Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NÉMETH SÁNDOR: Messiék megalázták Izraelt - ezért buktak el!

 2018.06.22.

 
Kántor Fanni

NÉMETH SÁNDOR: Messiék megalázták Izraelt - ezért buktak el!

FORRÁS: NURPHOTO/MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/MATTEO CIAMBELLI

Argentína visszataszító módon megalázta a világ előtt Izraelt. – mondta a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Középpont című műsorunkban.

Németh Sándor szerint a világbajnokság előtt a palesztinok okozta konfliktus helytelen kezelése miatt szerepelt ilyen rosszul az argentin csapat. Kijelentette, hogy leesett az álla Messiék játékától, de nem érte őt váratlanul. Ugyanis gyávák voltak, amikor lemondták az izraeliekkel leszervezett felkészítő meccset a vb előtt, mert a palesztinok megfenyegették őket, hogy többek között elégetik a mezeiket, hogy ha elmennek a számukra ellenséges országba. 

"Ezzel hatalmas csalódást okoztak az izraeli társadalomnak, hiszen a meccsre az összes jegy elkelt és mindenki nagyon izgatott volt, hogy a profik hozzájuk érkeznek." - mondta Németh Sándor.

A vezető lelkész szerint Benjamin Netanjahu is hiába könyörgött az argentin elnököt telefonon, hajthatatlanok voltak. 

"Mindig is támadták nemzetközi szinten az arabok Izraelt - még a sportban is - és fenyegetettséget éreztek, hogy stabilizálódni fog a helyzetük, ha Argentína legjobbjai ellátogatnak hozzájuk." - véleményezte az ügyet Németh Sándor, majd azt is elmondta, hogy itt többről van szó, mint futballról.

"Ezzel a döntéssel egyértelműen a Gázai övezet és a palesztinok mellé álltak. Ezért Isten megalázta őket, és a világ zsenije (Messi), mint egy tehetségtelen lúzer, úgy vonult le a pályáról. "

Hozzátette, hogy a Biblia szerint, aki áldja Izraelt, áldott, aki pedig átkozza, átkozott lesz. Isten pedig ezt az igét, ilyen módon valósította meg a sportban is. 

"Örülök, hogy Isten nem hagyja el Izrael ügyét." - tette hozzá. 

A Hit Gyülekezete vezető lelkésze egyébként elmondta, hogy még nem tudta eldönteni, kinek szurkol a világbajnokságon, ugyanis meglepő számára az első forduló szürkesége és a nagy csapatok bukdácsolása. 

www.hitradio.hu/hirek/nemeth-sandor-messiek-megalaztak-izraelt-ezert-buktak-el