Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Az amerikai dollár a Kínával kirobbantott kereskedelmi háború miatt össze fog omlani és porig fog égni" - Peter Schiff

 "Az amerikai dollár a Kínával kirobbantott kereskedelmi háború miatt össze fog omlani és porig fog égni" - Peter Schiff

június 25, 2018  Gazdaság


Mostanában egyre több és több cikk ír erről, szinte naponta. Azért fordítottam le ezt a mai írást most nektek magyarra, mert egy előttünk lévő, de már a küszöbön álló eseményről beszélünk. 

Most lett igazán aktuális, ahogy az évek óta tartó valutaháború után a kereskedelmi háború is megkérdőjelezhetetlenül kirobbant a világban és az USA központi szerepe ebben megkerülhetetlen. 

Aztán hogy csak felesleges aggodalomkeltés vagy a nap már tényleg itt van a 'kertek alatt', azt mindenki döntse el magában... 
(SBG Buddha - VilagHelyzete megj.) 

 

"Az amerikai dollár össze fog omlani és porig égni a Kínával folytatott kereskedelmi háború miatt." - Peter Schiff befektető szerint.

 

"Már az ötlet is nonszensz, hogy az USA és Kína közötti kereskedelmi háború a dollárnak jót tesz." - véli Peter Schiff. Szerinte ebből az a "zöldhasú" csak veszíteni fog.



"Már az a gondolkodás is - legalábbis a kereskedelem esetében - teljesen helytelen, hogy a dollár profitálni fog egy kereskedelmi háborúból és éppen olyan téves, mint az a koncepció, hogy a költségvetési hiány jót tesz."

Schiff szerint, miközben úgy gondolják, hogy a kereskedelmi háború vagy az amerikai költségvetési hiányok dollárhiányt okozhatnak, ami fel fogja erősíteni a "zöldhasút"valójában a világot elárasztja majd az amerikai pénznem. 
Az a gondolat, hogy ez majd abszorbálja, magába olvasztja az összes dollárt odakint és
 egy dollárhiányt hoz létre, komplett ostobaság és nonszensz.


A valutaháború véget vethet a dollár globális dominanciájának. Azok, akik aranyat birtokolnak, náluk lesz a valódi hatalom



Schiff megmagyarázza, hogy 
"A túlzott mennyiségű dollárt az amerikai államkötvények kibocsátója biztosítja.
Van egy kincstárjegyed, van egy dollárod. 
De tudod mi a különbség egy 30 napos kincstárjegy és egy dollár között? Mert tudod látszólag szinte ugyanazok.

Az egyetlen különbség, hogy az emberek nem tudják elkölteni a kincstárjegyeiket, igaz? Nem tudnak vele boltba menni és venni kincstárjegyért valamit! De pénzre tudják váltani és abból venni valamit. Tehát tulajdonképpen dollárok. Még ha kemény is elméletileg a Federal Reserve és összehúzza, csökkenti a mérlegét, az USA kormánya valójában növelni fogja majd azt."


Schiff szerint ahogy a dollárkínálat növekedni fog, márpedig növekedni fog, az amerikai valuta iránti kereslet mégis csökkenhet, amit az amerikai FED már képtelen lesz kezelni és megállítani a dollár megingását. 

Tehát gyakorlatilag mi fog történni? 


Az fog történni, hogy az amerikai dollár iránti kereslet fog összeomlani, nem pedig a kínálat. És amikor a kereslet a dollár iránt összeomlik (azaz a kutyának sem kell már, mert mindenki másban igyekszik kereskedni.... VilagHelyzete megj.), akkor a dollár iránti kereslet is összeomlik és a dollár értéke is összeomlik. 
Masszív inflációt kapsz majd. Ez az, ami előtt állunk és ami be fog következni."


Forrás: RT News



(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
BLOG: VilagHelyzete.com
 Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) :https://www.facebook.com/VilagHelyzete
FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com