Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dániel: Rettenetes fenevad emelkedik fel

Cikkek

Kurz aláírja: Az ENSZ menekült paktuma még a migrációs paktumnál is rosszabb – mindkettő aláírása decemberre van tervezve

2018.12.03

 Az EU javaslat egyik fontos eleme, például, hogy a menekültek tagállamok közötti áthelyezését igyekszik elősegíteni. A dokumentum olyan kifejezéseket használ, mint „kötelező intézkedés,” „jogi eszköz” vagy „nehezen eladható.” A szóhasználat egy része tehát kötelező jelleget sugall, míg más kifejezések arról árulkodnak, hogy a szerzők maguk is tisztában vannak azzal, hogy bizonyos előírásokat nem lesz könnyű lenyomni a társadalom torkán.

A dokumentumban elénk tárul az is, hogy az EU kiszámolta minden ország maximális felszívó kapacitását. A konklúzió: Németország 274 millió, míg Svédország 440 millió ember befogadását képes biztosítani.

 

Az osztrák kormányfő többször találkozik Putyinnal, de másképp a barátja, mint Orbán

2018.11.05

 Kurz valóban jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal, s Ausztria gázellátásának biztonságát szem előtt tartja, ám ez korántsem olyan egyoldalú kötődés, mint amilyennel Magyarország a Paks II.-szerződéssel elkötelezte magát. Az osztrák kancellár sűrűn hangoztatja, hogy országa híd akar lenni a Nyugat és Oroszország között, amiért az EU-n belül nem tartják őt a Kreml trójai falovának.

 

A Negyedik Német Birodalom előérzete

2018.10.05

 Merkel elérkezettnek látta az időt, és eléggé biztosnak a pozícióját arra, hogy leszámoljon az ellenfeleivel. Az Egyesült Királyság távozása az unióból Berlin mozgásterét tovább növelte. A Macron vezette Franciaország pedig önként átengedte a vezető szerepet legnagyobb riválisának. Merkel ügyesen sakkozik, csak az a baj, hogy emberekkel teszi – ezt vetette a legutóbb a szemére Jörg Meuthen, az AfD elnöke. A kancellár már a megfelelő csomagolásra sem ügyel. Minden létező pozícióba a saját emberét ülteti.

 

Putyin: Oroszország üdvözli, hogy Ausztria támogatja a Északi Áramlat-2 megépítését

2018.10.04

 

Biztosan felbosszantja Orbánt az osztrák kancellár lépése

2018.09.16

 A német és az osztrák kormány támogatja az Európai Bizottság javaslatait az Európai Unió (EU) külső határának védelméről – jelezte Angela Merkel német és Sebastian Kurz osztrák kancellár a jövő heti EU-csúcsról vasárnap Berlinben folytatott megbeszélésük előtt.

 

Ausztria nem a barátunk: Az Osztrák Néppárt is megszavazza a Sargentini-jelentést

2018.09.11

 Az Osztrák Néppárt (ÖVP) európai parlamenti képviselői is támogatják, hogy Magyarország ellen meginduljon az úgynevezett 7. cikk szerinti eljárás az EU-s alapértékek veszélyeztetése miatt, vagyis képviselőik megszavazzák szerdán a Sargentini-jelentést – mondta hétfő este az ORF-nek adott interjúban Sebastian Kurz kancellár, aki egyetért Othmar Karas ÖVP-delegációvezetővel abban is, hogy az eljárás megindítása esetén függesszék fel a Fidesz tagágát az Európai Néppártban.


 

A németek menekülőutat építenek – Putyin látogatása után robbant a bomba

2018.08.23

 Putyin elnök múlt pénteki berlini látogatása után három nappal a német külügyminiszter politikai bombát robbantott az amerikai SWIFT pénzügyi rendszer megkérdőjelezésével. Berlin ezzel egy komoly gesztust tett az eurázsiai tengely irányába, amely már jó ideje egyre nyíltabban törekedszik a dollár-hegemónia aláásására. Berlin már nem tűri, ha a fejük felett és a kárukra cselekednek.

 

Két éve Putyin, közölte Merkellel, bármit is csinál, végül úgy is ugyanaz… és most igaza lett

2018.08.21

 Úgy látszik Putyinnak nagyin igaza volt akkor, amikor közölte Merkellel, hogy bármit is csinálnak a németek, az amerikaiak és szövetségeseik, a vége úgy is az lez amit ő akar. Azzal a példázattal élt, hogy a menyasszony bármit is csinál a nászéjszakán, a vége úgyis ugyanaz.

 

Lemondásra szólították fel, mert meghívta az esküvőjére Putyint

2018.08.16

 Putyin és Kneissl valószínűleg csak néhány hónapja ismerték meg egymást az orosz elnök hivatalos ausztriai látogatása idején, ekkor hívhatta meg az osztrák külügyminiszter Putyint az esküvőjére. Karin Kneissl természetesen nem számolt komolyan azzal a lehetőséggel, hogy az orosz államfő valóban részt vesz majd a ceremónián – írta Pjotr Akopov, a Kremlhez közeli vzgjlad.ru internetes hír-és elemző portál főszerkesztő-helyettese. “Karin nemcsak okos, hanem bátor asszony is” – tette hozzá.

 

MERKEL PUTYIN PINCSIJÉVÉ VÁLT, ÉS VÉGKÉPP ELSZIGETELŐDÖTT

2018.08.15

 A vicc az egészben az, hogy utóbbi még részben igaz is, Merkel viszonya ugyanis mind az oroszokkal, mind pedig az amerikaiakkal egyre hidegebb. Lássuk be, ez azért nagy mutatvány.

Hogy sikerült mindezt elérnie? Trumpot például az bosszantja, hogy Németország  60-70%-ban az orosz importból fedezi olaj- és gázszükségletét. Erre mondta azt Trump nemrég, hogy Németországot “teljes mértékben Oroszország irányítja”.