Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Déli király

Cikkek

Trump Mueller nyomozásának megakadályozására készül

2018.11.08

 Trump az öröklés normális rendjét megkerülve nem Sessinos helyettesét, az oroszügyi vizsgálatot felügyelő Rosensteint bízta meg a minisztérium átmeneti vezetésével, hanem Sessions kabinetfőnökét, Matthew G. Whitakert, aki 2017 augusztusában véleménycikkben bírálta Robert Muellert, amiért a vizsgálatát Trump cégének pénzügyeire is kiterjesztette, és Trump embereinek azokat a bűncselekményeit is vizsgálta, amik nem kapcsolódtak az oroszok és Trump kampányának esetleges összejátszásához.

 

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

2018.09.26

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Soros-ügynök bukott le Trump kormányában?

2018.09.24

 Rod Rosenstein amerikai igazságügyi miniszterhelyettes Donald Trump elnök elmozdításán munkálkodott és azt akarta, hogy titokban rögzítsék az elnök szavait - közölte péntek délután internetes oldalán a The New York Times.

A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Rosenstein - aki egyúttal a 2016-os elnökválasztásokba történt állítólagos orosz beavatkozásokat vizsgáló FBI-nyomozást is felügyeli - tavaly azon munkálkodott, hogy miután titokban rögzítenék Donald Trump szavait, mozgósítson kormánytagokat is annak érdekében, hogy elmozdíthassák őt az alkotmány 25. kiegészítésére hivatkozva.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Már saját kormányán belül is ezerrel fúrják Trumpot

2018.09.06

 Az elnök egy fehér házi rendezvényen reagált az amerikai lapban megjelent cikkre. "Pipogya vezércikknek" minősítette az írást, a The New York Timest pedig kudarcos lapnak, majd felsorolta kormányzata néhány eddigi eredményét.

Twitter-üzeneteinek egyikében pedig azt írta, hogy "amennyiben ez a pipogya, névtelen személy valóban létezik, a Times nemzetbiztonsági okokból azonnal ki kell adja őt a kormánynak".

 

Drámaian megnőtt Trump eltávolítási eljárásának esélye

2018.08.24

 A Trump elleni eljárás megindításának esélyét tovább növeli, hogy szerdán Cohen ügyvédje már arról beszélt a Bloomberg szerint: védencének vannak információi az amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozás és hackertámadás ügyében is és ezekről szívesen beszél is a nyomozóknak. Márpedig leginkább éppen erre irányul a különleges ügyész, Robert Mueller tavaly óta zajló vizsgálata is. Ennyire forró tehát még sosem volt a levegő az amerikai elnök körül és ha nem is távolítják el a 2020 januári mandátumának lejártáig, akkor is kifejezetten nehéz lesz ilyen ellenséges keretek között végigcsinálnia az elnökségét.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump összeférhetetlenséggel vádolja Robert Muellert

2018.07.30

 az elnök azért támadta a Mueller vezette bizottságot, mert szerinte tele van demokrata párti hívekkel, és feltette a kérdést, vajon miért nem vizsgálja Mueller Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelöltet, "beleértve saját magát is, aki Obamának dolgozott". Trump ismét leszögezte: az igazi összejátszás az oroszokkal a demokratáknál, Podesta (Clinton kampánycsapatának vezetője) révén történt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trumpnak kezd leesni, hogy Kim Dzsongun átverte

2018.07.29

 Donald Trump hivatalos álláspontja szerint egyre jobbak a kapcsolatok Észak-Koreával. Persze ez nincs így, és a háttérben ideges is miatt. A Washington Post legalább is úgy értesült, hogy az elnököt bosszantja, hogy nem haladnak egyről a kettőre, és folyamatosan zargatja emiatt a tanácsadóit.

A probléma gyökere, hogy a felek között nincs kötelező érvényű szerződés. Csak egy kézfogás és a csúcstalálkozón aláírt 400 szavas dokumentum köti össze őket, amiben nem vezetik le pontosan, hogy milyen lépéseknek kellene történniük a feszültségek enyhítésére.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Kalasnyik Márton: Mi van, ha Trump tényleg orosz ügynök?

2018.07.18

 Trump korábban semennyire nem érdeklődött a politika iránt, 1987 szeptember 2-án viszont közel százezer dollárt költött egy véleménycikk teljes oldalas reklámként való megjelentetésre a New York Times, a Washington Post és a Boston Globe hasábjain. Ebben harsogja el először az azóta megszokott véleményét, tehát hogy az USA szövetségesei (Japán, Szaúd-Arábia, NATO-országok) valójában piócák, amelyek az USA haderején élősködnek, és arra kellene kényszeríteni őket, hogy maguk fizessenek a haderejükért. Nem sokkal ezelőtt, 1987 júliusában járt Trump először Moszkvában.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Donald Trump: Nem vagyok oroszbarát!

2018.07.18

 John Brennan, a CIA volt igazgatója "hazaárulásnak" nevezte a közös sajtókonferenciát, amelyen Trump mintha nem adott volna hitelt az amerikai választásokba történt orosz beavatkozásról szóló amerikai hírszerzői jelentéseknek. Az elnök, aki kedden a Fehér Házban nyilatkozatban korrigálta hétfői szavait, mondván, hogy "rosszul fejezte ki magát", az interjúban kijelentette: "Brennan nagyon rossz ember, nézzék csak meg, hogy mi minden történt, amikor ő irányította az ügynökséget".

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump döntésének Kína lehet a legnagyobb nyertese. Az iráni rezsimet nem könnyű megdönteni

2018.05.22

 A KKI kutatója szerint az USA és az EU, illetve az USA és Oroszország közötti mostani vita nem is annyira az iráni atomfegyverről szól, hanem arról, hogy az USA Izraellel és Szaúd-Arábiával karöltve szeretné az iráni külpolitika irányát megváltoztatni. Vagyis: gyengíteni Teherán befolyását a Közel-Keleten és letörni középhatalmi ambícióit.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »