Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Marakákesi nyilatkozat, szabad út az afrikaiaknak és még gondoskodni is kell róluk, csak mi nem írtuk alá

 Döbbenetes a marakákesi nyilatkozat, szabad út az afrikaiaknak és még gondoskodni is kell róluk – Mégis csak mi nem írtuk alá a nyilatkozatot

VILAGLATO — 2018-05-03 4 HOZZÁSZÓLÁS

TwitterTweet on Twitter FacebookShare on Facebook Google+Google+ PinterestPinterest

 

Újabb migrációs hullámot válthat ki a rabati folyamat keretében Marrákesben elfogadott nyilatkozat, ezért nem csatlakozott Magyarország a politikai deklarációhoz – az M1-nek nyilatkozva beszélt erről a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó szerint elfogadhatatlan, hogy a migrációt támogatni kellene azért, mert Afrikában nő a népesség, Európában pedig csökken.

A 31 európai és 26 afrikai ország részvételével megtartott marrákesi tanácskozáson elfogadott deklaráció arról szól, hogy a migráció olyan pozitív folyamat, amelyet ösztönözni kell. Ezért új migrációs csatornákat kell nyitni, és nem lehet jogi státuszuk alapján különbséget tenni migráns és migráns között – mondta el Szijjártó Péter.

Képtalálat a következőre: „businessperson”

Mint elmondta, a nyilatkozat szerint – amelyet egyedül Magyarország nem támogatott – az európai országok az afrikaiak álláspontját támogatják. Ez pedig teljesen ellentétes az egy évtizede elindult rabati folyamattal, aminek éppen az volt a célja, hogy az európai támogatásokat olyan fejlesztésekre használják Afrikában, amelyek csökkentik az elvándorlást – hangsúlyozta.

Közölte:

A magyar kormánynak a választóktól kapott felhatalmazás alapján kutya kötelessége, hogy minden alkalommal hangoztassa bevándorlásellenes álláspontját.”

Kapcsolódó: Vörös riasztás két szomszédos országban. Több tízezer migráns jön!

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ugyancsak a Marrákesben elfogadott nyilatkozatot bírálva felidézte, hogy Dimitris Avramopoulos, az EB migrációért felelős biztosa egyenesen úgy fogalmazott: azért kell támogatni a migrációt, mert miközben Afrikában nő a népesség, Európában csökken.

Audió lejátszó

00:00

00:00

A hangerő növeléséhez, illetőleg csökkentéséhez a Fel/Le billentyűket kell használni.

 

Ez a miniszter szerint oda vezetne, hogy az afrikai népesedésből oldaná meg Európa a népesedési kihívásokat.

A magyar kormánynak ezzel szemben az az álláspontja, hogy a demográfiai kihívásokat saját magunknak kell megoldanunk a családok támogatásával, a szakképzés és az oktatás modernizálásával – fűzte hozzá.

magyarkozosseg.blog/dobbenetes-a-marakakesi-nyilatkozat-szabad-ut-az-afrikaiaknak-es-meg-gondoskodni-is-kell-roluk-megis-csak-mi-nem-irtuk-ala-a-nyilatkozatot/