Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szijjártó: Az osztrák államfő átállt Soros György oldalára

 Szijjártó: Az osztrák államfő átállt Soros György oldalára

ADMIN1

Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök úgy véli, hogy Ausztriának Emmanuel Macron francia elnök és nem a V4-ek oldalára kell állnia, mivel szerinte a visegrádi országok semmi izgalmasat nem kínálnak Európának.

Szijjártó Péter sajnálatát fejezte ki, hogy az osztrák államfő Soros György és a migránsok oldalára állt. A külgazdasági és külügyminiszter így reagált vasárnap arra, hogy Profil című politikai hetilap interjút közölt www.profil.at/oesterreich/bundespraesident-alexander-van-der-bellen-interview-10046219 Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnökkel, aki a cikk szerint védelmébe vette Soros Györgyöt. Az üzletmeber már volt nála vendégségben a Hofburgban.

Az osztrák szövetségi elnök kifejtette, hogy Ausztriának Emmanuel Macron francia elnök és nem a V4-ek oldalára kell állnia. “A visegrádi országok semmi izgalmasat nem kínálnak ugyanis Európa számára, pedig – Orbán Viktort is beleértve – rendkívül intelligens politikusaik vannak”.

Az államfő szemében Soros György a civil társadalom képviselője, emberbarát, aki milliókkal támogatta az egyetemeket, valamint a demokráciát szolgáló ngo-kat. Hangsúlyozta: sokan vélik úgy, ahogyan a milliárdos, hogy Európa demográfiai gondokkal küzd, és rá van szorulva a bevándorlásra. Van der Bellen hozzátette: lényegesnek tartja a migránsok integrációját, mert különben 10-20 év múlva visszaüt a probléma. Vagyis megfelelő végzettséghez, illetve álláshoz kell juttatni őket, és főként a gyerekekért kell sokat tenni – közölte a lap.

Szijjártó Péter szerint az osztrák államfő téved, “Soros György nem az európai embereket képviseli, hanem a migránsokat, és legfőképpen a saját érdekeit tartja szem előtt”. Ilyenek a spekulánsok – fogalmazott a miniszter, kiemelve: a magyar kormány megvédi Magyarországot “Soros Györggyel és csatolt részeivel szemben, ugyanis Soros György migránsokat, káoszt és rombolást hagy maga után”.

A miniszter úgy vélte: Alexander Van der Bellen egy migránsokkal elárasztott Ausztriát szeretne, erről – mint megjegyezte – “majd számoljon el az osztrák választóknak”. A magyar kormány nem migránsokra, hanem békében és biztonságban élő magyar családokra akarja építeni az ország jövőjét – közölte Szijjártó Péter.

hvg.hu/itthon/20180429_szijjarto_az_osztrak_allamfo_atallt_soros_gyorgy_oldalara