplő ikerterhességben, fél év múlva meghalt csecsemő édesanya szerint, ha nem Geréb Ágnes vezeti le a szülést és tesz meg mindent a mentő megérkezéséig, lehet, hogy még azt a fél évet sem lehetett volna közöttük a gyermeke. Amikor a kisfia kikerült az inkubátorból helyére ugyanilyen tünetekkel megszületett kislány került be, pedig ő a kórházba született meg. Vallomásaiban, 14 éven át, azt érezte, hogy senkit nem érdekel, mit mond. Utána még a következő szüléseihez Dr. Geréb Ágnest hívta és egészséges gyermekei jöttek a világra.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Nemcsak a magyar anyák százezrei, de a statisztikai adatok is dr. Geréb Ágnes mellett állnak

2018.02.11

 Az elkövetkező időszak sorsfordító lesz a szülész szakember ügyében: a kegyelmi kérvényt dr. Áder János köztársasági elnök és dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter fogja elbírálni. Az ő belátásukon múlik, hogy a szülés szabadságáért és a nők önrendelkezési jogáért elhivatottan kiálló orvosnőnek meg kell-e kezdenie szabadságvesztését a büntetés-végrehajtás rendszerében, vagy mentesül az ítélet alól.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Dr. Novák Hunor: Anyatejes csecsemőtáplálás - betiltották a nyilatkozatom, de közzéteszem!

2018.02.07

  Az egyik legolvasottabb hírportál keresett meg nemrég, hogy nyilatkozzak nekik a szoptatás, tápszerek témakörében. Válaszaimban nem a népszerű hiedelmeket vagy épp a tápszergyártók marketingjét ismertettem, hanem szigorúan a tudományos tényekre, nemzetközi ajánlásokra alapoztam válaszaimat, azaz a valóságot ismertettem. Bár maguktól kerestek meg az újságtól és ők akarták a cikket, válaszaimat látva visszakoztak és a cikk leközlését lefújták, megtagadták.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Jókai vagy Esterházy? Vagy...?

2018.01.29

 Vannak kitűnő munkái, de valami különös elsivatagosodás tanúi lehetünk, amint a kezdettől a végső munkákig baktatunk, könyvről könyvre. Egyre gyakrabban halljuk ugyanazokat a poénokat.

És a forma? Nos, szinte semmi sincs nála, ami Hamvasnál ne lett volna meg jóval előtte. Többnyire elegánsabban. Azután itt a nyelv. Rituális szokássá vált Esterházy nyelvét ünnepelni. A mester tanulmányozta Pázmány Péter prózáját, majd tollat ragadott, és megírta Csokonai Lili néven Tizenhét hattyúk című munkáját. Aminek irodalomtörténeti érdemét messze felülmúlja marketingtörténeti jelentősége. Tanítani lehetne a közgazdasági egyetemeken. Esterházy irigylésre méltón belőtte a piacot, a „ki van az álnév mögött?”

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Ez kész csoda: magyarrá változott egy román nő

2018.01.18

 A dél-romániai születésű, bukaresti reklámmenedzser életét harmincöt évesen egy baleset fenekestül felfordította. Olyan spirituális élmények érték, amelyek hatására rádöbbent, hogy tősgyökeres oltyán létére „mi egy vérből valók vagyunk”. Azóta időt és energiát nem sajnálva törtet kitartóan a magyarrá válás útján, követve szíve parancsát. Az interjúból kiderül, hogy egy magyar felmenője sincs a nőnek, Olténiában, Dél-Romániában nőtt fel.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Dr. Geréb Ágnes: Utolsó szó jogán

2018.01.16

  2007-ben összesen 132 újszülött halt meg életének nulladik napján, tehát másik 131 újszülött is életét vesztette születése napján ugyanabban az évben, aminek szeptember 15-éjén az Alma utcai születésházban a tragikus kimenetelű vállelakadás történt. A 132 újszülött közül csak egyről tudósított a sajtó, arról a kisbabáról, aki miatt ez a perújítás zajlik. Az abban az évben születéskor meghalt másik 131 újszülöttnél jelen lévő orvosok, szülésznők nevét, vagy akár nevük kezdőbetűit sem tudjuk. Vajon azért, mert a másik 131 esetben az intézetekben semmilyen szakmai hiba vagy szabályszegés nem történt, azoknál a kisbabáknál eleve elrendeltetett, hogy meg kell halniuk?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Elképesztő sugárzás-adagot kapott, de még ma is él a csernobili atomerőmű egyik munkása

2018.01.11

 Az elefántláb az erőmű négyes blokkjában található, ahol a megolvadt reaktorból kiömlő lávaszerű anyag átégette a tárolóját, és magába olvasztotta a környezetében található grafitot, betont, uránt és mindent, amihez csak hozzáért. A kórium bomlását vízzel lehet lassítani – ez az egyetlen dolog, ami miatt a fukusimai tragédia szerencsésnek mondható, Csernobilban viszont nem volt kéznél tengerpart, hogy megállítsák a terjedését.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »