Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trump és Putyin megvitatja Ukrajna és a rakéta szerződést

 

Trump és Putyin megvitatja Ukrajna és a rakéta szerződést

Korrespondent.net, Ma, 15:57korrespondent.net/world/3988535-tramp-y-putyn-obsudiat-ukraynu-y-dohovor-o-raketakh
9
 
859
Trump és Putyin megvitatja Ukrajna és a rakéta szerződést
Vladimir Putyin és Donald Trump július 16-án találkoznak Helsinkiben
 

Várható, hogy a helsinki találkozó lehetőséget fog adni Donald Trump elnöknek, hogy számos olyan kérdést felvethessen, amelyek aggódnak az Egyesült Államokban.

A Donald Trump és Vladimir Putin amerikai és orosz elnök Finnország fővárosában tartott találkozóján tervezik megfontolni Ukrajna helyzetét, valamint a középső és rövid távú rakéták felszámolásáról szóló szerződés (SMRMD) kérdését. Ezt jelentette az USA állandó képviselője a NATO-nak, Kay Bailey Hutchinson, az RBC beszámolói .

Az amerikai képviselő szerint az orosz-amerikai csúcstalálkozó kiváló alkalmat kínál arra, hogy megvitassa azokat a témákat, amelyek nem csak Washington, hanem más NATO-tagokat is érintik. Ebben a jegyzékben a diplomata szerint különösen magában foglalja a középkategóriás és rövid távú rakéták felszámolásáról szóló szerződést (ASMM), amely "tudjuk, hogy Oroszország megsérti", valamint az ukrán válság.

„Arra számítunk, hogy az értekezlet lesz lehetőség elnök Trump emelni számos kérdést, amelyek bennünket érintenek, és azt mondják:” Azt akarjuk, hogy javítsa kapcsolatait, de először meg kell változtatni a viselkedést „- biztosította Hutchinson, de foglaltak hogy ma Moszkva ki "túl sok káros hatás".

Azt is elmondta, hogy az akut politikai különbségek ellenére Oroszország és a Nyugat továbbra is katonai szinten tartja a kapcsolatait. Ebben a tekintetben az amerikai diplomata felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy a feje az orosz vezérkari tartott üléssorozatot kétoldalú szintű kollégáikkal a NATO-tagországok.

Az eligazítás során Hutchinson megérintette az USA és az európai szövetségesek közötti interakció kérdését is a NATO-n belül.

Korábban Petro Poroshenko elnök azt kívánta, hogy az amerikai partner Donald Trump visszatérjen Vladimir Putyin elnöknek a ranglistán a Helsinkiben zajló tárgyalások során, amelyekre július 16-án kerül sor.

Korrespondent.net hírei a Telegramban. Feliratkozás a csatornánkra: https://t.me/korrespondentnet

TAGS: PUTYIN ,  FINNORSZÁG ,  CSÚCSTALÁLKOZÓ ,  TALÁLKOZÓ ,  TRUMP ,  VITA ,  VLADIMIR PUTIN ,  DONALD TRUMP ,  HELSINKI