Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Válaszolnunk kell az amerikai vámokra és véget kell vetnünk az Oroszországot sújtó szankcióknak" - Osztrák alkancellár

  

KezdőlapújvideóhírekOroszországAmerikaVlagyimir PutyinDonald TrumpAusztria

"Válaszolnunk kell az amerikai vámokra és véget kell vetnünk az Oroszországot sújtó szankcióknak" - Osztrák alkancellár

 0  6/05/2018

"Itt az ideje, hogy reagáljunk Donald Trump amerikai elnök kereskedelmi vámjaira és megszüntessük az Oroszország ellen bevezetett EU...

post-feature-image


"Itt az ideje, hogy reagáljunk Donald Trump amerikai elnök kereskedelmi vámjaira és megszüntessük az Oroszország ellen bevezetett EU szankciókat," - mondta Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, mielőtt Vlagyimir Putyin orosz elnök Bécsbe látogatott.


Az EU szankcionálási politikájának újragondolása Oroszországgal szemben "kívánatos", mivel az intézkedések károsítják a nemzetgazdaságot, mondta Strache az osztrák Österreich című újságnak egy szombati interjúban. (1)

"Mindig is figyelmeztettem, hogy Oroszországot nem szabad Kína karjaiba lökni. Itt az ideje, hogy véget vessünk ezeknek a bosszantó szankcióknak, és normalizáljuk a politikai és gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal," - mondta.

Strache arra a kérdésre válaszolt, hogy vajon az EU-nak meg kell-e változtatnia hozzáállását Moszkva irányába annak fényében, hogy az Egyesült Államok vámokat vetett ki az európai acél- és alumínium termékekre. A Trump által kivetett vámok hivatalosan június 1-jén léptek hatályba. Az elnök azt állítja, hogy ez az intézkedés meg fogja védeni az amerikai gyártókat, míg az EU "indokolatlannak" nevezte a vámokat azzal vádolva Amerikát, hogy "kereskedelmi háborút" robbant ki.


Strache, a jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPO) vezetője, a kormányzó koalíció kisebbik partnere bírálta Trump politikáját, és azt javasolta, hogy az EU találjon rá megfelelő választ.

"Az EU-nak reagálnia kell, mert a jelenlegi helyzetben a tisztességes kereskedelem lehetetlen," - mondta. Az ország vezetője, Sebastian Kurz kancellár a hét elején szintén bírálta a vámok bevezetését mondván, hogy az Egyesült Államok kereskedelmi partnerként egyre "megbízhatatlanabbá válik".

Az Osztrák Gazdasági Kutatóintézet tanulmányai szerint az Oroszországgal szemben 2014-ben bevezetett szankciók három év alatt 2,1 milliárd euró (2,4 milliárd dollár) exportveszteséget okozhattak Bécsnek. (2)

Strache nyilatkozata az orosz elnök, Vlagyimir Putin tervezett látogatása előtt került nyilvánosságra. A találkozó Bécsben kerül megrendezésre, ahol találkozni fog Kurz-al, valamint Strache-vel. (3)

 

ujvilagtudat.blogspot.com/2018/06/valaszolnunk-kell-az-amerikai-vamokra.html