Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Damaszkuszban találtak két fel nem robbant nyugati precíziós rakétát – az oroszok már szét is szerelték

2018.04.20

 

Damaszkuszban találtak két fel nem robbant nyugati precíziós rakétát – az oroszok már szét is szerelték

 

 

A Damaszkuszra nemrégiben kilőtt rakéták közül kettő nem robbant fel. A nyugati gyártmányú, nagy pontosságú találatra tervezett rakétákat az oroszok már be is gyűjtötték és Oroszországba szállították elemzésre – írja az iDnes.cz cseh portál az Interfax hírügynökségre hivatkozva.  

 

Az orosz technikusok elsősorban az irányítórendszereikre és a navigációs rendszereikre kíváncsiak és perszer a borításnál használt, rádióhullámokat elnyelő anyagra. Az orosz hadsereg a szerzett információkat saját légvédelme fejlesztésére akarja használni.

 

Az USA, Nagy-Britannia és Franciaország a múlt hétvégén – saját közlésük szerint – 105 rakétát lőttek ki szíriai célpontokra, amelyből 76 a damaszkuszi Kutatóközpontra irányult, 29 pedig egy vegyifegyverek tárolására alkalmas bunkerre.

 

Moszkva állítása szerint a szír légvédelmi egységek 112 légvédelmi rakétát lőttek fel, amelyek közül 71 célba is ért, vagyis szerintük az ellenséges rakéták 70 százalékát sikerült megsemmisíteniük.

 

Washington állítja, minden a három szövetséges által kilőtt rakéta célba ért.

 

iDnes.cz

Nyitókép: Vox.com   www.korkep.sk/cikkek/friss-hirek/2018/04/19/damaszkuszban-talaltak-ket-fel-nem-robbant-nyugati-precizios-raketat-az-oroszok-mar-szet-szereltek