Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Déli király

Cikkek

NYT: az FBI azt nyomozta, hogy Donald Trump dolgozott-e Oroszországnak

2019.01.15

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) 2017 tavaszán nyomozást indított Donald Trump elnök ellen, mert az volt a benyomása, hogy orosz érdekeket szolgál – állította a The New York Times című napilap az internetes oldalán szombat hajnalban.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Távozott a Fehér Házból Mattis védelmi miniszter

2018.12.24

 Az amerikai sajtóban nagyjából konszenzus uralkodik arról, hogy a Fehér Ház összetételében a politikai vagy szakmai kvalitások helyett az egyetlen, mindent kizáró szervezőelvvé a lojalitás vált, és egy miniszter csakis úgy őrizheti meg tárcáját, ha mindenben igazodik az elnökhöz, vagy legalábbis nézetkülönbségei nem válnak nyilvánossá – mint például Mattis különvéleménye a klímaváltozás fontosságáról és kritikája a környezetvédelmi kiadások lefaragásáról.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump a szokásosnál is jobban kiakadt Muellerre – van is rá oka

2018.11.29

 Amikor például vádat emeltek az orosz katonai hírszerzés (GRU) 12 tisztje ellen, az erről szóló vádirat 29 oldal hosszúságú volt, és olyan gazdag részletekben, hogy már szinte novellaként is lehetett olvasni. A Manafort vádalkujával kapcsolatban benyújtott bírósági irat, ami normális esetben csak minimális információkat tartalmaz, és általában csak pár oldalas, 38 oldalon keresztül taglalta, milyen bűnöket követett el. És teli volt olyan információkkal, amik addig nem kerültek nyilvánosságra.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump Mueller nyomozásának megakadályozására készül

2018.11.08

 Trump az öröklés normális rendjét megkerülve nem Sessinos helyettesét, az oroszügyi vizsgálatot felügyelő Rosensteint bízta meg a minisztérium átmeneti vezetésével, hanem Sessions kabinetfőnökét, Matthew G. Whitakert, aki 2017 augusztusában véleménycikkben bírálta Robert Muellert, amiért a vizsgálatát Trump cégének pénzügyeire is kiterjesztette, és Trump embereinek azokat a bűncselekményeit is vizsgálta, amik nem kapcsolódtak az oroszok és Trump kampányának esetleges összejátszásához.

 

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

2018.09.26

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Soros-ügynök bukott le Trump kormányában?

2018.09.24

 Rod Rosenstein amerikai igazságügyi miniszterhelyettes Donald Trump elnök elmozdításán munkálkodott és azt akarta, hogy titokban rögzítsék az elnök szavait - közölte péntek délután internetes oldalán a The New York Times.

A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Rosenstein - aki egyúttal a 2016-os elnökválasztásokba történt állítólagos orosz beavatkozásokat vizsgáló FBI-nyomozást is felügyeli - tavaly azon munkálkodott, hogy miután titokban rögzítenék Donald Trump szavait, mozgósítson kormánytagokat is annak érdekében, hogy elmozdíthassák őt az alkotmány 25. kiegészítésére hivatkozva.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Már saját kormányán belül is ezerrel fúrják Trumpot

2018.09.06

 Az elnök egy fehér házi rendezvényen reagált az amerikai lapban megjelent cikkre. "Pipogya vezércikknek" minősítette az írást, a The New York Timest pedig kudarcos lapnak, majd felsorolta kormányzata néhány eddigi eredményét.

Twitter-üzeneteinek egyikében pedig azt írta, hogy "amennyiben ez a pipogya, névtelen személy valóban létezik, a Times nemzetbiztonsági okokból azonnal ki kell adja őt a kormánynak".

 

Drámaian megnőtt Trump eltávolítási eljárásának esélye

2018.08.24

 A Trump elleni eljárás megindításának esélyét tovább növeli, hogy szerdán Cohen ügyvédje már arról beszélt a Bloomberg szerint: védencének vannak információi az amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozás és hackertámadás ügyében is és ezekről szívesen beszél is a nyomozóknak. Márpedig leginkább éppen erre irányul a különleges ügyész, Robert Mueller tavaly óta zajló vizsgálata is. Ennyire forró tehát még sosem volt a levegő az amerikai elnök körül és ha nem is távolítják el a 2020 januári mandátumának lejártáig, akkor is kifejezetten nehéz lesz ilyen ellenséges keretek között végigcsinálnia az elnökségét.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump összeférhetetlenséggel vádolja Robert Muellert

2018.07.30

 az elnök azért támadta a Mueller vezette bizottságot, mert szerinte tele van demokrata párti hívekkel, és feltette a kérdést, vajon miért nem vizsgálja Mueller Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelöltet, "beleértve saját magát is, aki Obamának dolgozott". Trump ismét leszögezte: az igazi összejátszás az oroszokkal a demokratáknál, Podesta (Clinton kampánycsapatának vezetője) révén történt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trumpnak kezd leesni, hogy Kim Dzsongun átverte

2018.07.29

 Donald Trump hivatalos álláspontja szerint egyre jobbak a kapcsolatok Észak-Koreával. Persze ez nincs így, és a háttérben ideges is miatt. A Washington Post legalább is úgy értesült, hogy az elnököt bosszantja, hogy nem haladnak egyről a kettőre, és folyamatosan zargatja emiatt a tanácsadóit.

A probléma gyökere, hogy a felek között nincs kötelező érvényű szerződés. Csak egy kézfogás és a csúcstalálkozón aláírt 400 szavas dokumentum köti össze őket, amiben nem vezetik le pontosan, hogy milyen lépéseknek kellene történniük a feszültségek enyhítésére.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »