Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kijev katonai egységeket vezényel az orosz határhoz

2018.12.18

 

Kijev katonai egységeket vezényel az orosz határhoz

 


 

Légi úton katonai egységeket dobnak le Kelet-Ukrajnába, hogy megvédjék az országot egy esetleges katonai agressziótól – jelentette be Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn Dnyiproban, ahol egyetemi tanárokkal és diákokkal találkozott.

Az államfő kijelentette, hogy a vezérkar kérésére vezette be a hadiállapotot, hogy egységeket vonjanak össze a keleti országrészbe, annak érdekében, hogy felkészüljenek egy esetleges orosz agresszióra.
„Az alkotmánynak megfelelően jártam el, mint a fegyveres erők főparancsnoka felelősséggel tartozom az ukrán népnek” – húzta alá Porosenko.

Az elnök megjegyezte, hogy az eredeti 60 napról 30-ra csökkentette a hadiállapotot, ami a legrövidebb időszak a harci alakulatok felkészítésére és átvezénylésére.

„Azt mondtam, hogy megoldjuk ezt rövidebb idő alatt, úgy hogy az egységeket légi úton dobjuk át, valamint létrehozzuk a tartalékosok első vonalát” – emelte ki az elnök.

karpathir.com/2018/12/18/kijev-katonai-egysegeket-vezenyel-az-orosz-hatarhoz/

Teljes harckészültségben a donecki szakadárok


Eduard Baszurin, az Ukrajnától elszakadni kívánó, a magát  Donecki Népköztársaságként nevező terület népi milíciája helyettes vezetője a helyi hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, a régió hadseregénél teljes hadkészültséget rendeltek el.  

 A helyettes parancsnok elmondta, hírszerzőinek tudomására jutott, hogy az ukrán reguláris haderő általános offenzívára készül. Ezért valamennyi  csapategységüket készültségbe helyezték,  hogy visszaverjenek bármilyen  ukrán ellentámadást.