Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A negyedik dimenzió

Cikkek

Óriási tudományos felfedezés: megvan a 4. dimenzió, és nem az idő az

2018.01.12

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

A Loretto kápolna rejtélyes lépcsője

2017.08.18

 Az igazi rejtély az maga a lépcső, ami szinte lebeg a térben. Ellentmond a gravitáció, a fizika és a statika minden törvényének! Ugyanis nem rendelkezik központi támasszal és nem kapcsolódik a falhoz sem. Egyetlen szöget és összeragasztást sem tartalmaz.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

PIRAMIS ENERGIA

2017.05.26

 TIMOTHY HICKS informálása a filmről: "Ez a férfi Thomas Trawoger és egy érdekes alternatív energia szerkezetet fejlesztett ki. Először az alternatív energia fórumokon hallottam róla. Rábukkantam egy angol feliratos videójára, amiben az első készülékéről volt szó. Azt is hallottam, hogy eltűnt. Némi kutatás után megtudtam, hogy az első készülékét ellopta az egyik társa, de aztán egy még jobb készüléket kezdett el fejleszteni, viszont most nem beszél sokat közvetlenül az emberekhez. Elnéztem a weboldalára, de nem találtam azt az információt, amiről beszélt, ezért összekapcsoltam az összes videóját egy hosszú filmbe, hogy mindenkinek a hasznára legyen. Ha ezzel a készülékkel akarsz kísérletezni, ez a videó megmutat mindent, amit meg kell tenned egy működő modell felépítéséhez."

 

A "Csillagkapu " filmsorozat puha felfedése egy létező technológiának egy informátor szerint

2015.09.18

 Goode portálokról szóló beszámolója, és a Csillagkapu sorozatokban ábrázoltak közötti hasonlóságok száma érdekes lehetőséget vet fel. Vajon a sorozatok részei voltak egy "puha nyilvánosságra hozatalnak", vagy egy "hozzászoktató programnak", amelynek során a szórakoztatóipart arra használták, hogy felkészítsék a lakosságot a portál utazás igazságára?

Eléggé hihető, hogy a Csillagkapu producerei megkapták azokat a fő elképzeléseket, melyek által nyilvánosságra hozhatják a portál utazások során használt magasan fejlett tudományt fikciónak leplezve. A sorozat számos epizódja ábrázolta, hogy a Csillagkapu/portál technológiát hogyan tartották titkoban a Föld népessége előtt, és az erkölcsi problémát, amit a légierő személyzetének okozott. Az egyik epizódban a légierő akkor szolgáló vezérkari tábornoka Michael Ryan is szerepelt, aki a Cheyenne hegység komplexumban jelent meg, amely otthont adott az ősi csillagkapu technológiának, és aki önmagát alakította.(6)

 

Ha egy holografikus univerzumban létezünk, ki a végső megfigyelő?

2015.09.06

 Minden amit tapasztalunk nem más, mint egy holografikus kivetítés, amely távoli felületeken zajlik, melyek körülvesznek bennünket," - írta Brian Greene fizikus a Columbia Egyetemen. "Megcsípheted magadat, és amit érzel valódi lesz, de ez egy párhuzamos folyamatot tükröz, ami egy másik, távoli valóságban zajlik."

Platón az észlelést néhány ősi barlanglakóhoz hasonlította, akik nézik, ahogy árnyékok villódznak a félhomályos falon, és Green azt sugallja, hogy ez a metafora írhatja le legjobban a valóságot, amit az elméleti fizikusok csupán most kezdenek feltérképezni.
"A valóság - nem pusztán árnyékként - egy távoli határfelületen történik meg, míg minden, aminek tanúi lehetünk a három egységes térbeli dimenzióban, a távolban kibontakozó események vetülete," - írta Green. "A valóság egy hologramhoz hasonló lehet. Vagy tényleg egy holografikus film."
A holografikus elv azt sugallja, hogy van egy kétdimenziós felület, amely tartalmazza az összes szükséges információt egy háromdimenziós tárgy, sőt az egész univerzum leírására.

 

Mágneses féregjárat a negyedik dimenzión keresztül

2015.09.04

 Sikeresen megteremtették az illúziót, hogy a mágneses mező egy extra dimenzión jut át, mielőtt elérne a céljához. Furcsamód ez azt is jelentette, hogy az alagút végénél megjelent egy elszigetelt mágneses monopólus – vagyis egy olyan mágnes, aminek csak egy pólusa van.

Az eredmény igen meglepő, mert a természetben nem találhatók mágneses monopólusok. Az összhatás viszont azt mutatja, hogy létrejön egy mágneses mező, ami egy olyan dimenzión keresztül jut el az egyik pontból a másikba, ami kívül esik az általunk ismert három dimenzión.

– olvasható a hivatalos sajtóközleményben.

 

A morfogenetikus mező, avagy hogyan mozdul egyszerre a hatalmas raj?

2015.08.14

 1958 őszén az eképpen eljáró majmok száma a szigeten már jócskán megnövekedett, a szám nagyságrendjét Dr. Watson 100 egyedben határozta meg. Ekkor csaknem az összes, a szigeten élő majom, minden további behatás nélkül, egyszerre csak mosni kezdte a burgonyákat. Ha az esemény kizárólag azon az egy szigeten történt volna meg, alighanem úgy gondolták volna, hogy létezik valamiféle kommunikáció a majmok között, s hozzákezdtek volna ennek a kommunikációs módnak a felkutatásához. Ám a környező szigeteken élő majmok szintén mosni kezdték a burgonyákat. Még a japán szárazföldön honos majmok is így cselekedtek. Semmiképpen sem lehetséges tehát, hogy ezek a majmok bármilyen, általunk ismert módon kommunikáltak volna egymással.

Ez volt az első eset ilyen megfigyelésre. Feltételezték, hogy léteznie kell valamiféle, ezekre a szigetekre kiterjedő morfogenetikus struktúrának vagy mezőnek, amelyen keresztül a majmok képesek voltak egymással kapcsolatba lépni.

 

 

A chillei vulkánkitörés szelleme és egyébb szellemfotók

2015.05.01

 Több szögből, és több időpontban fotózták ugyanazt a humanoid formát alakító hamuoszlopot a chillei vulkánkitörésben.

Érdekes látvány a kerti tűzhely lángjaiban

 

Ady Endre: Fölszállott a páva

2015.02.15