Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dániel: Rettenetes fenevad emelkedik fel

Cikkek

Zsidó ünnep miatt áll a bál az EU-csúcs körül

2018.08.14

 A nyári szünet utáni első uniós csúcstalálkozó szeptember 20.-án lesz Salzburgban, ugyanakkor az uniós hagyományoknak megfelelően előző este informális vacsorára kerül sor a 28 tagállam vezetői között, és, mint általában, a „nagy dolgok” gyakran ezen dőlnek el. Idén pedig szeptember 19.-re esik Jom kippur, vagyis az engesztelés napja, a zsidó hagyomány szerint ezen a napon bocsájtotta meg Isten a zsidóknak, hogy korábban az Aranyborjút imádták. Niedermüller Péter – akit a Politico „magyar zsidó EP-képviselőként” említ – és William Echikson, a Progresszív Judaizmus Európai Uniós Irodájának igazgatója szerint ugyanakkor az osztrák kormány időzítése szándékos, a szélsőjobbnak tett gesztus, és nincs tekintettel a zsidó hagyományokra. 

 

Berlin az oroszokkal egyeztetett a szír migránsok kitoloncolásáról?

2018.07.26

 Miről beszélt Merkel és Maas Putyin háborús stratégáival? – fogalmazza meg kérdését a lap, amely kiemeli: Geraszimov szerepel az EU szankciós listáján, vagyonbefagyasztást rendeltek el ellene, és elvileg nem utazhat be az Európai Unióba – írja az MTI a német lapra hivatkozva.

 

Német külügyminiszter: többé nem támaszkodhatunk az USA támogatására

2018.07.22

 

Trump háborús hangja Iránnal. Teherán keresi az Európai támogatóit

2018.07.06

 Irán azt mondta, hogy ha az Egyesült Államok visszaállítja az Irán elleni szankciókat és bevezet egy tilalmat az iráni olaj értékesítésére, Teherán blokkolja az olajellátást a Perzsa-öbölben a Hormuz-szoroson keresztül.

Ez keresztül jár a világolaj 20 százaléka.

Ugyanakkor az USA igyekszik egyensúlyt teremteni a globális olajpiacon. Egyrészt a Fehér Ház az amerikai olajpala magas áraiért küzd, másfelől - csökkenteni kívánják az olajárakat, megkövetelik az OPEC számára, hogy növelje az ellátásokat, de blokkolja az iráni nyersanyagokat.

 

Holnaptól Bilderberg konferencia: Ferenc pápa is képviselteti magát

2018.06.07

Az olasz Il Giornale napilap arról tudósít, hogy Torinóban holnap kezdődik és 10-én ér véget a szupertitkos Bilderberg találkozó. 128 vendéget várnak, de az eddig megszokottaktól ellentétben nem szállodában fognak lakni, hanem a városban egy olyan helyen, amit még mindig titokban tartanak. Meglepő, hogy Pietro Parolin, vatikáni államtitkár is részt vesz a demokrácia és átláthatóság szempontjából rengeteg kérdést felvető ultratitkos találkozón. A fő témák a populizmus, Oroszország és a szabadkereskedelem lesz. A Bilderberg klubot, emlékeztet az Il Giornale, 1954-ben alapította David Rockefeller.

 

"Válaszolnunk kell az amerikai vámokra és véget kell vetnünk az Oroszországot sújtó szankcióknak" - Osztrák alkancellár

2018.06.05

 "Itt az ideje, hogy reagáljunk Donald Trump amerikai elnök kereskedelmi vámjaira és megszüntessük az Oroszország ellen bevezetett EU szankciókat," - mondta Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, mielőtt Vlagyimir Putyin orosz elnök Bécsbe látogatott.

 

Német sajtó: Trump ki akarja űzni a német autókat Amerikából

2018.05.31

 Trump kereskedelmi politikájának legnagyobb vesztese Németország lehet, ő exportálja ugyanis a legtöbb prémium autót Amerikába, sőt, az amerikai préium autópiac 90 százalékát a német autógyárak uralják.

 

Merkel Szíria ügyében óvatosan, de támogatja Putyint/Frissítve/Új német-orosz barátság kezdődik

2018.05.22

 Újabb részlet szivárgott ki a Szocsiban május 18-án tartott Merkel-Putyin találkozóról. A kancellárnő most először nyilatkozott úgy, hogy nem utasítja el csak úgy Oroszország szíriai szerepét.

 

Macron egy Franciaország vezette „Új Világrendet” akar, de senki nem figyel rá

2018.05.20

 A francia elnök meg akarja erősíteni az EU-t entitásként és pán-európai kampányt folytat a 2019-es európai parlamenti választásokra. De még Németországot se sikerült felvennie szekerére, pedig igen jó kapcsolatban áll Merkellel.

 

MERKEL VÉGÜL MEGALÁZKODOTT PUTYIN ELŐTT

2018.05.20

 Merkel egy olyan időszakban látogatott Szocsiba, amit a Berlin és Moszkva közötti feszült viszony jellemez. Németország ugyanis legfőbb szószólója volt az Oroszország elleni szankcióknak a 2014-es ukrán események után.

A tárgyalási utáni sajtótájékoztatón azonban Angela Merkel védelmébe vette az Északi-Áramlat-2 nevű földgázvezeték projektjét. Az orosz elnökkel egyetértett abban, hogy a földgázvezeték kizárólag kereskedelmi projekt. Merkel hangsúlyozta: stratégiai jelentősége van annak, hogy Ukrajna az Északi Áramlat-2 után is megőrizze tranzitország-szerepét, amit Németország támogatni fog.