Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A negyedik dimenzió

Cikkek

Felfedezték a víz kvantum tulajdonságait – a víz olyan, mint egy hologram

2018.05.11

 A berill kristályon végzett kémiai kísérlet során kiderült, hogy a vízmolekulák extrém fizikai vagy speciális földtani körülmények között, ultra kicsi hatszögletű formába rendeződnek egy gyűrű körül, és felveszik a „kvantum-alagút” állapotot. Ez a jelenség túlmutat az eddig ismert folyékony, szilárd vagy gáznemű halmazállapotokon, ilyenkor a víz egészen másképp viselkedik, mint ahogy megszoktuk, hiszen kvantum mozgásra is képes. 

Ebben az állapotban például a vízrészecskék áthatolnak szilárd falakon, ami a klasszikus fizika szabályai szerint teljesen lehetetlen.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Ez a matematikus olyasmit tesz, ami látszólag lehetetlen

2018.04.13

Négyzetes lyukat készítettem erre a papírlapra, és egy kör alakú alátétet,” – magyarázza Tokieda a videóban. “A papírt titokzatos módon meghajtogatom, és át tudom tolni az alátétet a lyukon keresztül.

Ennek a két dimenziós papírnak a belső méretével vagy dimenziójával kell foglalkozni, és azzal a ténnyel, ahogy ez a lap átalakul a környezeti három dimenziós térben,” – mondj Tokieda.

Nos, a két dimenziós lyuk valóban túl kicsi ahhoz, hogy az alátét átférjen, a papír három dimenzióba hajtogatásával azonban össze lehet hozni a négyzet oldalait, ami egy szélesebb részt eredményez, mint a kör alakú lemez átmérője, és lehetővé teszi, hogy áthaladjon rajta.

Ez azért lehetséges, mert amikor ezt a manővert végezzük, megengedjük, hogy az egész dolog a 3D-be kerüljön, majd visszatérjen (a 2D-be),” – folytatja Tokieda. “Ez a tény, hogy be tudunk lépni a környezeti harmadik dimenzióba, és visszatérni, teszi számunkra lehetővé ezt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

A modern kutatások eredményei azt mutatják, hogy a szívnek saját tudata van

2018.03.19

 Bár úgy tűnik, hogy mindez azt a nézetet támasztja alá, hogy a szív egyszerűen az agy parancsait követi, a valóság sokkal bonyolultabb. Mivel a szív több ezer specializált neuront tartalmaz, melyek túlnyomórészt a jobb kamra felülete körül találhatók, egy összetett hálózatot alkotnak. Miért tette oda őket a természet?

A neuronok teszik lehetővé, hogy az agy gondolatokat alkosson. Szóval akkor mit csinálnak a jobb szívkamra körül? Bár a neuronok a szívben még nem nagyon ismertek, egy dolog biztos - az "agy" a szívben oda-vissza kommunikál a fejünkben lévő aggyal. Ez egy kétirányú utca.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Napvilágra került Tesla közel 120 éve titkosított interjúja:

2018.02.08

 Tesla: Pontosan! Mi a helyzet az univerzum születésével? Az anyag az eredeti és örök energiából jött létre, amit fényként ismerünk. Ragyogott, és megjelentek a csillagok, a bolygók, az ember és minden a Földön és a világegyetemben. Az anyag a fény végtelen formáinak egy kifejeződése, mert az energia régebbi annál. A Teremtésnek négy törvénye van. Az első mindennek a forrása, a rejtélyes, sötét terv, melyet az elme nem tud elképzelni, vagy matematikai úton mérni. Ebbe a tervbe illeszkedik az egész világegyetem.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Óriási tudományos felfedezés: megvan a 4. dimenzió, és nem az idő az

2018.01.12

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

A Loretto kápolna rejtélyes lépcsője

2017.08.18

 Az igazi rejtély az maga a lépcső, ami szinte lebeg a térben. Ellentmond a gravitáció, a fizika és a statika minden törvényének! Ugyanis nem rendelkezik központi támasszal és nem kapcsolódik a falhoz sem. Egyetlen szöget és összeragasztást sem tartalmaz.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

PIRAMIS ENERGIA

2017.05.26

 TIMOTHY HICKS informálása a filmről: "Ez a férfi Thomas Trawoger és egy érdekes alternatív energia szerkezetet fejlesztett ki. Először az alternatív energia fórumokon hallottam róla. Rábukkantam egy angol feliratos videójára, amiben az első készülékéről volt szó. Azt is hallottam, hogy eltűnt. Némi kutatás után megtudtam, hogy az első készülékét ellopta az egyik társa, de aztán egy még jobb készüléket kezdett el fejleszteni, viszont most nem beszél sokat közvetlenül az emberekhez. Elnéztem a weboldalára, de nem találtam azt az információt, amiről beszélt, ezért összekapcsoltam az összes videóját egy hosszú filmbe, hogy mindenkinek a hasznára legyen. Ha ezzel a készülékkel akarsz kísérletezni, ez a videó megmutat mindent, amit meg kell tenned egy működő modell felépítéséhez."

 

A "Csillagkapu " filmsorozat puha felfedése egy létező technológiának egy informátor szerint

2015.09.18

 Goode portálokról szóló beszámolója, és a Csillagkapu sorozatokban ábrázoltak közötti hasonlóságok száma érdekes lehetőséget vet fel. Vajon a sorozatok részei voltak egy "puha nyilvánosságra hozatalnak", vagy egy "hozzászoktató programnak", amelynek során a szórakoztatóipart arra használták, hogy felkészítsék a lakosságot a portál utazás igazságára?

Eléggé hihető, hogy a Csillagkapu producerei megkapták azokat a fő elképzeléseket, melyek által nyilvánosságra hozhatják a portál utazások során használt magasan fejlett tudományt fikciónak leplezve. A sorozat számos epizódja ábrázolta, hogy a Csillagkapu/portál technológiát hogyan tartották titkoban a Föld népessége előtt, és az erkölcsi problémát, amit a légierő személyzetének okozott. Az egyik epizódban a légierő akkor szolgáló vezérkari tábornoka Michael Ryan is szerepelt, aki a Cheyenne hegység komplexumban jelent meg, amely otthont adott az ősi csillagkapu technológiának, és aki önmagát alakította.(6)

 

Ha egy holografikus univerzumban létezünk, ki a végső megfigyelő?

2015.09.06

 Minden amit tapasztalunk nem más, mint egy holografikus kivetítés, amely távoli felületeken zajlik, melyek körülvesznek bennünket," - írta Brian Greene fizikus a Columbia Egyetemen. "Megcsípheted magadat, és amit érzel valódi lesz, de ez egy párhuzamos folyamatot tükröz, ami egy másik, távoli valóságban zajlik."

Platón az észlelést néhány ősi barlanglakóhoz hasonlította, akik nézik, ahogy árnyékok villódznak a félhomályos falon, és Green azt sugallja, hogy ez a metafora írhatja le legjobban a valóságot, amit az elméleti fizikusok csupán most kezdenek feltérképezni.
"A valóság - nem pusztán árnyékként - egy távoli határfelületen történik meg, míg minden, aminek tanúi lehetünk a három egységes térbeli dimenzióban, a távolban kibontakozó események vetülete," - írta Green. "A valóság egy hologramhoz hasonló lehet. Vagy tényleg egy holografikus film."
A holografikus elv azt sugallja, hogy van egy kétdimenziós felület, amely tartalmazza az összes szükséges információt egy háromdimenziós tárgy, sőt az egész univerzum leírására.

 

Mágneses féregjárat a negyedik dimenzión keresztül

2015.09.04

 Sikeresen megteremtették az illúziót, hogy a mágneses mező egy extra dimenzión jut át, mielőtt elérne a céljához. Furcsamód ez azt is jelentette, hogy az alagút végénél megjelent egy elszigetelt mágneses monopólus – vagyis egy olyan mágnes, aminek csak egy pólusa van.

Az eredmény igen meglepő, mert a természetben nem találhatók mágneses monopólusok. Az összhatás viszont azt mutatja, hogy létrejön egy mágneses mező, ami egy olyan dimenzión keresztül jut el az egyik pontból a másikba, ami kívül esik az általunk ismert három dimenzión.

– olvasható a hivatalos sajtóközleményben.