Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elnémították az orosz nyelvű tévéket Kelet-Ukrajnában

 

Elnémították az orosz nyelvű tévéket Kelet-Ukrajnában

 

 


 

 

Blokkolják a felkelők által sugárzott és az oroszországi – Kijev által Ukrajna-ellenesnek titulált – tévécsatornákat a terrorellenes hadműveletek (ATO) övezetében – jelentette csütörtökön Petro Porosenko elnöknek Leonyid Jevdocsenko az állami kommunikációs és információs védelmi szolgálat vezetője az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) katonai bizottságának kijevi ülésén.

 

A tábornok a hadműveletek övezetéből bejelentkezve elmondta, hogy zavaróadók révén több mint 40 orosznyelvű televízió sugárzását blokkolják az ország keleti részében. A frontvonal teljes hosszán felszerelték a zavarókat, aminek köszönhetően a térségben 150 település vált védetté az orosz propagandától. Jevdocsenko kiemelte, hogy a felkelők által ellenőrzött területekről sugárzott analóg és digitális adásokat a rendszer egyaránt képes blokkolni.

Porosenko az ülésen fontosnak tartotta elmondani, hogy ezek az adók egyúttal felerősítik az ukrán tévék jeleit, amitől azok tisztábban foghatók. Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy az Oroszország által Ukrajnával szemben indított hibridháborúnak fontos eleme az ukránellenes propaganda és az álhírek terjesztése. Elmondta, hogy

az ilyen típusú veszéllyel és fenyegetéssel szemben az ukrán államnak meg kell tennie a szükséges védelmi lépéseket.