Levegőbe emelkedett az amerikai légierő egyik “végítélet-gépe”!

Az amerikai légierő ezen repülőgépei – írja a Wikipedia – egy esetleges atomháború esetén bevetésirányító központként működnek, ezzel a céllal hozták létre a négy ilyen gépből álló flottát.

A gépek mindegyike képes fuvarozni az elnököt, vezérkari vezetést és az alelnököt, és úgy tervezték, hogy ellenálljon a nukleáris csapások által gerjesztett elektromágneses sugárzásnak.

hvg.hu cikke szerint a repülő azt követően szállt fel az ohió-i Wright-Patterson támaszpontról, hogy Donald Trump amerikai elnök azzal fenyegette meg a szíriai válság kapcsán Oroszországot: jönnek az új, szép és okos rakéták, azaz Amerika csapást mér Szíriára, Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségesére. Azóta Trump már valamelyest viszakozott, és azt közölte: lehet hogy hamarosan, ám az is lehet, sosem mérnek csapást a közel-keleti államra – ha azonban igen, azzal könnyen lehet, hogy Trump orosz-amerikai, azaz világméretű konfiktust kockáztat.

Az azonban semmiképp sem jó jel, hogy eközben az orosz flotta Szíriában, a Földközi-tengeren állomásozó hajói kifutottak a kikötőből, egyes elemzők szerint azért, hogy felkészüljenek az amerikai csapásra. Trump amúgy korábban beváltotta fenyegetését: 59 Tomahawk-rakétát lőtt ki Szíriára ugyancsak egy, a lakosságot ért vegyifegyver-támadás után.

via blikk.hu  http://hirorigo.net/uristen-mire-keszulnek-felszallt-amerika-vegitelet-gepe/