Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes ügyek

Cikkek

Az aszpartám daganatokat és görcsös rohamokat, leukémiát okoz?

2017.11.14

 Az elmúlt években még több dolog derült ki róla, melyeket eltitkolnak a világ elől, és próbának nem beszélni róla, mintha nem is lenne. Az évek során az aszpartámról bebizonyosodott, hogy lyukakat okoz az agyszövetben, hátrányosan befolyásolhatja az agy és az idegrendszer fejlődését a magzatban, rákot okoz, migrént, fejfájást, görcsöket, görcsrohamokat, és még a retina károsodását is előidézi.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

TRUE STORY - ÉLETEM A CSILLAGOK ÁRNYÉKÁBAN

2017.11.06

 - 1987-ben került bemutatásra Kerényi rendezésében a Robin Hood című musical, melyben Little "Tömzsi" John szerepét bízták rám. A próbák rendkívül hektikus légkörben zajlottak. Kerényi hisztizett, kurvaanyázott, így szinte minden napra akadt egy kolléga, akivel komoly konfliktusba keveredett. Szokása volt akkoriban, hogy egy tömör gumilabdát szorongatott a kezében és, ha nem tetszett neki valami, valaki, hozzávágta a labdát. Eljött az én időm is; éreztem, hogy most rám szállt. "Tűrte Lajos, tűrte, ameddig tűrhette, de midőn..." Szóval, nálam is bétellett az a bizonyos pohár. Akkor levetettem nehéz bőrmellényemet, mely jelmezként funkcionált rajtam, és az provokátor orcája irányába hajíntottam a zenekari árkon keresztül. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

A Szcientológiáról, első kézből – Egy magyar magas szintű volt tag beszámolója

2017.10.22

 Magán vallomás: A SEA ORG-ban töltött egy év alatt úgy éreztem magam mintha valami sci-fi-ben szerepelnék, egy tökéletesen másik Pszicho Világban. Így utólag  jó mulatságnak tűnik. Sokat tanultam és tapasztaltam. Nem volt elvesztegetett év egy proli gyerek számára. Hogy ajánlom-e másoknak. Persze! Az ellenségeimnek! Soha többé nem tudnak majd ártani nekem! Aki kapcsolatba kerül velük – és nincs megfelelő élettapasztalata és tudása, vagy szerencséje, azt szép lassan behálózzák. Az én időmben 27 magyar volt kinn, akik közül csak néggyel lehetett nyíltan beszélgetni, anélkül, hogy feljelentettek volna.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Ma­gya­rok száz­ez­reit zsa­rol­hat­ják meg a szci­en­to­ló­gu­sok

2017.10.22

 Szinte bárki zsarolható Magyarországon a szcientológusok által, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tájékoztatása alapján. Mint a  is megírta, a hatóságok több teherautónyi dokumentumot és adathordozót szállítottak el a szerda-csütörtöki razziák során a budapesti, Váci úti székházából.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Római part ezen szakaszának területe a 21/2006.(I.31.) Korm. rendelet 1.§ értelmében ma hullámtér

2017.10.13

 „a Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (Vgtv.) 27. §-ának megalkotását, melynek értelmében a nagyvízi mederben való elhelyezkedés tényét (a hullámtér a nagyvízi meder része), mint jogi jelleget a vízügyi hatóság jogerős határozata alapján (a település nevének és helyrajzi számnak a megjelölésével) az ingatlan-nyilvántartásba – külön törvény szerint – fel kell jegyezni. Ilyen feltüntetést a római parti ingatlanok tulajdoni lapja nem tartalmaz.

Vgtv. 7. §-a kimondja ugyanis, hogy az állami tulajdonban lévő vizekről és vízi létesítményekről a közérdek mértékéig kell gondoskodni, mely nyilvánvaló árvízvédelmi kötelezettséget keletkeztet az Önkormányzat, konkrét esetben a Fővárosi Önkormányzat felé.

Ezzel szemben a hullámtérben épült ingatlanok árvízvédelmének megoldása kizárólag a tulajdonosok feladata.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Vége a bújócskának - általános behajtási jogosítványt kap a NAV

2017.09.25

 Nehezebb lesz kibújni a köztartozások megfizetése alól a jövő évtől, ugyanis a NAV 2018. január 1-tőláltalános végrehajtási hatósággá válik – áll a Mazars összefoglalójában. Az új szabályok szerint már félmillió forintnál kisebb tartozás esetén is elrendelhető lesz az ingatlan-végrehajtás. A gépkocsi pedig akkor is végrehajtható lesz, ha a házastársi közös vagyonba tartozik. A lefoglalásoknál – ugyanakkor – az adós érdekét szolgálja majd a most bevezetésre kerülő fedezetcsere lehetősége, miképpen az is, hogy egy pár ezer forintos köztartozás miatt nem lehet majd végrehajtást elrendelni. Az új rendelkezések életbe lépésével a végrehajtási eljárást is nehezebb lesz majd akadályozni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Megbukott a visegrádi gát tervezésén az a tervezőiroda, amelyikkel Tarlósék most a Római parti mobilgátat terveztetik

2017.08.29

 Szerződést kellett bontani azzal a Tér-Team Kft. nevű céggel Visegrádon, akik jelenleg is, versenyeztetés nélkül, kvázi Tarlós István főpolgármester felkérésére (a Fővárosi Csatornázási Művek alvállalkozójaként) tervezhetik a Római parti mobilgátat, írja az Átlátszó.

Visegrádon a Római partra tervezett 3,1 km-nél rövidebb, 1,44 km hosszú mobilgátat építettek ki eddig 2 milliárd forintból, 2015-ben lett kész a beruházás első szakasza.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Szakprofesszor: Kalandorság a mobilgát a Rómain

2017.08.25

 A mobilgát alatt árvíz idején nagyon erős szivárgás várható. Még a jelenlegi tervek is azzal számolnak, hogy a gát teljes hosszában a Zala folyó vízhozamának megfelelő vízmennyiség szivárog majd át a védett oldalra: ekkora mennyiségű vizet kell majd visszaszivattyúzni a Dunába.További problémát jelent a professzor szerint, hogy ha bekövetkezik a hidraulikus talajtörés a gát alatt, azt csak akkor lehet észrevenni, amikor már kész a baj. Gátszakadás esetén a víz a magasra feltöltött telkek miatt nem tud oldalirányba elfolyni, ezértt a gát védett oldala mellett futó szervizúton zúdul majd végig.
Ez a jelenség modellezhető. Az úgynevezett sekélyvízi hullám terjedési sebessége a vízmélység növekedésével együtt nő. Az áramlási csatornában kialakuló nagy sebesség – és mélység – elsöpri majd a védekező személyzetet és az eszközeiket. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Kern József:”Magyarországon a laborvezetés el van tévedve, és nem is akarnak tudomást venni a problémákról”

2017.08.23

 Nyár elején adott hírt a sajtó arról, hogy a a világ egyik legnagyobb humán-labordiagnosztikai cége, a japán Horiba saját termékként dobja majd a piacra a magyar Diagon Kft. vérelvadást mérő berendezéseit, ami eleddig példa nélküli magyar üzleti siker. A cég tulajdonos vezetője, Dr. Kern József elárulta, a Horibának szánt termékeket mind itthon gyártják majd, holott a Diagonnak a világ számos pontján van termelő kapacitása. Az egészségügyi vállalkozó a magyar laborszakmáról és az egészségügyről is elmondja sommás véleményét, eláruljuk, nem lesz hízelgő, miként az sem, milyen hazai ellenszélben tudta elérni világsikerét. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Az új vakcinák tartósan megváltoztatják az emberi DNS-t

2017.08.22

Képtalálat a következőre: „dns oltás”AntalVali.com

 "A vírusok megtámadják az emberi sejteket a bennük lévő DNS-el, és a szintetikus gén beépül a befogadó saját DNS-ébe. Ha minden jól megy, akkor az új gének utasítják a sejteket, hogy kezdjenek erős antitesteket termelni."

Tehát a szintetikus génekkel megváltoztatják a befogadó saját DNS-ét, módosítják a genetikai felépítését, tartósan megváltoztatva azt.

A Times cikke Dr. David Baltimore véleményével zárul:

"Dr. Baltimore mégis azt mondja úgy képzeli, hogy egyesek talán agyafúrtnak vélnek egy olyan vakcinázási stratégiát, amely azt jelenti, hogy megváltoztatják a saját DNS-üket még akkor is, ha az megakadályoz egy potenciálisan halálos betegséget."

Nos nem árt, ha valaki elkezd aggódni, ha van még egy-két működő agysejtje.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0