Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszország felfüggeszti a nukleáris, rakéta együttműködést Amerikával, tiltja a titán exportját a Boeingnek

http://www.vilagvege2012.hu/2018/04/13/oroszorszag-felfuggeszti-a-nuklearis-raketa-egyuttmukodest-amerikaval-tiltja-az-amerikai-dohany-es-alkohol-behozatalat-es-a-titan-exportjat-a-boeingnek/

Oroszország felfüggeszti a nukleáris, rakéta együttműködést Amerikával, tiltja az amerikai dohány és alkohol behozatalát és a titán exportját a Boeingnek

 

ADMIN

2018. ÁPRILIS 13. PÉNTEK

Az orosz törvényhozók olyan törvényjavaslatot dolgoztak ki, amely felfüggesztené az együttműködést az amerikai vállalatokkal a nukleáris, rakéta és légijármű-építő ipar területén, valamint korlátozásokat vezet be az Amerikai Egyesült Államokban előállított alkohol és dohány behozatalára.

A törvényjavaslat az alkohol- és dohánytermékekről szól, valamint a nukleáris szféra nemzetközi együttműködésének megszüntetéséről vagy felfüggesztéséről, az orosz vállalatok és az amerikai joghatóság alá tartozó szervezetek közötti rakétaépítésről és repülőgépgyártásról,” – közölte az Állami Duma egy Twitter bejegyzésben.

A tervezet jelenlegi változatában szereplő másik rendelkezés az a javaslat, amely lehetővé teszi az orosz vállalatok számára, hogy olyan különböző termékeket állítsanak elő, melyek az Egyesült Államokban vagy a vele szövetséges országokban szerzői jogvédelem alatt állnak anélkül, hogy szerzői jogok birtokosaitól engedélyt szereznének.

Ez olyan lesz, mint egy ütés a gyomorba az amerikaiak számára, mert az angolszász, nyugati világ minden elért eredménye és dominanciája a szellemi tulajdonon alapul, és ezt a jogot célozzuk meg,” – nyilatkozta Mihail Yemelyanov az Interfax szerint. Az ellenszankciók alá tartozó szabadalmak külön listáját a kormány fogalmazza meg.

A törvényjavaslatot, amely az Egyesült Államok Oroszországgal szembeni szankcióinak legújabb fordulóját követi, pénteken közösen vázolta fel az Állami Duma elnöke, Vjacseszlav Vologyin és mind a négy parlamenti képviselőház vezetője.

Legalábbis megfelelő választ adunk az Amerikai Egyesült Államoknak. Az USA-val való együttműködést három nagyon fontos területen: az atomipar, a repülőgépgyártó ipar és a rakétamotor-iparban leállítjuk,” – mondta a Tisztességes Oroszország párt vezetője Szergej Mironov.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Oroszország Liberális Demokrata Pártjának vezetője, Vlagyimir Zsirinovszkij hozzátette, hogy az amerikai árukra és szolgáltatásokra vonatkozó behozatali korlátozások nem alkalmazhatók az egyének által végzett vásárlásokra, csak a nagykereskedelmi tételekre.

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma április 6-án egy listát tett közzé 24 orosz állampolgárról és 14 orosz vállalatról, amelyek az orosz külpolitikát érintő újabb szankciók alá esnek. A hét elején Dmitrij Medvegyev miniszterelnök elmondta, hogy Moszkva meg fogja tiltani az amerikai áruk behozatalát Washington újabb lépésére adott válasz részeként. (1)

Mindezen felül az Orosz Föderáció Tanácsa további szankciókat fogadna el az Egyesült Államokkal szemben, amely szerint az ország megtilthatja a titán komponensek exportját a Boeing repülőgépgyártó óriás számára, Szergej Ryabukhin orosz szenátor szerint.

Oroszország ritkaföldfémeket szállít az Egyesült Államokba, köztük titánt, amely a Boeing gyártási technológiai ciklusához szükséges,” – mondta Ryabukhin a RIA Novosti hírügynökségnek.

Továbbá Oroszország megtilthatja a NASA és a Pentagon által használt RD-180 rakétahajtóművek szállítását, tette hozzá a szenátor.

Ezeket a rakétahajtóműveket nem csak a NASA, hanem a Pentagon is használja a műholdjain. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok ezeket a rakétahajtóműveket használja a katonai műholdak elindítására,” – mondta.

Az orosz kormány javaslata szerint az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek megtilthatják, hogy részt vegyenek az orosz privatizációs ügyletekben. Jelenleg az oroszországi privatizációs ügyleteket szervező jogi személyek között van a Goldman Sachs, a JP Morgan, a Credit Suisse, a Morgan Stanley, a BNP Paribas, a UBS, a Citi és számos más külföldi bank. (2)
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

(1) – https://www.rt.com/politics/424010-russia-sanctions-nuclear-us/
(2) – https://www.rt.com/business/424003-russia-will-stop-exporting-titanium/

Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel