Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élet Izraelben

Cikkek

A béke a békés születésnél kezdődik- Izraeli beszélgetés Geréb Ágnessel

2018.10.13

 A gyerek biztonsága sokkal fontosabb, és micsoda önzőség ez egy anyától, merül föl sokakban, pedig ha csak egy kicsit mélyebbre nézünk, arra jutunk, hogy az anya kényelme elsősorban a gyerek egészséges születését segíti elő. Gondoljunk csak a hormonredszer  működésére. Ha valaki fél, vagy megzavarják, akkor leállhat a szülése, ugyanúgy, mint a veszélybe került állatoké. A félelem és a gördülékeny szülés szöges ellentétei egymásnak. Ha a nő kényelemben van, ha biztonságban érzi magát, ha nem zökkentik ki mindig valamivel, akkor a szülés magától zajlik, és nem kell beavatkozni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

A Titanic napos oldala Izraelből visszaköltöztünk Budapestre

2018.09.11

 1211 nagyszerű és tanulságos nap után véget ér egy korszak az életünkben - Izraelből újra Budapestre költözünk. De úgy búcsúzunk, hogy maradunk. Lélekben biztosan, de a virtuális térben meg még egy ideig. És, hogy miért búcsúzunk, ha olyan jó nekünk az talán érthető lesz, ha elolvasod a bejegyzésünk.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

A bürokrácia orvosi esete Izraelből

2018.09.05

 Pár nappal később felhívtak a minisztériumtól, hogy örömmel tudatják, postázták az engedélyem. Remek, mondom, és elmondaná a számát, hogy tudjam értesíteni a hr-est is? Nem fogjátok elhinni, mi volt a válasz: sajnos, nem áll módjában elmondani, mert a befizetésről még mindig nem érkezett meg az igazolás hozzá. Ekkor már csak nevetni tudtam, hisz valami olyan dolgot nem akartak nekem elárulni, amiről épp értesítenek, hogy postázták nekem! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Ne mérgezzetek meg minket rákkeltő gázzal! – tiltakozógyűlés Tel-Avivban

2018.09.02

 Somrej ha bajt képviselői szerint a kitermelést végző amerikai Noble Energy nem jeleskedik a biztonsági szabályok betartatásában. A környezetvédők szerint a Tamar gázmező kitermelésénél használt, Askelon partjaitól mindössze 14 kilométerre felállított platformból 2016-ban annyi karcinogén gáz szabadult fel, mint az országban működő 570 nagyméretű gyárból összesen. Várhatóan hasonló történhet Ceaserae közelében is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

NÉMETH SÁNDOR: Messiék megalázták Izraelt - ezért buktak el!

2018.06.22

 Németh Sándor szerint a világbajnokság előtt a palesztinok okozta konfliktus helytelen kezelése miatt szerepelt ilyen rosszul az argentin csapat. Kijelentette, hogy leesett az álla Messiék játékától, de nem érte őt váratlanul. Ugyanis gyávák voltak, amikor lemondták az izraeliekkel leszervezett felkészítő meccset a vb előtt, mert a palesztinok megfenyegették őket, hogy többek között elégetik a mezeiket, hogy ha elmennek a számukra ellenséges országba. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Vádat emeltek Sara Netanjahu ellen

2018.06.21

 A Jeruzsálemi Törvényszékhez benyújtott vádirat csalárd módon, súlyosbító körülmények között, többrendbeli csalás elkövetésével és a bizalom súlyos megszegésével vádolja Netanjahut. A gyanú szerint a Sara Netanjahunak része van a miniszterelnökkel együtt a 4000-es, Bezeq-Walla ügyben, megvesztegetésben és a bizalommal való visszaélésben.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Manasse törzse vissztér Indiából Izraelbe

2018.06.18

 A Bnéj Menáse közösség Északkelet-Indiában, a burmai és bangladesi határ közötti területen él. Hagyományaik szerint őseiket Asszíriába hurcolták az első Szentély lerombolásának idejében. A szolgasorból megszökve Perzsiába, majd Afganisztánba vándoroltak. Onnan Tibetbe, majd Kínába mentek tovább, ahol ismét szolgasorba jutottak, és a Nagy Fal építésében vettek részt. Ekkor sokukat meghalt, mások elmenekültek és barlangokban húzták meg magukat. Mintegy 1900 évvel ezelőtt a kínaiak elvették “bőr tekercseiket” és elégették azokat, így írott források nélkül maradtak, és megindult a közösség asszimilációja.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Csapda vagy fészek? Alija levél

2018.06.01

 Silló Sándor

Segít valakinek, aki most szeret bele ebbe az országba, most éli a mézesheteit, ha elmondom, hol tartok három év után? Vagy annak, aki elégedetlen azzal, ahová az izraeli évei juttatták? Most ők vitáznak bennem, hagyom őket beszélni:

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Izraeli tél

2018.03.29

 Lehet, hogy idézőjelbe kellene tennem a szót: izraeli “tél”. Magyarországi nézőpontból biztosan, hiszen az izraeli tél körülbelül egy közép-európai szeptember-októberhez hasonlít. Amikor reggel már csak plusz öt fok van, az borzasztóan hideg napnak számít, és simán vannak olyan napok, amikor flipflopban (strandpapucsban) lehet sétálni. Mármint anélkül, hogy megfagynának és egyesével letöredeznének a lábujjaid. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Mindannyian rasszisták vagyunk

2018.03.09

 „Diszkrimináljunk pozitívan!” – mondtam marokkói barátomnak, aki nem lelkesedik ettől az ötlettől. „Mi mást is tehetnénk? – tárta szét a karját. – Ha az izraeli elit abszolút többsége, bírók, professzorok, bankigazgatók, a Moszad és a Sin Bet parancsnokai, az összes eddigi kormány fontosabb miniszterei, a tömegtájékoztatás vezetői és sok más kulcsfontosságú vezető is askenázi, mit tehetnénk? Várjuk zsebre dugott kézzel, hogy a helyzet magától megváltozzon? Nem hiszem. A pozitív diszkrimináció rossz megoldás, amit szélsőséges helyzetekben a még rosszabb elkerülésére használnak.”

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0