Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Holnaptól Bilderberg konferencia: Ferenc pápa is képviselteti magát

 

 

 

Holnaptól Bilderberg konferencia: Ferenc pápa is képviselteti magát

 

 

 

/EchoTV nemzetközi sajtószemléje/

Az olasz Il Giornale napilap arról tudósít, hogy Torinóban holnap kezdődik és 10-én ér véget a szupertitkos Bilderberg találkozó. 128 vendéget várnak, de az eddig megszokottaktól ellentétben nem szállodában fognak lakni, hanem a városban egy olyan helyen, amit még mindig titokban tartanak. Meglepő, hogy Pietro Parolin, vatikáni államtitkár is részt vesz a demokrácia és átláthatóság szempontjából rengeteg kérdést felvető ultratitkos találkozón. A fő témák a populizmus, Oroszország és a szabadkereskedelem lesz. A Bilderberg klubot, emlékeztet az Il Giornale, 1954-ben alapította David Rockefeller.

x

Putyin elnök és Alexander Van der Bellen osztrák elnök tegnap Bécsben földgázszállítási szerződést írt alá, amely 2040-ig érvényes. Az osztrák elnök kijelentette: „Az amerikai cseppfolyósított földgáz kétszer vagy háromszor drágább az orosz földgáznál. Ilyen körülmények között… nincs sok értelme az orosz földgáz helyett amerikai cseppfolyósított földgázt vásárolni”. Putyin elnök kijelentette: „Ausztria lett a Nyugat-Európa felé irányuló orosz földgázszállítás egyik legfontosabb helye és fontos szerepet játszik az egész európai kontinens energiabiztonságának szavatolásában”, idézte a két államfőt az orosz Russia Today tévéhálózat angol nyelvű portálja.

x

„Ausztria és Olaszország új kezdést akar Oroszországgal” címmel a Deutsche Wirtschafts Nachrichten német gazdasági-politikai hírportál  arról ír, hogy tegnap mind Giuseppe Conte új olasz miniszterelnök, mind pedig Sebastian Kurz osztrák kancellár világos jelét adta annak,  hogy az Európai Uniótól elvárják, nyisson Oroszország irányába. Az Európai Tanács irányítását július elsején egy fél évre átvevő Kurz kancellár azt mondta, Kelet-Ukrajna ügyében is a szankciókat fokozatosan le kell építeni.   Putyin orosz elnök szintén lát erre esélyt, mint tegnap bécsi látogatásán ezt ki is fejtette, idézi őket a cikk.

x

Handelsblatt nevű német kereskedelmi napilap arról számol be, hogy a Daimler cég egymilliárd eurót ruház be egy új kecskeméti Mercedes-gyárba, aminek, jegyzi meg a cikk, Orbán Viktor miniszterelnök nyilván örül. Az új gyárban most először ugyanazon futószalagon szerelik össze a hagyományos meghajtású meg az elektromos autókat is.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

lovasistvan.hu/2018/06/06/holnaptol-bilderberg-konferencia-ferenc-papa-is-kepviselteti-magat/

Az orosz Sputnik News hírügynökség német nyelvű szolgálata arról számol be, hogy noha Richard Grenell, az új berlini amerikai nagykövet dicsérte Sebastian Kurz osztrák kancellárt és támogatását fejezte ki iránta, a háttérben az Egyesült Államok korábban erős nyomást fejtett ki,  hogy igyekezzen megakadályozni Vlagyimir Putyin elnök keddi, bécsi látogatását. Erről Gerhard Mangott, az innsbrucki egyetem professzora beszélt a német közszolgálati Deutsche Welle adónak. Putyin látogatása kellemetlenül érintett számos európai és amerikai szakértőt is, mert ez szembe ment azzal a dogmatikus állításukkal, hogy Oroszország elszigetelődött „a civilizált világban”. A cikk kiemeli, hogy Kurz kancellár nem mutatott félelmet a washingtoni háborús héjáktól és nyíltan kijelentette, a jövőben fellép az Oroszország elleni szankciók leépítéséért. Brüsszelben tartanak  attól is, hogy Kurz ezt a politikát fogja folytatni, amikor Ausztria július elsején fél évre átveszi az Európai Tanács irányítását.  Brüsszelnek és Washingtonnak szintén nem tetszett, hogy a Gazprom energiakonszern az osztrák ÖMV vállalattal 2040-ig kötött földgázszállítási megállapodást.