Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az EU kettéválásához vezető események

Cikkek

Német gyarmat lenne az Európai Egyesült Államok

2017.12.15

 A német szociáldemokrata párt vezetője, Martin Schulz napokkal ezelőtt kijelentette; civil szervezetekkel közösen meg kell fogalmazni az európai állam alkotmányát, és amelyik tagállam ezt nem hajlandó aláírni, az automatikusan elhagyja az Európai Uniót. Schulz szerint 2025-ig kell ltérehozni az Európai Egyesült Államokat, és az ezt hátráltató tagállamokat rá kell kényszeríteni a kilépésre.

Premysl Votava a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, Schulz kezdeményezése szigorúbb német kontroll alá akarja vonni Európát, gyakorlatilag egy német gyarmatbirodalom jönne létre ezáltal.

 

„2025-re meg kell teremteni az Európai Egyesült Államokat, azok az országok, amelyek ezt nem akarják, ki kell lépniük”

2017.12.08

 

Három ügyben is beperli az Európai Bizottság Magyarországot

2017.12.08

 

annak ellenére, hogy az Európai Bíróság szeptemberi ítélete megerősítette a 120 ezer menedékkérő elosztását szolgáló mechanizmus érvényességét, Magyarország, Lengyelország és Csehország továbbra sem teljesíti jogi kötelességeit. 

Mint írták, nem találták kielégítőnek az országok válaszát, mert nem jelezték, hogy hozzá fognak járulni az áthelyezési határozat végrehajtásához, ezért döntöttek végül a bírósági szakasz megkezdése mellett.

 

Az európai elit a „kereszténytelenítéssel” azt jelzi az iszlám terjeszkedésnek, Európa legyőzhető

2017.12.07

 

Magyar vétó: a NATO külügyminiszterei nem találkoznak Ukrajna képviselőivel

2017.12.06

 December 6-án hívták volna össze a NATO-Ukrajna Bizottságot a NATO külügyminiszteri szintű találkozója alkalmából. A bizottság Ukrajnának nagyon fontos, hiszen ez mutatja a nyugati országok támogatását Ukrajna felé az Oroszországgal szembeni konfliktusban. Ráadásul Ukrajna a NATO tagja akar lenni, így ez a bizottság létfontosságú számára. Ezért óriási csapás Ukrajnának a magyar vétó.

 

46 TONNA MAGYAR ARANYAT ELADTAK A SZOCIK! HOL VAN AZ ÉRTE KAPOTT PÉNZ?

2017.11.28

 Surányi György (liberálisok pénzügyi zsenije) korábbi jegybankelnök 1996-97 fordulóján mintegy -2000 milliárd forint veszteséget adott át az adófizetőknek.
Pedig ebben az időben értékesítették az MNB 46 tonna aranykészletét, és egyéb értékeket.
Surányi György egy 1996-os sajtótájékoztatón elégedettségének adott hangot az ország makrogazdasági teljesítménye okán, miközben a jegybank iszonyatos veszteségeket szenvedett el.
„Örömteli veszteségek” – címmel olvasható ma is beszámoló az eseményről a 24.hu-n.

 

Európa legversenyképesebb befektetési környezete jött létre Kelet-Közép-Európában

2017.11.28

 A 16+1 formátumban az európai országok közül a következők vesznek részt: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia. 

 

Az istennő alkonya – a Merkel-korszak szétesése

2017.11.22

 Merkelnek már nincsen meg a szükséges politikai ereje és tekintélye, hogy egy kormányt megalakítson. Az EU központi dinamikájáért felelős francia-német tengely újra leállt és Macron most stabilabb képet mutat a hazavágott Merkelhez képest. Eközben a németeknek valahogyan menedzselni kellene Berlin feszült diplomáciai viszonyát Moszkvával, Ankarával, Varsóval és Budapesttel.

 

Megszűnhet az ellenőrzés az ukrán határon. Soha nem látott módon bővítenék a schengeni övezetet

2017.11.21

Szabadon átjárhatóvá válhat az ukrán határ – írja az eTrend.sk. Szlovákia keleti határa ugyanolyan szabadon átjárhatóvá válna, mint a cseh, magyar vagy lengyel határ. A dolog azért rendkívüli, mert az Unió történetében először kerülne be a schengeni övezetbe egy nem uniós ország.

 

Az Európai Parlament a múlt héten megszavazta azt a javaslatot, amely eltörölné a határellenőrzéseket Ukrajnával, Grúziával (Georgia) és Moldáviával szemben. A gesztus azokat az országokat célozza, amelyek „jelentős lépéseket tettek annak érdekében, hogy közeledjenek az EU politikai és gazdasági standardjaihoz”.

 

Kunhalmi tagadta, az uniós intézmények mégis megindítanák a betelepítéseket

2017.11.17

 Brüsszelben megszületett a döntés arról, amire a kormány hónapok óta figyelmeztet. Az uniós intézmények megindítanák a betelepítéseket, mégpedig nem önkéntes, hanem kötelező jelleggel vagyis állandó rendszert hoznának létre, létszámkorlát nélkül. Ezenkívül a betelepítéseket ott kezdenék el, ahol álláspontjuk szerint nem fogadtak be elég bevándorlót azaz Magyarországon.

 

De itt még nincs vége a történetnek, mivel az elképzelések szerint megkönnyítenék a családegyesítéseket is, amelyekbe természetesen bevonnák a mindenhol elég sokat bírált, zavaros hátterű NGO-kat is. Most zárt ajtós tárgyalások következnek, a többi uniós intézmény részvételével, ahol megszülethet a végleges döntés az EP által elfogadott rendelet érvényesítéséről. Ha véglegesítik a rendeletet, akkor gyakorlatilag erőből vesznek el Magyarországtól egy alapvető jogot , annak meghatározását, hogy kivel éljünk együtt.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »