Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dániel: Rettenetes fenevad emelkedik fel

Cikkek

Holnaptól Bilderberg konferencia: Ferenc pápa is képviselteti magát

2018.06.07

Az olasz Il Giornale napilap arról tudósít, hogy Torinóban holnap kezdődik és 10-én ér véget a szupertitkos Bilderberg találkozó. 128 vendéget várnak, de az eddig megszokottaktól ellentétben nem szállodában fognak lakni, hanem a városban egy olyan helyen, amit még mindig titokban tartanak. Meglepő, hogy Pietro Parolin, vatikáni államtitkár is részt vesz a demokrácia és átláthatóság szempontjából rengeteg kérdést felvető ultratitkos találkozón. A fő témák a populizmus, Oroszország és a szabadkereskedelem lesz. A Bilderberg klubot, emlékeztet az Il Giornale, 1954-ben alapította David Rockefeller.

 

"Válaszolnunk kell az amerikai vámokra és véget kell vetnünk az Oroszországot sújtó szankcióknak" - Osztrák alkancellár

2018.06.05

 "Itt az ideje, hogy reagáljunk Donald Trump amerikai elnök kereskedelmi vámjaira és megszüntessük az Oroszország ellen bevezetett EU szankciókat," - mondta Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, mielőtt Vlagyimir Putyin orosz elnök Bécsbe látogatott.

 

Német sajtó: Trump ki akarja űzni a német autókat Amerikából

2018.05.31

 Trump kereskedelmi politikájának legnagyobb vesztese Németország lehet, ő exportálja ugyanis a legtöbb prémium autót Amerikába, sőt, az amerikai préium autópiac 90 százalékát a német autógyárak uralják.

 

Merkel Szíria ügyében óvatosan, de támogatja Putyint/Frissítve/Új német-orosz barátság kezdődik

2018.05.22

 Újabb részlet szivárgott ki a Szocsiban május 18-án tartott Merkel-Putyin találkozóról. A kancellárnő most először nyilatkozott úgy, hogy nem utasítja el csak úgy Oroszország szíriai szerepét.

 

Macron egy Franciaország vezette „Új Világrendet” akar, de senki nem figyel rá

2018.05.20

 A francia elnök meg akarja erősíteni az EU-t entitásként és pán-európai kampányt folytat a 2019-es európai parlamenti választásokra. De még Németországot se sikerült felvennie szekerére, pedig igen jó kapcsolatban áll Merkellel.

 

MERKEL VÉGÜL MEGALÁZKODOTT PUTYIN ELŐTT

2018.05.20

 Merkel egy olyan időszakban látogatott Szocsiba, amit a Berlin és Moszkva közötti feszült viszony jellemez. Németország ugyanis legfőbb szószólója volt az Oroszország elleni szankcióknak a 2014-es ukrán események után.

A tárgyalási utáni sajtótájékoztatón azonban Angela Merkel védelmébe vette az Északi-Áramlat-2 nevű földgázvezeték projektjét. Az orosz elnökkel egyetértett abban, hogy a földgázvezeték kizárólag kereskedelmi projekt. Merkel hangsúlyozta: stratégiai jelentősége van annak, hogy Ukrajna az Északi Áramlat-2 után is megőrizze tranzitország-szerepét, amit Németország támogatni fog.

 

A transzatlanti kapcsolatok felbomlásáról beszélt a német államfő

2018.05.10

 Lehet, hogy mégiscsak sikerül Washingtonnak megosztani Európát.

 Altmaier Angela Merkellel együtt utazott az Egyesült Államokba egy német-amerikai csúcstalálkozóra. Ennek során azt tanácsolta az amerikai vezetőknek, hogy ne próbálják meg aláásni a transzatlanti köteléket, valamint kijelentette; az európai vámunió országai közösen cselekszenek, és az USA Európa megosztására tett kísérletei kudarcot fognak vallani.

 

Merkel: Európának már nincs szüksége amerikai katonai jelenlétre

2018.05.10

 Miután az európai országok nem tudták megakadályozni, hogy az Egyesült Államok felmondjon egy fontos nemzetközi szerződést – ezzel súlyosan sértve az európai érdekeket -, Angela Merkel német kancellár arról beszélt, hogy az amerikaiak már nem védelmezik az európai érdeket, ezért Európa saját kezébe kell vegye sorsának formálását.

 

Németországban megkezdődött az Északi Áramlat 2. építése Oroszország felé

2018.05.08

 Számos ország ellenzi az Északi Áramlat 2 megépítését (pl. Ukrajna és Lengyelország), ezek többnyire olyan országok, melyek az amerikai befolyás térségi hídfőállásaként működnek, emiatt nem részesülnek majd az új gázszállítási útvonal létrehozásából adódó profitból. A projekt megvalósítását az Amerikai Egyesült Államok is nyíltan ellenzi; az USA az orosz-német gázprojekt megakadályozásával saját cseppfolyósított földgázát próbálná értékesíteni az európai gázpiacon

 

Háború: - Az Egyesült Államok kilép az iráni atomszerződésből

2018.05.08

 Sajnálatosnak és aggodalmat keltőnek nevezte kedd este Londonban kiadott közös közleményében a brit miniszterelnök, a francia államfő és a német kancellár, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette az Egyesült Államok kilépését az iráni nukleáris fejlesztési programról 2015-ben kötött többhatalmi megállapodásból. Theresa May, Emmanuel Macron és Angela Merkel a közös közleményben – amelyet a három vezető megállapodása alapján a brit kormányfő londoni hivatala tett közzé – leszögezi, hogy a három európai hatalom változatlanul elkötelezett az egyezmény érvényben tartása mellett, mivel a megállapodás továbbra is fontos a közös biztonsági érdekek szempontjából. A kommüniké felhívja a figyelmet arra, hogy az Iránnal aláírt megállapodást az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag hagyta jóvá 2231-es számú határozatával, amely változatlanul kötelező nemzetközi jogi erővel bír.