Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Már biztos a FÁK-ból való kilépése Ukrajnának

2018.05.24

 

Már biztos a FÁK-kilépés

 


 

Petro Porosenko ukrán elnök aláírta azt a dokumentumot, ami alapján Ukrajna kilép a Független Államok Közössége (FÁK) kötelékéből.

 

Korábban erről hozott határozatot a nemzetbiztonsági és védelmi tanács.
A kezdeményezés még tavasszal, idén márciusban indult, a külügyminisztérium döntött úgy, kilép a FÁK nemzetközi megállapodásaiból, és felbontja az Oroszországgal érvényes partnerségi együttműködési megállapodást.

A FÁK-ból történő távozás azonmód életbe lépett, miután az államfő szignózta azt.

karpathir.com/2018/05/23/mar-biztos-a-fak-kilepes/

 
Katalin G. Lakat - Nyilt Oroszország ellenességet jelent. 
- Ezek után vissza lehet követelni a többi országtól ellopott területeket? Feloszlik az Ukrajnaként ismert papír állam, a bábkormány lelép?
- Jó előre megtervezték a Szövetségből való kilépést hiszen óriási hit
eleket vettek fel az amerikai és európai bankoktól fedezet nélkül. Hova kerültek ezek a hitelek? Vissza ugyanazokhoz, más néven?
- A Federal Reservtől szerzett kölcsön letéteként a Szkíták Aranyát adta Poroshenko a magánbanknak, ami nem is a kijevi múzeum tuajdona volt. Azóta nem hallani a Magyarokat illető kincsről. 
- Mennyit kért - kapott Dél-Amerikából és hol tartja a pénzmosodáját? A franciák segítik?

Poroshenko aláírásával hatályba lépett a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács azon döntése, hogy Ukrajna visszavonja a FÁK-t

Az ukrán elnök Petro Poroshenko aláírta a rendeletet bevezetéséről szóló döntést. A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács Ukrajna kelt május 2, 2018 Ukrajna egyes nemzetközi megállapodások keretében megkötött, a Független Államok Közössége megszűnt.

A megfelelő dokumentumot május 22-én, kedden tették közzé az ukrán állam vezetőjének honlapján.

Ugyanakkor OTK határozat maga, bevezetése a rendelet honlapján az elnök még nem hozzák nyilvánosságra, hiszen már besorolt ​​„korlátozott”.

Ellenőrzése végrehajtásának e határozat Poroshenko lefektetett NSDC titkára Alexander Turchinov. Ez a rendelet a közzététel időpontjától lép hatályba.

Emlékezzünk, március 14 ukrán külügyminiszter Pavlo Klimkin azt mondta, hogy az ő által irányított osztály készített egy javaslatot az ország kiléptetésére a FÁK-ból és ez  a felmondása  a barátsági, együttműködési és partnerségi Szwerződésnek Ukrajna és Oroszország között.

Május 2-án az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (NSDC) úgy döntött, hogy megszünteti az ország részvételét a   CIS koordinációs tanácsokban . A Hivatal utasította a Külügyminisztériumot, hogy tegyen intézkedéseket bizonyos közjogi megállapodások működésének megszüntetésére.

golos.ua/i/614381