Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Totális lehet Ukrajna orosz vonatstopja

 

Totális lehet az orosz vonatstop


Totálisan megszűnhet az ukrán–orosz vasúti közlekedés.

 

Erről Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter beszélt. Szerinte már rég meg kellett szüntetni volna azt, mint történt a vasúti teherszállítmányozással vagy a közvetlen légi kapcsolattal. Érvelése szerint nincs rendjén, hogy még ma is el lehet jutni Kijevből Moszkvába vonattal. Korábban sok járatot megszüntettek már, de továbbra sem az összest, pedig úgy volt, hogy már 2017 nyarán végleg elzárják a vasúti összeköttetést.

Ezzel a lépéssel elsősorban a több százezer ukrán vendégmunkást hoznák nagyon nehéz helyzetbe, hiszen kegyetlenül megnehezülne az eljutások Oroszországba, ahol dolgoznak, hogy eltartsák Ukrajnában élő családtagjaikat.

 
 

Ukrajna a teljes vasúti személyforgalom leállítását tervezi Oroszország felé és onnan befelé egyaránt

Az Ukrajna és Oroszország közötti légiforgalom teljes megszüntetése után Ukrajna azt tervezi, hogy leállítja a vasúti közlekedést és lezárja a vasútak végét az ukrán határnál a befelé és kifelé tartó forgalom előtt egyaránt. - jelentette be az ukrán Infrastruktúráért felelős miniszter.

"Repülők már egy ideje nem járnak, sőt az orosz gépek át sem repülhetnek Ukrajna légterén, de a vonatok és buszok még közlekednek."

"A jelenlegi fázisban, a rendszeres személyszállító vasúti vonalakról beszélünk. 
A teherszállítás már problémás, mert nem csak az a tény fontos, hogy az ukrán vasutak jelentős bevételtől esnének el, de a nemzetközi törvényi szabályozás is kötelez minket a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) tagjaként. Jelenleg ezen lehetőségeket vizsgáljuk, de ennél tovább fogunk lépni." - mondta Volodymyr Omelyan.

 
 
Hozzászólások
Gábor Szabó Ez súlyos csapás az Oroszországban dolgozó ukrán vendégmunkásokra. A csődben lévő Ukrajna mindenképpen el akarja vágni orosz gyökereit.