Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Hold titkai

Cikkek

Új összeesküvéselmélet: Sokak szerint a kínaiak holdra szállása is csak kamu volt

2019.01.22

 "Scott C Waring indítottta útjára, aki egy ufómagazinban arról beszélt, hogy a Jáde Nyúl 2-ről, azaz a kínaiak holdjárójáról készült képeken jól látszik, hogy a szerkezet előtt egy fehér krétacsík van, olyan, ami a filmeken és a színházakban szokta jelölni, hova kell állnia a színésznek."

 

Ha valóban az idegenek támaszpontjai vannak a másik oldalon, akkor érthető.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Hold titkai | Hozzászólások: 0

Olyan képet lőttek a kínaiak a Holdon, amilyet még soha senki

2019.01.14

 

Gigantikus spirális torony a Holdon: a NASA szerint véletlen, mások szerint ősi idegenek, vagy az előző emberiség műve

2018.09.04

 A holdi felszínen számtalan mesterséges eredetű komplexum és alakzat található, a legújabban felfedezett felvételeken pedig óriási, közel 60 méter magas tornyok láthatóak, melyek biztosan nem a természet művei.

Az egyik legérdekesebb, és egyben legtitokzatosabb dolog, amit valaha a Holdon találtak, az a lapos felszínből közel 5 km magasan kiemelkedő spirális monolit, melynek keletkezési körülményei, így eredete is ismeretlen.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Hold titkai | Hozzászólások: 0

Egy NASA bennfentes leleplező bejelentése a Hold bázisairól

2018.03.06

 Sokan állítják, hogy az Apolló program filmfelvételei a földön készültek. Egy nyugdíjas NASA alkalmazott elmondása szerint ez így is van. Ennek az oka az, hogy a holdra szállás környezete tele volt az idegenek építményeivel, és ufók röpködtek körülöttük. A Holdra szállás képeinek a fele kb. az 51-es körzet kráterei körül készült, állítása szerint.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Hold titkai | Hozzászólások: 0

Csak 1968-ban járt emberrel űrhajó a Hold közelében, de összeesküvés-elmélet szerint már városokat láttak a Hold sötét oldalán

2018.02.11

 A különös filmfelvételt állítólag a Holdvárosból a Földre visszetérő űrhajósok készítették, és egészen mostanáig valamelyikük padlásán porosodott. A filmen jól látható, hogy a Hold sötét oldalán, majdnem a fény-árnyék határon számos város terül el a kráterekben. Ezek fényei kísértetiesen hasonlítanak az éjszakai Föld nagyvárosainak fényeihez. Számukból, és méretükből látszik, hogy nem egyszerű kis holdbázisokról, hanem kiterjedt infrastruktúrával rendelkező városokról van szó.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Hold titkai | Hozzászólások: 0

Hold: Kétségek a Késői Nagy Bombázás kapcsán

2018.01.25

 A bolygónk ifjúkorának egyik legjelentősebb eseménye a Késői Nagy Bombázás (Late Heavy Bombardment, LHB), vagyis a Föld kialakulását követően, mintegy 3,9 milliárd éve lezajlott eseménysorozat. Az elméletek alapján az LHB ideje alatt számtalan igen nagy méretű aszteroida csapódott a bolygónkba s újraolvasztotta a felszín nagy részét, elpárologtatta a már kialakulóban lévő óceánok vizét, illetve az esetleg ekkorra már megindult élet csíráit is megsemmisítette. Az LHB bizonyítékául a Holdról visszahozott kőzetminták szolgáltak, ezeket különböző helyszíneken gyűjtötték be az Apollo program keretében (illetve kis mennyiséget az orosz robotszondák is hazajuttattak), s a becsapódásból származó minták elemzései során ugyanarra a korra jutottak világszerte az elemzéseket végző kutatók:3,9 milliárd évesek voltak a hazahozott ilyen holdkőzetek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Hold titkai | Hozzászólások: 0

Ki "parkolta le" a Holdat tökéletes kör alakú pályán a Föld körül?

2017.12.13

 "Ha a Föld és a Hold ugyanabban az időben jött létre egymás közelében, akkor miért kapta az egyik test a vas szinte egészét (a Föld), a másik viszont alig (a Hold)? 

A különbségek arra utalnak, hogy a Föld és a Hold egymástól távol jött létre, egy olyan gondolat, ami megbotlik az asztrofizikusok képtelenségén, hogy megmagyarázzák, hogyan lett pontosan a Hold a Föld mellékbolygója."

A Hold rendkívül száraz, és nem úgy tűnik, hogy valaha is volt rajta jelentős mennyiségű víz. Egyik holdkőzet - függyetlenül attól, hogy hol találták - sem tartalmaz szabad vizet, vagy akár vízmolekulákat az ásványi anyagokban megkötve. Az Apollo 16 űrhajósai mégis találtak olyan holdkőzeteket, melyek rozsdás vasat tartalmaztak. Mivel az oxidáció oxigént és szabad hidrogént igényel, ez a rozsda jelzi, hogy valaha lennie kellett víznek a Holdon.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Hold titkai | Hozzászólások: 0

Miután a kínaiak landoltak 2013-ban a Holdon, soha nem látott nagyfelbontású képeket készítettek égi kísérőnk felszínéről

2017.06.16

 A Hold misszió 2013 december 14-én landolt égi kísérőnkön a Mare Imbrium néven ismert területen, ahol a kutatók szerint a távoli múltban víz volt jelen, és ezzel Kína lett a harmadik ország az emberiség történetében, amely elérte a Hold felszínét a Szovjetunió és az Amerikai Egyesült Államok után.

Míg a küldetés 2013-ban zajlott le, a Kínai Nemzeti Űrhivatal 2015-ben hozta nyilvánosságra a Holdon készült nagyfelbontású képek ezreit. A képeket azonban a nyugati média nem mutatta be, mivel Kína egy adott időszakban tette közzé őket másfél évvel azután, hogy megérkeztek hozzájuk. Egy kínai nyelvű weboldalon mutatták be a képeket, ezért a nyugati sajtó nem sok erőfeszítést tett a képek közlésére.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Hold titkai | Hozzászólások: 0

Olyan dolog történt a Hold körül, amit a NASA nem tagadhat többé!

2017.04.18

 Óriási valami húzott el a Hold felszíne felett.  A különféle ufó kutató szakemberek, és összeesküvés elmélet hívők szerint a NASA mindig is titkolta az idegenek létezését.

Teóriájukat egyértelműen alátámasztja szerintük az, hogy a NASA soha semmit nem mond arról, hogy mik láthatóak a Nemzetközi Űrállomás közelében. Merthogy időről-időre rendre feltűnnek azonosítatlan repülő tárgyak az ISS körül. Sokszor előfordult már az, hogy élő, egyenes adásban következett be mindez, és olyankor érdekes módon a NASA mindig meg is szakított azonnal, minden előjel nélkül az adás további sugárzását. Egy olyan felvétel látott napvilágot ugyanis, melyen egy óriási méretekkel rendelkező repülő tárgy húz el a Hold felszíne felett több kilométerrel, feltételezhetően még az űrben.

 

Titokzatos, korong alakú struktúrák vannak a Holdon?

2017.03.16

 Arról nincsenek információk, hogy az ősi építmények és a most is a Holdon élő idegenek összefüggnek-e, tehát az ő korábbi civilizációjuk művei-e. Az azonban bizonyos, hogy a NASA asztronautái is látták azokat a felszín felett lebegő mesterséges szerkezeteket, melyeket egyértelműen nem emberek irányítottak. Edgar Mitchell, aki holdra szállt a 1971-es az Apollo 14 misszió tagjaként, azt állította, hogy az idegenek jelen vannak a Holdon, és tud olyan találkozásokról, az amerikai katonai bázisok körül, amelyek hatással voltak az atommal való fegyverkezésre a hidegháború alatt, talán meg is akadályozták egy ilyen konfliktus kitörését.