Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ukrán miniszter: Moszkvát porig kell égetni

  

Ukrán miniszter: "Le kell éget Moszkva"

© Sputnik / Alexei Vovk

POLITIKA                                 Google fordítóprogram

15:10 30.05.2018(frissítve 15:45 30.05.2018)A rövid linkre

176145

Ukrán miniszter Oroszországot "barbár birodalomnak" nevezte, és felhívott Moszkva felégetésére

A barbárok célja, hogy "mindent elpusztítsanak, amit nem tudnak ellenőrizni, nem tudnak megérteni és ellopni" - írja Omeljan. Vádol "néhány nyugati politikust", hogy továbbra is fenntartsa a jó kapcsolatokat Oroszországgal. Történelmi tényekben veti be magát, és figyelmeztet a "Moszkvai Horda" fenyegetésére.

"Nem lehet megváltoztatni vagy rehabilitálni Moszkvát - csak felégethető " - mondta a miniszter.

Ukrán politikusok már többször kifejezte azon óhaját, hogy kárt tegyen Oroszországban, így vagy úgy. Tehát fenyegeti a képviselők a Verhovna Rada, Igor Mossijtschuk, hogy elpusztítsák a hídat a Kercsi-szorosban. Ahogy Georgi Tuka, miniszterhelyettes ideiglenesen megszállt területek és a hazai evakuáltak, bevallotta, hogy ő egyetért a képviselők ebben a kérdésben „egy érzelmi szinten” megállapodást.

Ahogy Dmitrij Belik, az orosz szovasztopoli régió állami helyettese, az Omeljan "kinyilatkoztatásairól" szólt, az ukrán miniszterek és köztisztviselők versengenek egymással az erdélyi leleményességben. "... ma ukrán létesítménye egyfajta cirkusz, ahol csak bohócok maradtak, és elmentek a cirkuszi iskolából, mert nem teljesítettek" - mondta az MP a Sputniknak.vilagfigyelo.com/ukran-miniszter-moszkvat-porig-kell-egetni/